problém se zámkama octavia
Moderátoři: šulda, Moderátoři
A je to tu, ten zámok na strane vodiča blbne zasa. Včera som ho znovu rozobral, presvietil mikrospínače a všekty fungovali. Ten mikrospínač na kabliku, ktorý kontroluje či sú zatvorené alebo otvorené dvere a o ktorom sa píše aj v tomto návode http://www.skodaoctavia.cz/Interiernavo ... -zamku.htm som aj rozobral, prečistil a nastriekal WD. Po zložení zámok chvíľu zamýkal, no potom znova začal blbnúť. Kľúčom aj diaľkovým sa normálne zamkne, ale automatické zamykanie a zamykanie tlačítkom na paneli nefunguje - zámok sa zamkne a hneď aj odomkne. Interérové svetlo svieti a pípak zapnutých svetiel tiež pípa. Teraz uvažujme: ak by bol zlý mikrospínač, tak by podľa mňa nefungovalo ani zamykanie kľúčom alebo diaľkovým. Ak by bol zlý kábel, tak by nefungovalo žiadne zamykanie. Chybu hlási tú istú: Nezmyselný signál. Kde by teda mohol byť ešte problém? Ďakujem.
Naposledy upravil(a) Hacman dne 07 kvě 2013, 14:54, celkem upraveno 1 x.
Octavia Tour AXR 1.9 TDI PD, 74kW, r.v. 2007
Nejde o motorek okna, ale jednotku která je na něm přidělaná. Je to i jednotka centrálu a protože octávia to má nešťastně umítěné do prostoru dveří, tak do této jednotky zatíká voda a bohužel díky tomu reznou kontakty na jednotce, ale i na konektoru co je do ní zapojený. Je to šlendrián, už jsem to opravoval i na octávii která byla 5 roků stará a měla najeto pouze 44 000 km
Jinak čínské zámky nebrat, dřív nebo pozdějí přestanou fungovat. Mechanicky jsou vyrobeny jinak než originál a né zrovna nejšťastněji. Měl jsem možnost vyzkoušet dva a oba odešli a jeden takovým způsobem že jsem se do auta dobíval vrtačkou.
Jinak čínské zámky nebrat, dřív nebo pozdějí přestanou fungovat. Mechanicky jsou vyrobeny jinak než originál a né zrovna nejšťastněji. Měl jsem možnost vyzkoušet dva a oba odešli a jeden takovým způsobem že jsem se do auta dobíval vrtačkou.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Ahoj, no mám uplně stejný problém. Klíčkem zamknu celé auto a dálkačem všechno kromě řidičových dveří!!! Ovšem, celý zámek mám nový originál, ovládací panel oken a zámků taky nový originál, kabeláž dveří jsem celou proměřil a dobrý, kabeláž mezi dveřmi a sloupkem taky dobrý, svorkovnice u prahu taky dobrý..potom svorkovnice u stahovačky prostě všechno je čistý bez rezu a proměřený kable vše ok. takže sem to dal dohromady a na tento problém rezignoval protože už nevím co ještě dál podniknout....
ale pro tazatele možná výměna toho ovládacího panelu by tvůj problém vyřešila....?
ale pro tazatele možná výměna toho ovládacího panelu by tvůj problém vyřešila....?
Zdravím.Leon r.v 2002 kdyz odemknu auto a otevru spolujezdcovy dvere a nebo dvere za spol. tak se auto za chvilku samo zamkne a rozhouká se alarm a nesvítí stropní světlo.Na druhé straně je šecko O.K. Zkusit rozebrat zámky a nebo se podívat zrovna po nových?
Leon 1M ASV TOP SPORT kit , egr off,kat off ,turbo 1749VA,Sprint 764,soft by TDIFUN
Pracovní auto Mitsubishi pajero 2.5 TD
Pracovní auto Mitsubishi pajero 2.5 TD
Včera som menil v zámku mikrospínač dveri a zároveň som po dlhej dobe fungovania a potom zasa nefungovania hľadal, prečo mi to automatické zamykanie a zamykanie tlačítkom na paneli stále blbne. Zistil som, že problém je niekde v konektore zámku alebo kábloch ktoré sú do konektora pripojené. Problém teraz je, že neviem ktorý kábel to zamykanie na starosti má. Vie mi niekto poradiť akú funkciu majú jednotlivé káble v konektore zámku podľa farby alebo akej farby je kábel, ktorým ide to automatické zamykanie a zamykanie tlačítkom na paneli? Ďakujem.
Octavia Tour AXR 1.9 TDI PD, 74kW, r.v. 2007
-
karelmacal
- Přispěvovatel