1,9 TDI ALH-hádze do núdzaku

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
gogo
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

1,9 TDI ALH-hádze do núdzaku

Příspěvek od gogo »

vag píse - regulačná udchylka,
V skutočných hodnotách za jazdy(do kopca) je aktualny pl.tlak až 2.2
a váha vzduchu 950mlg
Ventyl N75 o.k,snímač tlaku o.k,merač o.k,tyčka turba chodí o.k
ESte jedna vec: na volnobeh(a stále) je požadovaná hodnota váhy 850mlg
go.vojta
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od go.vojta »

dělá to pořád nebo jen občas?? lopatky chodí opravdu ok?? podtlak je ok, hadičky??
Passat B5 tdi, passat B4 tdi

BMW R1150GS
gogo
Přispěvovatel

Příspěvek od gogo »

ŕobí to len v záťaži(napr.pri predbiehaní alebo do kopca)
hadičky sú skontrolované. pravdepodobne tyčka turba nechodí až tak dobre...
David-pv
Aktivista

Příspěvek od David-pv »

gogo píše:ŕobí to len v záťaži(napr.pri predbiehaní alebo do kopca)
hadičky sú skontrolované. pravdepodobne tyčka turba nechodí až tak dobre...
Tak promazat a rozhýbat...
TDi
vilik
Přispěvovatel

Příspěvek od vilik »

Taky mě padal do nouzáku. Příznaky stejné. Zátěž a předjíždění. Byl jsem se ptát ve škodováckém servisu, co se s tím dá dělat. Mají na to nějaký sprej, který za 500 nastříkají do sání. (crazy) Ještě že jsem jim na to neskočil. A to tam je známý.
Turbo šlo ven a následovalo důkladné vyčištění a rozhýbání lopatek. To by žádný sprej nesvedl.
Teď to jede jak dragster a nouzák je u mě neznámý pojem. (rofl)
VW Sharan
1.9 TDI PD
go.vojta
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od go.vojta »

jojo na 90procent to jsou vždy lopatky... už jsem taky párkrát řešil turbo které už prý někdo čistil a musel jsem to znovu rozdělat a pořádně vyčistit. pak to bude ok.
Passat B5 tdi, passat B4 tdi

BMW R1150GS
Petrsem
Nováček

Příspěvek od Petrsem »

Ahoj. Mám stejný problém. OI 2003, ALH 66kW. Na 4 a 5 do kopce na plný plyn po dosažení 3200-3500 ot. spadne do nouzáku. VAG píše 17965 regulace plnicího tlaku, reg. mez překročena. N75 vpořádku, váha měněná, čidlo tlaku měněné. Na turbu lopatky chodí úplně lehce, táhlo baňky bylo zarezlé, tak jsem jej vyčistil, rozhýbal, teď chodí volně bez drhnutí. Ale do nouzáku to padá furt.
V LOGu je Actual MAP 2437 mbar, těsně před tím, než to spadne. Poraďte čím to může být.
Tvrdost pružiny baňky jsem porovnával s kolegovým ALH a jemu to chodí o něco lépe, tu svou palcem shora sotva zmáčknu. Je problém v baňce???
octavia_66_tdi
Přispěvovatel

Příspěvek od octavia_66_tdi »

Petrsem píše:Ahoj. Mám stejný problém. OI 2003, ALH 66kW. Na 4 a 5 do kopce na plný plyn po dosažení 3200-3500 ot. spadne do nouzáku. VAG píše 17965 regulace plnicího tlaku, reg. mez překročena. N75 vpořádku, váha měněná, čidlo tlaku měněné. Na turbu lopatky chodí úplně lehce, táhlo baňky bylo zarezlé, tak jsem jej vyčistil, rozhýbal, teď chodí volně bez drhnutí. Ale do nouzáku to padá furt.
V LOGu je Actual MAP 2437 mbar, těsně před tím, než to spadne. Poraďte čím to může být.
Tvrdost pružiny baňky jsem porovnával s kolegovým ALH a jemu to chodí o něco lépe, tu svou palcem shora sotva zmáčknu. Je problém v baňce???

100pro
v ovládání regulace od baňky
Milos Beranek
Přispěvovatel

Příspěvek od Milos Beranek »

Mam uplne ten stejny problem.Je to regulace,pripravuji se na cisteni - fyzicky i psychicky (wallbash)
Rixie
Přispěvovatel

Příspěvek od Rixie »

A da sa dakde kupit zvlast podtlakovu banku,novu?A kde?
Petrsem
Nováček

Příspěvek od Petrsem »

Tak problém je vyřešený, výměna baňky pomohla (díky Andre). Starou baňku jsem rozdělal (na soustruhu jsem odřízl zapertlování) a táhlo uvnitř bylo v délce cca 8 mm tak orezlé, že ztloustlo a nevysouvalo se z baňky ven. Takže se zkrátil krok táhla o těch 8 mm. Taky by to mohli dělat z nějakého lepšího materiálu, který nerezne.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“