Zadní silentbloky

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Rohol
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Rohol »

Já jsem dával neorigo. Tuším že Lemforder. Já mám problém při brždění, jak jsem psal, 130 - 100km/h, tak třepe volant a známý naznal že to budou ty silentbloky. Mě se to ale nezdá, když jsem pročítal další příspěvky na téma brzdy - octávia, tak faktorů je víc. Ty silentbloky mají mikro trhlinky už od začátku a urvaný nejsou, vůle tam snad nějaká musí být, proto se to jmenuje silentblok. Zkoušel to pajsrem na zvedáku, fakt se mi to nezdá. (noteeth)
subz3ro_tdi
Aktivista

Příspěvek od subz3ro_tdi »

Tie "mikrotrhliny" ako to volas je normalna vec, ta guma musi kdesi pracovat :)
Inak plne silentbloky z TT ti to trasenie urcite nesposobuju, akurat ho velmi uspesne prenasaju do riadenia (volantu), povod bude na niecom na druhom konci ramena ;)
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Rohol
Přispěvovatel

Příspěvek od Rohol »

Kotouče a desky mají cca 3tis po výměně. Takže jak jsem se dočetl. http://www.elit.cz/cz/novinky/art_960/v ... e-lek.aspx
Výměna ložisek, nábojů, silentbloků, spodních čepů, čepů řízení, horního uložení tlumičů a mělo by být po problému. To se mi ale ulevilo (wallbash)
cin
Aktivista

Příspěvek od cin »

Rohol píše:Kotouče a desky mají cca 3tis po výměně. Takže jak jsem se dočetl. http://www.elit.cz/cz/novinky/art_960/v ... e-lek.aspx
Výměna ložisek, nábojů, silentbloků, spodních čepů, čepů řízení, horního uložení tlumičů a mělo by být po problému. To se mi ale ulevilo (wallbash)
tohle vse jsem mimo naboju (po zmereni hazely 0,013 max) vicemene absolovoval, a zbytecne , nakonec to stejne byly tady tolikrat vychvalovany kotouce TRW a ATE :( , v zivote bych uz smejdy nekoupil (wallbash) (wallbash)
O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
Rohol
Přispěvovatel

Příspěvek od Rohol »

Já jsem tam dal kotouče a desky RH. Montoval jsem je na víc aut a nikdy sebemenší problém. Ještě taky poměřím házivost a uvidím.
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

ked sme u výmeny tých silentbloku na zadnej náprave jak ich menite mate vyrobený nejaký prípravek alebo zhazujete celú nápravu a na lis?
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
profik
Přispěvovatel

Příspěvek od profik »

Mi to dělal asi před dvěmi týdny mechanik na leonu 1M, dělal to skoro celý den ale přípravek je prý jen na zalisování. když jsem viděl ty staré tak sem byl rád že sem u toho nebyl :) Jinak to dělal na autě ale prý nechybělo moc a musel by sundávat nápravu
Leon 1.9TDi, AHF, Sprint 764
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Rohol píše:Já jsem tam dal kotouče a desky RH. Montoval jsem je na víc aut a nikdy sebemenší problém. Ještě taky poměřím házivost a uvidím.
Kdysi jsem dal přední kotouče "Čínu" a desky RH a po ohřátí se to kroutilo,dal jsem TEXTAR desky a je klid a "Čína"kotouče jezdí dál i s pukama TT .
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
leguan
Aktivista

Příspěvek od leguan »

ROMEK píše:ked sme u výmeny tých silentbloku na zadnej náprave jak ich menite mate vyrobený nejaký prípravek alebo zhazujete celú nápravu a na lis?
DĚLAL SEM TO NĚKOLIKRAT A VŽDY NA AUTĚ DEZ PROBLEMŮ STAREJ SEM VYRAZIL VELKYM ŠROUBOVAKEM POŘADNĚ VYČISTIT OKO NAPRAVY A NOVEJ NALISUJU ZAVITOVOU TYČÍ Z VNITŘNÍ STRANY POUŽÍVAM KROUŽEK Z LOŽISKA PROTOŽE SILENT VYLEZE KOUSEK VEN A PŘES KROUŽEK PODLOŽKU Z VENKOVNÍ STRANY MAM 1CM PODLOŽKU A JE TAM HNED
Tiguan 2 2.0 tdi
kopriva555
Nováček

Příspěvek od kopriva555 »

leguan píše:
ROMEK píše:ked sme u výmeny tých silentbloku na zadnej náprave jak ich menite mate vyrobený nejaký prípravek alebo zhazujete celú nápravu a na lis?
DĚLAL SEM TO NĚKOLIKRAT A VŽDY NA AUTĚ DEZ PROBLEMŮ STAREJ SEM VYRAZIL VELKYM ŠROUBOVAKEM POŘADNĚ VYČISTIT OKO NAPRAVY A NOVEJ NALISUJU ZAVITOVOU TYČÍ Z VNITŘNÍ STRANY POUŽÍVAM KROUŽEK Z LOŽISKA PROTOŽE SILENT VYLEZE KOUSEK VEN A PŘES KROUŽEK PODLOŽKU Z VENKOVNÍ STRANY MAM 1CM PODLOŽKU A JE TAM HNED
Zdravím,
jakej kroužek z ložiska používáš? Chystám se na to samý taky a nevim kde sehnat ten kroužek, aby jsem to nalisoval uplně celý.

Diky moc :-)
Brawl
Přispěvovatel

Příspěvek od Brawl »

Jak to tedy je, když se použijí ty plný z FRS do zadní nápravy, tak tam je nějaká montážní poloha, nebo je to jedno?
Audi A6 3.0 TDI 171 Kw
subz3ro_tdi
Aktivista

Brawl píše:Jak to tedy je, když se použijí ty plný z FRS do zadní nápravy, tak tam je nějaká montážní poloha, nebo je to jedno?
Ved to tu mas hned na zaciatku temy napisane :?
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Brawl
Přispěvovatel

Příspěvek od Brawl »

Fakt že jo, já si toho nevšiml, tak to pardón. Dík :D
Takže to má být tou čárkou v díře na šroub kolmo na nápravu, chápu to dobře?
Audi A6 3.0 TDI 171 Kw
subz3ro_tdi
Aktivista

@Brawl: Presne tak :)
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
maiello
Přispěvovatel

Příspěvek od maiello »

Nikomu to nenutim, ale:
koupil jsem na O1 puky na předek.

Po obvodu jsem udělal 6 direk vrtákem 4mm.
je to podstatně měkčí a nemuže se to utrhnout, neboť hmoty je tam stále dost.

dám časem echo co to vydrží, ovšem cesty které jezdim jsou spíše na offroad, tak uvidíme :D
R. LAGUNA II 2,0 DCi 110 KW 530 TIS KM
O1 SLX RV 8.96 Jedna z prvníchTDi :AGR, Vstřiky 502 FB + úprava ECU RudisTDic. 1,2bar, EGR off, kat ON,dlouhá 5 ka.
EX AR 147 JTD 85 kw
EX B5 Synro 1,9 TDi AFN combi
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“