zapojení Webasto T top C

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
harry1978
Nováček
Odpovědi: 0

Příspěvek od harry1978 »

mykee007 píše:jde o to co berou jako diagnostiku :))) z tveho okoli urco nekdo ma diag. nebo si sezen kabel a soft stahni a diagnostikuj sam :) kdyz zagooglujes najdes spousty navodu.
Tak tedy mám trošičku jinej dotaz. Mám diagnostiku přes OBD a tak by mě zajímalo, jak přitáhnu žlutý drát z webasta do pinu č.7 a nainstaluji webasto thermo control bude mi to chodit? Nebo musím koupit origo diagnostický kabel k webastu?
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Staci obd kkl kabel.Sezen si nekde na vraku obd konektor z auta,zapojis plus a minus a k linku na zluty dratek,stahnes soft z netu a frcis.Nekde si najdi na netu zapojeni obd konektoru a tam je popsano co je plus a co minus a co kline...
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
mykee007
Přispěvovatel

Příspěvek od mykee007 »

presne jak pise Tomas6 ja mam kabel nvm neakou cinu OBD zasuvku z OI a vyvedeny draty s kroko + - a zluty drat s hrotem soft V2.07 CZ a frci to jak blazen precetl jsem s tim asi 4 Webasta a programoval jeden IPCU modul. a vse ok
OOOO AVF ?kW :))) EGR OFF, Webasto, Xenon licht :) Echt leder sitze :)) wagengestell S-line
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

nezkouel nekdo z vas ten nejnovejsi soft?Mi ta 2.14 nechtela moc fungovat,tak jsem stahnul neco starsiho._le zase ve starsim se nedalo topeni spustit pomoci diagnostiky.Ale to nevim jestli je chyba diag.anebo jednotky.
Jinak co jsem tu kdysi resil spatnou jednotku tak asi vyrazny posun.Byl na ni nalezen studenak.Dneska by to melo byt propajeno a v pondeli vyzkousim.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
mykee007
Přispěvovatel

Příspěvek od mykee007 »

to chybejici spousteni pres diag jsem tez vypozoroval. Bylo to hned po vymene RJ tak si myslim ze je to funkci RJ
OOOO AVF ?kW :))) EGR OFF, Webasto, Xenon licht :) Echt leder sitze :)) wagengestell S-line
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Právě že tam nenaběhne ani okýnko s těma jakkdyby kontrolkama co funguje a co ne...A když jsem ty dvě jednotky porovnával tak je taky každá jiná.Na některé chybí to,na jiné přebývá atd...Jak bude chvíla zkusím stahnout tu V2.15 a pak poreferuju.A nemůžu se dočkat až v pondělí pichnu tu mrtvou jednotku na diag jestli bude fungovat.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
mykee007
Přispěvovatel

Příspěvek od mykee007 »

to je presne to jsem co jsem psal :) taky ted postradam par kontrolek pri diag. ale neresim :) funguje, funguje :) k uplne spokojenosti uz jen neakou dalku :((
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

No ja bych nejradej zprovoznil tu t60 ale neni nikdo kdo by poradil jak na to...
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
mykee007
Přispěvovatel

Příspěvek od mykee007 »

Pres leto bude dost casu na laborovani :) zkusim neco pres leto sehnat. Tak pak poreferuju.
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Zázrak se nekonal.Jednotka je na místech kde byl studený spoj opravená a stále chyba hlídání plamene.Tak ji dneska vemu a nechám propájet celou.Nic už na ní poku...vit nejde,tak je to asi jedno.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
horan
Nováček

Příspěvek od horan »

Zdravím.
Nefunguje mi webasto thermo top c/z. Nyní ho mám na ponku a diagnostika hlásí dvě chyby viz obrázek.
Zajímá mě, zda je po smrti celá jednotka, nebo jen teplotní čidlo.
Chyba čidla nejde vymazat a teplota se nemění. Stále 125°C.
Ta druhá chyba (zákaznická sběrnice) smazat jde, ale objeví se pokud spustím čerpadlo,dmychadlo....... a nebo pokud chci zobrazit provozní data. Mám to na slabém zdroji a při zvýšení odběru klesalo napětí pod 10V a navíc není webasto připojeno k autu, takže to možná způsobuje tu druhou chybu.
Prosím o radu. Zima se blíží. :(
Obrázek
horan
Nováček

Příspěvek od horan »

Tak čekal jsem větší aktivitu. Díky za rady. (hm)
Co si člověk neudělá , to nemá.
kemar
Přispěvovatel

Příspěvek od kemar »

vymen si cidlo teploty a uvidíš hned co se bude dit s hodnotama

druha chyba je provdepodobne nejaka CAN ci podobna komunikace s autem kterou to na ponku dost tezko navaze

obecne ale se slabym zdrojem nic nevykoumas
min je 250W
horan
Nováček

Příspěvek od horan »

Děkuji.
To bych udělal hned, ale nevím jaké čidlo použít. Samozřejmě, že ofic. servis webasto dělá mrtvýho brouka a člověk z něj nedostane nic než "pošlete to k nám" (hm)
Hodil by se typ čidla, nebo alespoň nějaké hodnoty.
Zdroj byl "dobrej" z PC,ale nějak se z něj zakouřilo a teď jsem napojenej pouze na starou nabíječku.
Tomas6
Aktivista

Pomoc se zapojením prosím

Příspěvek od Tomas6 »

Zima se blíží,topení funkční tak se chystám na montáž.Vše mi je jasné až na pár drobností.Koukám do montážního návodu a na sepnutí vnitřního ventilátoru je potřeba přepínací relé.Zapojení je mi naprosto jasné,ale proč to dělat tak složitě?nebylo by možné drátem z topení ovládat spínací relé a spínaný drát připojit paralelně mezi přepínač rychlostí a předřadný odpor?
Další věc je zapojení vody.Kam zapojit přívod a vývod z topení?
A další jen tak spíš pro nápad.Kam s ním?Přemýšlel jsem dát ho před motor.Mezi motor a chladičovou stěnu.Mám malý chladič takže by mu tam nemělo nic překážet a v případě rany je před ním ještě výztuha a stěna.Příjde mi to jako vhodnější řešení jak ho cpát do rožku nárazníku kde by byl víc zranitelnější.
Mám passata B4 1Z 66kw tdi.
Předem děkuju za rady a ohlasy.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“