rucicka na Palivomer

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Ivanek007
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

rucicka na Palivomer

Příspěvek od Ivanek007 »

Ahoj, mam uz delsi dobu problem, natankuju treba plnou nadrz a jezdim, a po nejakych X kilometrech rucicka spadne treba o 5l naraz. ted sem jel do prahy , rozsvítilo se mi hladovy voko, jedu spokojene dal, a po chvily lezela jako kdyz tam nic neni. Ten tistak v nadrzi jsem promeroval a ukazuje na kazdym policku jiny odpor. Takze to tipuju asi na chybu v budikach. Vag bez chyby.
Co s tím??? díky
mifii
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mifii »

o jaky vuz se jedna?..a v akcnich clenech chodi rucicka normalne?
Ivanek007
Přispěvovatel

Příspěvek od Ivanek007 »

jo sorry, je to Octavia TDi 66kw, r.v 1998. jinak v akcnich clenech chodi pekne.
Ivanek007
Přispěvovatel

Příspěvek od Ivanek007 »

nikdo nevi???
ROBIG
Aktivista

Příspěvek od ROBIG »

Ivanek007 píše:nikdo nevi???
Podívej se jestli je plovák usazenej přesně proti značce na nádrži.Dělalo mi to to samý a byl pootočenej :)

Obrázek
CHrysler 300C 5.7 HEMI :-)
Octavia 01 TDi 81Kw AHF 2000 EGR off, trippling
Yamaha R1 110Kw
BMW Thunder Tiger 2.11ccm nitro :-)
prka
Aktivista

Příspěvek od prka »

Přístrojovkou to určitě nebude, pokud Ti v akčních členech jde ručička palivoměru plynule v celém rozsahu.
Mám O1 1.9TDI AHF r.v. 2ooo. Také mi začal fixlovat palivoměr.Když mám asi polovinu nádrže, tak mi najednou poklesne ukazatel na nulu a začne pískat zbytek. Za pár minut se to srovná do normálu a za chvíli zase ručička začne ukazovat plnou nádrž. Pokud mám však menší nebo zase větší množství paliva v nádrži, ukazuje palivoměr normálně. VAG mi však píše závadu na vysílači stavu paliva. Předpokládám, že bude problém někde v "potenciometru" od plováku. Až bude tepleji tak se na to podívám.
Ivanek007
Přispěvovatel

Příspěvek od Ivanek007 »

diky, na ten plovak se podivam. jo a jeste mi to dela to je mam tesne nad rezervou pak neco ujedu, a padne na nulu, natankuju traba za 200 a rucicka furt lezi, po chvily, treba par otresu, nebo jizda do kopce, a najednou mam skoro 1/4 nadrze.
prka
Aktivista

Příspěvek od prka »

Ivanek007 píše:diky, na ten plovak se podivam. jo a jeste mi to dela to je mam tesne nad rezervou pak neco ujedu, a padne na nulu, natankuju traba za 200 a rucicka furt lezi, po chvily, treba par otresu, nebo jizda do kopce, a najednou mam skoro 1/4 nadrze.
Podle mne máme stejnou závadu. U starších typů škodovek jsem to vyřešil vždy přihnutím kontaktu běžce "potenciometru", který se v určitém místě špatně dotýkal navinutého odporového drátu. Může být také deformováno vinutí odporového drátu. Problematické místo býva tam, kde se běžec potenciometru pohybuje nejčastěji. Nevím, jak je to provedeno zde. Až se na to podívám, dám vědět. Musí se však napřed umoudřit počasí.
Ivanek007
Přispěvovatel

Příspěvek od Ivanek007 »

no ja plovak kontroloval uz nekdy pred 2 mesici, a v tom to nebylo. ted sem ho pootocil na znacku a vypada to ok... byl ale jen o kousek mimo. jinak ja mam podezreni na budiky....
ROBIG
Aktivista

Příspěvek od ROBIG »

Ivanek007 píše:no ja plovak kontroloval uz nekdy pred 2 mesici, a v tom to nebylo. ted sem ho pootocil na znacku a vypada to ok... byl ale jen o kousek mimo. jinak ja mam podezreni na budiky....
Kousek mimo stačí.Ja jsem měl značky od sebe asi 1cm a už to lhalo.
CHrysler 300C 5.7 HEMI :-)
Octavia 01 TDi 81Kw AHF 2000 EGR off, trippling
Yamaha R1 110Kw
BMW Thunder Tiger 2.11ccm nitro :-)
sparco gti
Přispěvovatel

Příspěvek od sparco gti »

no mne to ukazuje uplne zle o 15l viac ked som ju skusal cez akcne cleny tak sa nezastavila v strede ale v tristvrte co mam stym robit da sa to neak opravit,jedna sa o audi a4 1,9tdi 85kw rok 2000.
Ivanek007
Přispěvovatel

Příspěvek od Ivanek007 »

jak sem psal vyse tak jsem pootocil plovak na znacku, ale furt ta rucicka nejde plynule. co to muze byt dal???
prka
Aktivista

Příspěvek od prka »

Jak jsem předpokládal, byl problém ve vysílači stavu paliva v nádrži. Plovákový mechanizmus "1", umístěný na boku sacího koše "2", ovládá jezdec "3", který se pohybuje po plošném spoji "4", na kterém je nanesen odporový materiál. Dotýká-li se jezdec spodního okraje odporové dráhy "5"/prázdná nádrž/, je odpor měřitelný mezi dvěma modrými vodiči asi 55 Ohmů. Se zvyšující se hladinou narůstá odpor až na hodnotu kolem 290 Ohmů u horního konce odporové dráhy/plná nádrž/. Časem jezdec obrousí svými kontakty odporový materiál na plošném spoji v místech, kde se nejčastěji pohybuje. Tam se potom odpor skokově mění na hodnoty blízké nulovým nebo nekonečným. Ukazatel na palubní desce pak ukazuje prázdnou nebo plnou nádrž. Je-li hodnota odporu v rozmezí asi 55-290 Ohmů, ukazuje zkreslené množství paliva. Pohybuje-li se odpor v určitých mezích,které jsou uloženy v ŘJ palubní desky, VAG chybu neodhalí. U mne však chybu napsal.
Zatím jsem provedl provizorní opravu. Sundal jsem jezdec "3" a mírně obrousil jeho kovové kontakty "6"/pro zvětšení styčné plochy/. Napružil jsem plochou pružinu "7"/pro zabezpečení neustálého kontaktu hrotů jezdce s odporovou dráhou/. Rozebral a vyčistil sací koš a dva uzavírací ventily na dně koše. Pročistil jednosměrné ventily v sací a vratné trubce sacího koše/sací byl v mezipoloze a propouštěl jak ze sacího koše tak i zpět/. Po opravě zatím vše OK.
Do budoucna si pořídím nový vysílač, který lze koupit již kolem 200Kč.
Obrázek
Obrázek
zula
Sběrač informací

Příspěvek od zula »

no tak ja mam opacny problem.Nabral jsem za 1000kc,palivomer ukazal neco pres pul nadrze.Po ujeti asi 50km jsem mel nadrz skoro plnou a dojezd 900km.Kdyz jsem vypnul a zapnul zapalovani nabehlo zase v poradku a po par km zase plna nadrz.Dnes po 30km zas dobry.
Jeep cherokee 2,5TD
mišo
Přispěvovatel

Příspěvek od mišo »

ahoj mám podobný problém s ukazovatelom paliva, keď natankujem do plnej málokedy ručička ukazuje plnú a keď aj hej tak behom pár km padne na polovicu a tam je dosť dlho na zhruba rovnakej úrovni. mal som vonku plavák ten som vyčistil a prihol som aj ten pružiaci pliešok ale nepomohlo to,, mám skoro plnú nádrž a ukazuje niečo cez pol... keď som mal vonku plavák tak som ho pripojil a skúšal pohybovať, ručička na prístrojovke ukazovala dobre v celom rozsahu!!!! čo s tým mám robiť?? Ďakujem
Octavia 1U5 2001, 1.9 tdi, 66kw, ALH, Elegance, Chip 128ps
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“