problém se zámkama octavia

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Hacman
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Hacman »

to si ma zaskočil, čo je treba opravovať na novom zámku?
Octavia Tour AXR 1.9 TDI PD, 74kW, r.v. 2007
Janosik93
Přispěvovatel

Příspěvek od Janosik93 »

prepájkovať spoje v zámku, a par krat som aj dobrusoval hrany na kovoch. nekvalitný výlisok. ale ako som písal pred tým, tie nove ked ich opravíš šlapu ako hodinky. Teraz sa bavím o chine. origo bez problemov
Hacman
Přispěvovatel

Příspěvek od Hacman »

Prepájkoval som spoje na plošáku zámku ako radil Irka a zatiaľ to funguje, tak som zvedavý dokedy.
Hacman
Přispěvovatel

Příspěvek od Hacman »

A je to tu, ten zámok na strane vodiča blbne zasa. Včera som ho znovu rozobral, presvietil mikrospínače a všekty fungovali. Ten mikrospínač na kabliku, ktorý kontroluje či sú zatvorené alebo otvorené dvere a o ktorom sa píše aj v tomto návode http://www.skodaoctavia.cz/Interiernavo ... -zamku.htm som aj rozobral, prečistil a nastriekal WD. Po zložení zámok chvíľu zamýkal, no potom znova začal blbnúť. Kľúčom aj diaľkovým sa normálne zamkne, ale automatické zamykanie a zamykanie tlačítkom na paneli nefunguje - zámok sa zamkne a hneď aj odomkne. Interérové svetlo svieti a pípak zapnutých svetiel tiež pípa. Teraz uvažujme: ak by bol zlý mikrospínač, tak by podľa mňa nefungovalo ani zamykanie kľúčom alebo diaľkovým. Ak by bol zlý kábel, tak by nefungovalo žiadne zamykanie. Chybu hlási tú istú: Nezmyselný signál. Kde by teda mohol byť ešte problém? Ďakujem.
Naposledy upravil(a) Hacman dne 07 kvě 2013, 14:54, celkem upraveno 1 x.
Janosik93
Přispěvovatel

Příspěvek od Janosik93 »

máš octaviu? ak ano, bude zhnity konektor v spušťači okna. odtial idu kable k zámku. choroba oczavii. už desiatky tých motorčekov som menil. A z angličaku ti pasovať nebude :-)
Hacman
Přispěvovatel

Příspěvek od Hacman »

Áno, auto je z podpisu. To akože by bolo treba vymeniť motorček okna alebo ako si to myslel? Okno ináč normálne sťahuje.
favo
blázen

Příspěvek od favo »

Nejde o motorek okna, ale jednotku která je na něm přidělaná. Je to i jednotka centrálu a protože octávia to má nešťastně umítěné do prostoru dveří, tak do této jednotky zatíká voda a bohužel díky tomu reznou kontakty na jednotce, ale i na konektoru co je do ní zapojený. Je to šlendrián, už jsem to opravoval i na octávii která byla 5 roků stará a měla najeto pouze 44 000 km
Jinak čínské zámky nebrat, dřív nebo pozdějí přestanou fungovat. Mechanicky jsou vyrobeny jinak než originál a né zrovna nejšťastněji. Měl jsem možnost vyzkoušet dva a oba odešli a jeden takovým způsobem že jsem se do auta dobíval vrtačkou.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Přispěvovatel

Příspěvek od Janosik93 »

presne tak..... čina je na prd. nechcem to ani vidieť.....
Vesi350
Nováček

Příspěvek od Vesi350 »

Ahoj, no mám uplně stejný problém. Klíčkem zamknu celé auto a dálkačem všechno kromě řidičových dveří!!! Ovšem, celý zámek mám nový originál, ovládací panel oken a zámků taky nový originál, kabeláž dveří jsem celou proměřil a dobrý, kabeláž mezi dveřmi a sloupkem taky dobrý, svorkovnice u prahu taky dobrý..potom svorkovnice u stahovačky prostě všechno je čistý bez rezu a proměřený kable vše ok. takže sem to dal dohromady a na tento problém rezignoval protože už nevím co ještě dál podniknout....
ale pro tazatele možná výměna toho ovládacího panelu by tvůj problém vyřešila....?
Hacman
Přispěvovatel

Příspěvek od Hacman »

Nemyslím, že výmena panela by pomohla. Mne prestalo fungovať aj automatické zamykanie a myslím, že s tým nemá panel nič spoločné a navyše troje dvere mi tlačítko zamkne, takže nemôže byť chybné.
speedart
Přispěvovatel

Příspěvek od speedart »

Zdravím.Leon r.v 2002 kdyz odemknu auto a otevru spolujezdcovy dvere a nebo dvere za spol. tak se auto za chvilku samo zamkne a rozhouká se alarm a nesvítí stropní světlo.Na druhé straně je šecko O.K. Zkusit rozebrat zámky a nebo se podívat zrovna po nových?
Leon 1M ASV TOP SPORT kit , egr off,kat off ,turbo 1749VA,Sprint 764,soft by TDIFUN

Pracovní auto Mitsubishi pajero 2.5 TD
Janosik93
Přispěvovatel

Příspěvek od Janosik93 »

najskôr mikrospínač KO
Hacman
Přispěvovatel

Příspěvek od Hacman »

Včera som menil v zámku mikrospínač dveri a zároveň som po dlhej dobe fungovania a potom zasa nefungovania hľadal, prečo mi to automatické zamykanie a zamykanie tlačítkom na paneli stále blbne. Zistil som, že problém je niekde v konektore zámku alebo kábloch ktoré sú do konektora pripojené. Problém teraz je, že neviem ktorý kábel to zamykanie na starosti má. Vie mi niekto poradiť akú funkciu majú jednotlivé káble v konektore zámku podľa farby alebo akej farby je kábel, ktorým ide to automatické zamykanie a zamykanie tlačítkom na paneli? Ďakujem.
karelmacal
Přispěvovatel

Příspěvek od karelmacal »

řešil jsem teď taky zlámaný kabely ve dveřích :)
Hacman
Přispěvovatel

Příspěvek od Hacman »

No super, to si mi teda "poradil". (LOL)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“