pochvalte sa svojou spotrebou
Moderátoři: šulda, Moderátoři
prave to nechcem, aby som zhanal nejaku UI naftu a menil cerpadla, turba a pod. prkotiny okrem toho 2 Sk na 1km je dnes normal aj pri novych a mensich autach a nie na pohodlnej limuzine (ked budes menit turbo spomen si na LPG)Csala píše:Mam TDid, spotreba 4,7l/100km ukrainskej nafty za 16,50 Sk za liter. To je 0,78 Sk/km. Bez investicii na prestavbu.kajsi píše:mam Daewoo Leganza (98 kW) na LPG v meste mam spotrebu 10l, co je pri cene LPG 18 Sk/l - 1,80 Sk/ km a to je to iste ako 5l nafty na 100 km
caf
caf
milujem cistejsie zivotne prostredie
caf
Pokial viem, mnozstvo vyprodukovaneho CO2 je priamo umerne mnozstvu spaleneho paliva. V podstate je jedno, ci hori benzin, nafta, olej, plyn,...kajsi píše:prave to nechcem, aby som zhanal nejaku UI naftu a menil cerpadla, turba a pod. prkotiny okrem toho 2 Sk na 1km je dnes normal aj pri novych a mensich autach a nie na pohodlnej limuzine (ked budes menit turbo spomen si na LPG)Csala píše:Mam TDid, spotreba 4,7l/100km ukrainskej nafty za 16,50 Sk za liter. To je 0,78 Sk/km. Bez investicii na prestavbu.kajsi píše:mam Daewoo Leganza (98 kW) na LPG v meste mam spotrebu 10l, co je pri cene LPG 18 Sk/l - 1,80 Sk/ km a to je to iste ako 5l nafty na 100 km
caf
caf
caf
Este som nepocul, ze by kvoli ukrainskej nafte niekomu odislo cerpadlo. Prave naopak, ak ukrainska nafta obsahuje viac siry, lepsie to cerpadlo maze. Vacsie mnozstvo siry sice rychlejsie znehodnocuje motorovy olej, ale tomu sa da predist castejsou vymenou motoroveho oleja. A ako ma na zaklade paliva odist turbo? Turbo s palivom do styku neprichadza, snad len s tym motorovym olejom.
Ale je dobre, ze su aj take nazory, aspon je mensia fronta na hranici

Opel Omega C 2.2DTI r.v.2001, Fiat Croma 1.9 TDid r.v. 1989 - ex
město 13 - 15l/100 , okreska normální jízda 10l/100, sport 20l/100
průměr nějaky 4kč na 1km

Suzuki Hayabusa 127kW
Lancia Delta HPE HF 2,0T 16V 142kW
))
Lancia Thema 2,0T 8V 121kW - EX5
Lancia Dedra 2,0T HF Integrale 4x4 124kW - EX4
Lancia Dedra 2,0T 119kW - EX 3
Lancia Dedra 1,9TD 85kW - EX 2
Fiat Regata 1,7D -EX 1
Lancia Delta HPE HF 2,0T 16V 142kW

Lancia Thema 2,0T 8V 121kW - EX5
Lancia Dedra 2,0T HF Integrale 4x4 124kW - EX4
Lancia Dedra 2,0T 119kW - EX 3
Lancia Dedra 1,9TD 85kW - EX 2
Fiat Regata 1,7D -EX 1
tak ako kto chce - som spokojny s tym co mamCsala píše:Pokial viem, mnozstvo vyprodukovaneho CO2 je priamo umerne mnozstvu spaleneho paliva. V podstate je jedno, ci hori benzin, nafta, olej, plyn,...kajsi píše:prave to nechcem, aby som zhanal nejaku UI naftu a menil cerpadla, turba a pod. prkotiny okrem toho 2 Sk na 1km je dnes normal aj pri novych a mensich autach a nie na pohodlnej limuzine (ked budes menit turbo spomen si na LPG)Csala píše: Mam TDid, spotreba 4,7l/100km ukrainskej nafty za 16,50 Sk za liter. To je 0,78 Sk/km. Bez investicii na prestavbu.
caf
caf
Este som nepocul, ze by kvoli ukrainskej nafte niekomu odislo cerpadlo. Prave naopak, ak ukrainska nafta obsahuje viac siry, lepsie to cerpadlo maze. Vacsie mnozstvo siry sice rychlejsie znehodnocuje motorovy olej, ale tomu sa da predist castejsou vymenou motoroveho oleja. A ako ma na zaklade paliva odist turbo? Turbo s palivom do styku neprichadza, snad len s tym motorovym olejom.
ahoj
a tiez mi je podozriva spotreba 4,7l v meste - to bude tak 7l na crome, lebo aj Octavia ma v meste 6-6,5 a to je lepsi motor, nehovoriac o ceste na UI a spatkajsi píše:tak ako kto chce - som spokojny s tym co mamCsala píše:Pokial viem, mnozstvo vyprodukovaneho CO2 je priamo umerne mnozstvu spaleneho paliva. V podstate je jedno, ci hori benzin, nafta, olej, plyn,...kajsi píše: prave to nechcem, aby som zhanal nejaku UI naftu a menil cerpadla, turba a pod. prkotiny okrem toho 2 Sk na 1km je dnes normal aj pri novych a mensich autach a nie na pohodlnej limuzine (ked budes menit turbo spomen si na LPG)
caf
ahoj
caf
Kajsi, tu sa hovori o motoroch TDi, zvykni si na to, ze maju fakt mensiu spotrebu ako benzinaky.kajsi píše:po dialnici dolu z kopca a max. 80km/h ...verimiváha píše:Já B5 1,9TDI 3,1litru...![]()
![]()
Inac ja posledna nadrz za 4,46 l/100 km. Je sice pravda, ze bolo teplo

No 3,1 je trochu podozrive, ale kamos dal preprogramovat Xsaru 2.0HDI a sleduje to dlhodobo. Tvrdi, ze 3,8l/100km. Jazdi denne do prace 10 km, obcas trasy cca 70 km a mesto Kosice.váha píše:ale na 50kmkajsi píše:po dialnici dolu z kopca a max. 80km/h ...verimiváha píše:Já B5 1,9TDI 3,1litru...![]()
![]()
![]()
-
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
-
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
při 80km/h 3,7L/100, při 130 5,5L. dlouhodobý průměr vzhledem k tmavému ovzduší za autem je 6L. ze začátku (před úpravou) sem jezdil pomalu- za 4.5-5L. ale tet mě asi ztěžkla noha...
1.6TD
1.6TD
DTchip.cz chiptuning, měření výkonu
Audi A5 3.0tdi 176kw- 318k 711Nm.
Audi A3, 1756, AGR 90k@241k 557Nm - prodáno
Audi A5 3.0tdi 176kw- 318k 711Nm.
Audi A3, 1756, AGR 90k@241k 557Nm - prodáno