Golf IV - výměna silentbloků na zadní nápravě
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Sběrač informací
- Kontaktovat uživatele:
Odpovědi: 0
Golf IV - výměna silentbloků na zadní nápravě
Ahoj,
jak moc složité je u Golfa IV 2WD vyměnit silentbloky na zadní nápravě? Je potřeba sundavat nápravu nebo to jde i na autě? Pokud se sundavá, musí se rozpojovat brzdy? Bude potřeba lis?
Díky za info, Petr.
jak moc složité je u Golfa IV 2WD vyměnit silentbloky na zadní nápravě? Je potřeba sundavat nápravu nebo to jde i na autě? Pokud se sundavá, musí se rozpojovat brzdy? Bude potřeba lis?
Díky za info, Petr.
- marena tdi
- Aktivista
-
- Sběrač informací
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem už něco našel, viz:
http://www.octaviaclub.cz/clanky/oi-vym ... y-327.html
I tak ještě jednou díky.
http://www.octaviaclub.cz/clanky/oi-vym ... y-327.html
I tak ještě jednou díky.
-
- Sběrač informací
- Kontaktovat uživatele:
Tak nevím, jak na jiných autech, ale na GIV 01 se rozhodně brzdy rozpojit musí. Na pravé straně to jde i bez toho, ale na levé straně je držák brzdového vedení přivařený na domeček, který drží nápravu, takže nejde sundat jako na pravé straně a je potřeba ty brzdy rozpojit. Škoda, že jsem to nevěděl dřív, jinak bych se do toho nepouštěl, protože ABS v garáži odvzdušnit nedokážu a tak jsem to mohl celý dát zase do kupy a odvézt do servisu.
- marena tdi
- Aktivista
X krat jsem to menil na Golfech , Octavkach a nikdy jsem nerozdelaval brzdovou soustavu. jinak jak bylo uz napsano vyse. jde to v pohode odvzdusnit i v garazi. jinak dalsi vychytavka je ze si treba stlacis br.hadicku svorkou a kapalina ti nevytece -pak jen odvzdusnis.
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
-
- Sběrač informací
- Kontaktovat uživatele:
A jak jsi to udělal na straně u výfuku, kde je brzdová soustava uchycená za domeček, který se musí sundat, aby jsi mohl silentblok vyndat? Protože pokud domeček nesundám, tak délka propojovací hadičky (mezi nápravnicí a karosérií) je moc krátká na to, abych mohl nápravnici pustit tak moc dolů, abych ten silentblok mohl vyndat.marena tdi píše:X krat jsem to menil na Golfech , Octavkach a nikdy jsem nerozdelaval brzdovou soustavu. jinak jak bylo uz napsano vyse. jde to v pohode odvzdusnit i v garazi. jinak dalsi vychytavka je ze si treba stlacis br.hadicku svorkou a kapalina ti nevytece -pak jen odvzdusnis.
Btw. ta propojovací hadička je do toho držáku na nápravnici jen nasazená? Vypadá tam dost zarostle. Stačilo mi, že jen šroub z toho silentbloku jsem dostával asi 3h (ve dvou lidech), jelikož to tam bylo úplně totálně zarostlé.
-
- Sběrač informací
- Kontaktovat uživatele:
Záleží, jaký silentblok máš. Nejdřív jsem koupil 72 mm, na kterém to bylo nakreslené, ale byl moc velký. Tak jsem sjel pro 69mm a ten jsem nasadil stejně, jako ten původní a to tak, že díra v tom půlkruhu směřovala k nápravnici. Na tom silentbloku byly vidět takové tečky, tak ty by měly být vodorovně se zemí. Aspoň tak tam byl ten původní (zřejmě od výroby).Brawl píše:nevíte náhodou, jaká má být poloha silentbloku v rameni, jestli to je jedno nebo ne?
-
- Sběrač informací
- Kontaktovat uživatele:
Jo, já vám věřím, ale jak, když je držák té hadičky přivařený na ten domeček a bez demontáže domečku silentblok vyndat nejde, protože ta propojovací hadička je moc krátká a po spuštění nápravnice dolů se prostě pověsí za tu hadičku a silentblok je z půlky ještě v domečku?Vsety18 píše:marena má pravdu dělal jsem už dva GIV a šlo to bez demontáže brzdového potrubí