Klimatizace Superb 96 KW AWX - kvílení

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Alexandr Moucha
Nováček
Odpovědi: 0

Klimatizace Superb 96 KW AWX - kvílení

Příspěvek od Alexandr Moucha »

Zdravím, cca před měsícem co jsem po zimě zapnul klimatizaci, najednou se z auta ozvalo silné kvílení. Nijak jsem tomu nevěnoval cca 10 sekund pozornost z důvodu stojícího pasatu za mnou :) . Byl jsem v klidu že je to on. :x
Auto má najeto 120.000 v 95 000 km dělány komplet rozvody, včetně všech kladek+volnoběžka alternátoru+ všechny řemeny...vše originál díly. Klima plněná před 9 měsíci.
Jakmile jsem klimu vypnul ECON kvileni přestalo, po chvilce jsem opět zapnul a byl klid cca 1 týden i při opětovném zapnutí. Dnes opět zapínám na Climatronicu AUTO a klima začne kvílet až se všichni kolem otočí. Hned vypnu a zase zapnu a je klid.
Máte podobnou zkušenost? Po čem jít co vyměnit atd.
Děkuji
Alex
M@ty
Přispěvovatel

Příspěvek od M@ty »

Začal bych kontrolou řemenu a kladky pro kompresor klimatizace. Může být jen povolený a jak prokluzuje, tak ječí. Snadno jde dotáhnout nap. kladkou.
VW Passat 3BG AVF 4motion , Passat 3B AFN Syncro
Passat 3B AVG 4motion , Passat 3B/3BG AFN kripl
BMW e30 325i cabrio , BMW e24 635csi
kajakgsxr
Přispěvovatel

Re: Klimatizace Superb 96 KW AWX - kvílení

Příspěvek od kajakgsxr »

Alexandr Moucha píše:Zdravím, cca před měsícem co jsem po zimě zapnul klimatizaci, najednou se z auta ozvalo silné kvílení. Nijak jsem tomu nevěnoval cca 10 sekund pozornost z důvodu stojícího pasatu za mnou :) . Byl jsem v klidu že je to on. :x
Auto má najeto 120.000 v 95 000 km dělány komplet rozvody, včetně všech kladek+volnoběžka alternátoru+ všechny řemeny...vše originál díly. Klima plněná před 9 měsíci.
Jakmile jsem klimu vypnul ECON kvileni přestalo, po chvilce jsem opět zapnul a byl klid cca 1 týden i při opětovném zapnutí. Dnes opět zapínám na Climatronicu AUTO a klima začne kvílet až se všichni kolem otočí. Hned vypnu a zase zapnu a je klid.
Máte podobnou zkušenost? Po čem jít co vyměnit atd.
Děkuji
Alex
většinou to dělá malý el. ventilátor klima na chladiči
Alexandr Moucha
Nováček

Kontrola akčních clenu ventilátor se tváři, ze je ok řemen napnuty. Klima chladi a děje se to jen sporadicky. Jak poznam, ze odchází kompresor? Je to ten zvuk? Nevím jestli to používat tak jak to je nebo shánět kompresor.
kajakgsxr
Přispěvovatel

Příspěvek od kajakgsxr »

Alexandr Moucha píše:Kontrola akčních clenu ventilátor se tváři, ze je ok řemen napnuty. Klima chladi a děje se to jen sporadicky. Jak poznam, ze odchází kompresor? Je to ten zvuk? Nevím jestli to používat tak jak to je nebo shánět kompresor.
pokud máš jistotu že ventilátor o.k. , tak zřejmě elektomagnet. spojka kompresoru
Alexandr Moucha
Nováček

Elektromagneticka spojka.... Jak diagnostikovat?
kajakgsxr
Přispěvovatel

Příspěvek od kajakgsxr »

Alexandr Moucha píše:Elektromagneticka spojka.... Jak diagnostikovat?
nijak,rozebrat spojku,zkontrolovat ložisko řemenice a hlavně opotřebení obložení na řemenici,když je upálené,pak vrže-píská,popř. očistit a vrátit zpět,bývá to zanešené a po zimě přirezlé.
Fulltank
Aktivista

Příspěvek od Fulltank »

prohlidnul bych poradne remen a pripadne vymenil za novy, nebo tam zkus pri kvileni caknou trochu silikon spreje jestli to prestane.
O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika
Alexandr Moucha
Nováček

Ok vyzkousim a pokud zjistím čím to bylo nápisu sem. Muže se i takto chovat pridirajici se kompresor? Tim myslim opravdu silne kvileni. Nebo je to nesmysl.
Ještě jednou díky všem za rady. 😉
kajakgsxr
Přispěvovatel

Příspěvek od kajakgsxr »

Alexandr Moucha píše:Ok vyzkousim a pokud zjistím čím to bylo nápisu sem. Muže se i takto chovat pridirajici se kompresor? Tim myslim opravdu silne kvileni. Nebo je to nesmysl.
Ještě jednou díky všem za rady. 😉
může to být kompresor,jestli je přidřený,může to kvílení dělat řemen,jak prokluzuje na řemenici kompresoru.
Kdy jsi naposledy nechal přeplnit klimu???
Do chladiva se přidává olej na přimazávání kompresoru.
Alexandr Moucha
Nováček

Klima naplněna cca před osmi měsíci.
arlie
Přispěvovatel

Příspěvek od arlie »

Já bych se s dovolením přidal k diskuzi. U mého AFN, kde je klima na samostatném řemenu mi taky vrže při zapnuté klimě. Při rozvodech se měnila kladka (INA) i řemen a přestalo to. Ale zhruba po roce znovu. Občas jsem tu kladku sundal trochu promazal a byl na chvíli klid. Nemyslím si, že bych zvolil špatnou značku kladky, spíš je tam nějaký element, který tu kladku vyhrká. Napadá mě špatně napnutý řemen (moc/málo), přidřená řemenice kompresoru nebo dvojtá kladka na klikové hřídeli - ta zase dělá neplechu v mrazech.
Zvuky se ozývají pouze při volnoběhu nebo při akceleraci do 2tis otáček. Dál už je klid.
Audi A6 Avant 3.0 tdi ASB
optimista
Přispěvovatel

Příspěvek od optimista »

u mojho ahf bol tisichran na kompresore klimi uplne obruseny
s 120gls T603 favorit opel astra g
octavia 1 tdi 81kw AHF rv 2000 470 xxx tis predana MB B trieda 180D automat ma moja lepsia polovicka
golf 4 1.6 benzin mercedes w 211 220 cdi 2008 origo diag mercedes bmw univerzalna diag launch x 431
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“