Řešil jsem úplně stejný problém jako autor tématu akorát na Octavii I TDI AGR. Celé léto auto startovalo OK a jak začaly teploty padat k nule tak první převalení startéru bylo jako s vybitou baterií. Následovala výměna rok staré Varty za novou a výsledek se nedostavil naprosto žádný.
Následně jsme při startu měřili pokles napětí na baterii a napětí kleslo až někde k 8V, někde jsem se dočetl, že minimum je 9 a i to už je na hranici. Tak jsme stejné měření provedli na Passatu Z1 a tam to nekleslo pod 11V. Takže následoval repas startéru, nová pouzdra, uhlíky a komplet vyčištění.
Člověk by řekl, že to muselo startovat jak víno, ale bylo to naprosto beze změny. Když jsem začal startovat, první převalení zase jak na škodě 120 v -30 a když jsem to chcípl a zkusil znova už to bylo v pohodě. Nakonec to dopadlo tak, že v -15 jsem už nenatočil vůbec.
Nakonec se nám furt nezdál ten pokles na baterce při startu, kterej i po repasi startéru furt padal k 8 V, tak jsme začali čistit komplet přívody kabely vedoucí k baterii. Kontrola ukostření, které je přímo pod baterkou demontáž kabelu až u startéru a altíku, kompletní očištění všech kontaktů (byl na nich už pěkný nános té zelené sračky co se dělá na povrchu mědi) až na čistou měď a montáž zpět. Světe div se auto na druhej den v mrazu chytlo jak za mlada a perfektně startuje do teď. Ale než jsme na to přišli, tak jsme se s tím drbali pomalu rok.
Nakonec to byla ta ze všech oprav nejlevnější, stačí šmirgl papír a ocelák.
Tak všem hodně štěstí

.