VectraB 2.0 TDH - netahne
Moderátoři: šulda, Moderátoři
VectraB 2.0 TDH - netahne
Ahoj,
pred rokom som kupil vectru B 2.0 DTH 74kw, je to moje prve auto takze skusenosti ziadne. Uz od zaciatku sa mi zdalo ze ma mensi vykon akoby malo mat, toto podozrenie som si potvrdil porovnanim podobnych aut na roznyhy forach - max rychlost kt z toho na rovine dosiahnem je 170km/h!!, nakoniec som nedavno sedel v oktavke 66kw tdi a musim povedat ze sla lepsie. Motor ma nejaky tah ale zda sa mi ze len v otackach cca 2200-3000 inak nic moc. Spotreba je nomalna cca 5.5 l. Vadi to hlavne pri predbiehaniu - je to proste lenive. Bol som s tym v service (prvy krat hned po tom co som ho kupil) no tam mi len vymenili nejaky el.meg ventil sania a ze inak sa im zda ze taha adekvatne veku (9/99 na tachaci je 90t realne okolo 150t). Nedalo mi to utvrdil som sa ze by to malo tahat naozaj lepsie, zasiel som teda znova do servisu (Opel Zraly - Praha5), chlapik sadol so mnou do auto napijil to na VAG a previezli sme sa ...uznal ze je to bieda ...ten isty chlapik co mi pred rokom tvrdil ze je to OK!!!!!
Skusali vymeni vahu, kontolovali turbo, i ten ventil co to ma prepustat a vraj je vsetko ok. Teraz mi tvrdia ze vsetko nasvedcuje tomu ze to bude vstrekovacie cerpadlo (auto vraj vobec nezakouri ked sa dupne na plyn) tak ho vybrali a je na diagnostike v boshu... ja platim, ale mam pocit, ze to riesia stylom vymenime-uvidime.... myslel som ze ked pojdem do servisu OPEL tak to co platim navyse je za KNOW-HOW!! ...poradte prosim. Diky moc za kazdy napad a radu.
Patrik
pred rokom som kupil vectru B 2.0 DTH 74kw, je to moje prve auto takze skusenosti ziadne. Uz od zaciatku sa mi zdalo ze ma mensi vykon akoby malo mat, toto podozrenie som si potvrdil porovnanim podobnych aut na roznyhy forach - max rychlost kt z toho na rovine dosiahnem je 170km/h!!, nakoniec som nedavno sedel v oktavke 66kw tdi a musim povedat ze sla lepsie. Motor ma nejaky tah ale zda sa mi ze len v otackach cca 2200-3000 inak nic moc. Spotreba je nomalna cca 5.5 l. Vadi to hlavne pri predbiehaniu - je to proste lenive. Bol som s tym v service (prvy krat hned po tom co som ho kupil) no tam mi len vymenili nejaky el.meg ventil sania a ze inak sa im zda ze taha adekvatne veku (9/99 na tachaci je 90t realne okolo 150t). Nedalo mi to utvrdil som sa ze by to malo tahat naozaj lepsie, zasiel som teda znova do servisu (Opel Zraly - Praha5), chlapik sadol so mnou do auto napijil to na VAG a previezli sme sa ...uznal ze je to bieda ...ten isty chlapik co mi pred rokom tvrdil ze je to OK!!!!!
Skusali vymeni vahu, kontolovali turbo, i ten ventil co to ma prepustat a vraj je vsetko ok. Teraz mi tvrdia ze vsetko nasvedcuje tomu ze to bude vstrekovacie cerpadlo (auto vraj vobec nezakouri ked sa dupne na plyn) tak ho vybrali a je na diagnostike v boshu... ja platim, ale mam pocit, ze to riesia stylom vymenime-uvidime.... myslel som ze ked pojdem do servisu OPEL tak to co platim navyse je za KNOW-HOW!! ...poradte prosim. Diky moc za kazdy napad a radu.
Patrik
VectraB 2.0 DTH
Re: VectraB 2.0 TDH - netahne
Ahoj no tuhle vectru jsem měl docela dlouho asi na 40tis km jsem ji kupoval a prodával kolem 140t km , pokud to nebude tím čerpadlem musíš rozdělat hlavní sání co je na hlavě válcu a to bude zanesené bordelem je to bohužel dost často já to čistil už na 80t a pokud to na ni nikdo nedál bude pěkně přicpané (zanesené) jinak to má jet podle tacho 210-220 km/h měl jsem upravené vstřikování ,jinak vaha vzduchu ale tu poznaj na připojení
no čerpadlo ti stejně napočítaj a daj opravené ... co naftovej filtr ten někdo asi měnil že?Patrik píše:...dik za info, ak by to bolo zanesenym sanim tak to by bola ta lepsia (lacnejsia) varianta. Pockam si na test cerpadla a podla toho sa zariadim.
Apropo: vies mi popisat preco by to mohlo byt tym zanesenym sanim? ...menej vzduchu --> menej vykonu, tak?
Nemas tam nahodou filter znacky UFI ? taky , co kupis vsade, pokial ano, vyhod ten bordel von, pretoze to nema ani zdaleka parametre, take ako ma mat a kup nieco ine. Svojho casu som mal podobny problem, auto zdochnute ako svina, nechcelo to tahat vobec, filter mal tak cca 2-3 tyzdne.Patrik píše:...filter bol meneny tiez. Som svedavy na vysledok testu, zacinam mat nedoveru voci tomu servisu.
filter - Opel Vectra 2.0 DTH
Ahoj, diky moc za info o tom fitlry. Ale este mi prosim porad co za filter tam mam dat... som uplny laik, nemam paru co tam mam kupit. Diky moc 
Patrik

Patrik
VectraB 2.0 DTH
Re: filter - Opel Vectra 2.0 DTH
ja mam vyskusanu znacku FA . Idem bez problemov v pohode.Patrik píše:Ahoj, diky moc za info o tom fitlry. Ale este mi prosim porad co za filter tam mam dat... som uplny laik, nemam paru co tam mam kupit. Diky moc
Patrik
v kazdej mototechne, nie je to neaka spickova znacka, v podstate je to menej lacnejsi shit, ale ako som povedal, mam s nim dobre skusenosti.Patrik píše:...zakourit samozrejme nemusi, hlavne nech taha ako ma...to som tam len pisal ako dalsiu informaciu, myslel som ze je to k teme a niekomu by to nieco povedalo...
TO icerowicz: apropo, kde mozem kupit nejaky ten FA filter?