zapojení Webasto T top C
Moderátoři: šulda, Moderátoři
hod sem foto stitku Webasto, budeme mudrejsi...Tomas6 píše:Kluci poradte prosim.Pres pin 1 to nejde.Topeni se spusti a nic.Pres pin 2 se to nepripoji.Tak uz nevim.Soft mam thermo test V2.14.Jeste muzu zkusit stahnout novejsi ale nemyslim ze to pomuze.S jinym topenim se spojim bez problemu.Ze by druha jednotka KO?
pepem
zapojení Webasto T top C
Nově jsem si koupil termotop C, w-bus chci ho vestavet do Octa1 diesel.
Teď ho čistím, rozebírám, zkouším diagnostiku a měl bych pár otázek:
-Dá se nějak doplnit vyměnit kovová vata v hořáku? Jako elektrikáře mně napadlo třeba http://www.gme.cz/prislusenstvi-pro-paj ... b-p730-429 nebo jinde jsem viděl prodávat jemnou mosaznou vatu ze které vyráběli pojistku na prošlehnutí plamene
-mám silně zrezavělé plechové mezikruží které dotlačuje hořák do výměníku, on je totiž podobně jako šrouby asi jediný korozivní. Je to tak normální? Nebo je to důsledek nějakého nesprávného hoření na kraji hořáku?
-v TTV už vata není? Je tam jen keramika? Viděl jsem nějaké ruské video s rozborkou.
-Jak se dostat k motorku dmychadla, musím násilím strhnout plastové dmychadlo z hřídelky? Jestli je to jediná cesta tak ho asi raději nechám být vez čištění.
Dík, Lubor
Teď ho čistím, rozebírám, zkouším diagnostiku a měl bych pár otázek:
-Dá se nějak doplnit vyměnit kovová vata v hořáku? Jako elektrikáře mně napadlo třeba http://www.gme.cz/prislusenstvi-pro-paj ... b-p730-429 nebo jinde jsem viděl prodávat jemnou mosaznou vatu ze které vyráběli pojistku na prošlehnutí plamene
-mám silně zrezavělé plechové mezikruží které dotlačuje hořák do výměníku, on je totiž podobně jako šrouby asi jediný korozivní. Je to tak normální? Nebo je to důsledek nějakého nesprávného hoření na kraji hořáku?
-v TTV už vata není? Je tam jen keramika? Viděl jsem nějaké ruské video s rozborkou.
-Jak se dostat k motorku dmychadla, musím násilím strhnout plastové dmychadlo z hřídelky? Jestli je to jediná cesta tak ho asi raději nechám být vez čištění.
Dík, Lubor
Tomas6 píše:Kluci poradte prosim.Pres pin 1 to nejde.Topeni se spusti a nic.Pres pin 2 se to nepripoji.Tak uz nevim.Soft mam thermo test V2.14.Jeste muzu zkusit stahnout novejsi ale nemyslim ze to pomuze.S jinym topenim se spojim bez problemu.Ze by druha jednotka KO?
na moje jsem zkousel ttest V2.12 a nekomunikovalo, musel jsem stahnout starsi verzi a ted pouzivam ttest V2.07
moje ttc se da spustit jak pres pin1 tak pres pin3
OOOO AVF ?kW
)) EGR OFF, Webasto, Xenon licht
Echt leder sitze
) wagengestell S-line

Mám postahováno několik verzí software,tak v pondělí vyzkouším.Volal jsem dotyčném prodejci a dobrá zpráva je ta že se vrácení nestraní...Postavil se k problému celkem zodpovědně,takže nemám důvod nevěřit tomu že je to topení ko.Jen možná dělám něco špatně...
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
Tak jak jsem předpokládal nebyl problém v topení.Stáhnul jsemnějakou starou verzi Thermotestu v CZ jazyce a nic.Nepřipojil jsem se.Měl jsem vybráno thermotop z/c...blablabla.Nakonec jsem dal autoscan a připojilo se to přes thermotop audi.To jsem samozřejme zkoušel i TT V2,14 a nefungovalo to.No jsem rád.Mám funkční topení spínané +12V.
Teď ještě jeden dotaz.Neví někdo jak je to s telestart T60?To mám k tomu starému topení i s přijímačem T6.Ten je přímo místo deklu jednotky a deska má na něj 4pinový konektor.Jednotky sou na pohled stejné,jen nad konektorem je na té co jsem teď pořídil připájená klema.Zítra nafotím,ale kdyby někdo věděl jestli to bude chodit budu rád.nerad bych šel cestou pokus omyl.
A ještě jeden dotaz.jak je to s hodinama?Na tohle topení spínané +12V se daj použít oválné minihodinky?Případně jakýkoliv telestart kdyby se mi nepodařilo tu T60 rozchodit?
Předem děkuu za cenné rady.
Teď ještě jeden dotaz.Neví někdo jak je to s telestart T60?To mám k tomu starému topení i s přijímačem T6.Ten je přímo místo deklu jednotky a deska má na něj 4pinový konektor.Jednotky sou na pohled stejné,jen nad konektorem je na té co jsem teď pořídil připájená klema.Zítra nafotím,ale kdyby někdo věděl jestli to bude chodit budu rád.nerad bych šel cestou pokus omyl.
A ještě jeden dotaz.jak je to s hodinama?Na tohle topení spínané +12V se daj použít oválné minihodinky?Případně jakýkoliv telestart kdyby se mi nepodařilo tu T60 rozchodit?
Předem děkuu za cenné rady.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
tady mám ty fotky těch jednotek
tahle je ta na kterou byl původně připojený ten telestart

Tohle je ta nová

je na ní pěkně vidět ta klema nad tím konektorem
A tohle je ten přijímač

A tady fotka štítku z topení,ale to asi moc nepomůže.
Tak snad se tu najde dobrá duše která bude vědět.
tahle je ta na kterou byl původně připojený ten telestart

Tohle je ta nová

je na ní pěkně vidět ta klema nad tím konektorem
A tohle je ten přijímač

A tady fotka štítku z topení,ale to asi moc nepomůže.
Tak snad se tu najde dobrá duše která bude vědět.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
webasto v BMW
Ahoj všichni, dost jsem toho pročetl, ale nějak jsem se nedopídil k odpovědi. Ve vozidle mám namontované webasto thermo toc c a dálkové spouštění telestart T90, které mi nefunguje. Byl jsem tedy v servise webasto, kde mi řekli, že mi nefunguje ovládání, že nejspíš mám špatnej přijímač, že zkoušeli propojit piny a po propojení prý to funfuje. Sehnal jsem tedy shodný přijímač a neděje se opět nic. Po příjezdu ze servisu jsem zkusil propojit piny 1 a 3 a topení se rozjelo. Venku byla celkem zima cca 10C. Včera jsem zkoušek, že si vyrobím v interiéru spínač, ale jak jsem propojil piny, tak se topení spustilo, z výfuku šel jen vzduch cca 5sekund a pak nic. Nevím jestli mám spínat pin 1a 3 ne patici která vede z pojistek a nebo na patici, která vede do telestartu? Popřípadě poradí mi někdo prosím, co s tím je, že se sepne jen ventilátor ve vozidle a a bufík se nenastartuje? Děkuji za každou radu.
Re: webasto v BMW
harry1978 píše:Ahoj všichni, dost jsem toho pročetl, ale nějak jsem se nedopídil k odpovědi. Ve vozidle mám namontované webasto thermo toc c a dálkové spouštění telestart T90, které mi nefunguje. Byl jsem tedy v servise webasto, kde mi řekli, že mi nefunguje ovládání, že nejspíš mám špatnej přijímač, že zkoušeli propojit piny a po propojení prý to funfuje. Sehnal jsem tedy shodný přijímač a neděje se opět nic. Po příjezdu ze servisu jsem zkusil propojit piny 1 a 3 a topení se rozjelo. Venku byla celkem zima cca 10C. Včera jsem zkoušek, že si vyrobím v interiéru spínač, ale jak jsem propojil piny, tak se topení spustilo, z výfuku šel jen vzduch cca 5sekund a pak nic. Nevím jestli mám spínat pin 1a 3 ne patici která vede z pojistek a nebo na patici, která vede do telestartu? Popřípadě poradí mi někdo prosím, co s tím je, že se sepne jen ventilátor ve vozidle a a bufík se nenastartuje? Děkuji za každou radu.
propojil pin 1 a 3? mezi sebou myslis ??
OOOO AVF ?kW
)) EGR OFF, Webasto, Xenon licht
Echt leder sitze
) wagengestell S-line

mykee007 píše:Ano propojil jsem pin 1 a 3 jeden den mi to začlo normálně topit (sepl se ventilátor v autě, dmýchadlo jelo a z výfuku to krásně blagalo.), na dálku to nereaguje vůbec. Jak jsem to zkoušel další den, tak webasto hučelo a z vůfuku šel jen vzduch asi 10 sekund a pak se to vyplo. Od té doby webasto nedělá vůbec nic.harry1978 píše:Ahoj všichni, dost jsem toho pročetl, ale nějak jsem se nedopídil k odpovědi. Ve vozidle mám namontované webasto thermo toc c a dálkové spouštění telestart T90, které mi nefunguje. Byl jsem tedy v servise webasto, kde mi řekli, že mi nefunguje ovládání, že nejspíš mám špatnej přijímač, že zkoušeli propojit piny a po propojení prý to funfuje. Sehnal jsem tedy shodný přijímač a neděje se opět nic. Po příjezdu ze servisu jsem zkusil propojit piny 1 a 3 a topení se rozjelo. Venku byla celkem zima cca 10C. Včera jsem zkoušek, že si vyrobím v interiéru spínač, ale jak jsem propojil piny, tak se topení spustilo, z výfuku šel jen vzduch cca 5sekund a pak nic. Nevím jestli mám spínat pin 1a 3 ne patici která vede z pojistek a nebo na patici, která vede do telestartu? Popřípadě poradí mi někdo prosím, co s tím je, že se sepne jen ventilátor ve vozidle a a bufík se nenastartuje? Děkuji za každou radu.
propojil pin 1 a 3? mezi sebou myslis ??
Ano přesně tak. Jak jsem propojil pin 1 a 3 tak se ve vozidle seple ventilátor, v motoru se rozjelo dmýchadlo a nastartoval se bufík. Z výfuku krásně blafalo a lehce to smrdělo. ( na dálkač to nereaguje vůbec). Další den jsme to zkusil zase, ale z výfuku šel jenom vzduch po dobu cca 10 sekund a zastavilo se to. Od té doby jak propojím pin 1 a 3, tak se sepne jen dmýchadlo a ventilátor ve vozidle.
Jsem z Ostravy, ale cca za 14 dní jedu na Prahu. Plroblém je v tom, že jsem byl v jediném autorizovaném servise na webasto v Ostravě a řekli mi, že mám vše v pořádku. A naúčtovali mi diagnostiku, u které jsem nebyl. Na faktuře mám jen cenu 500,- a napsáno diagnostikamykee007 píše:jak psal kemar, chce to napichnout. muze to byt milion problemu.
odkud jsi ?