Haldex - hlasité zvuky

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Ondres
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Haldex - hlasité zvuky

Příspěvek od Ondres »

Mám dotaz ohledně Haldexu (Golf IV 4motion). Když vjedu do trošku většího terénu - prudký kopec, mokrá tráva, bahno, tak když se zapne zadní náhon, tak je najednou slyšet, že to vzadu "zabírá". Ale nevím, jestli je to tak dobře anebo nemá být slyšet nic. Resp. jestli tam třeba nechybí ten olej, co v tom má být a proto se to tak ozývá nebo tak něco. Díky za informace :?
macoo21
Přispěvovatel

4 motion

Příspěvek od macoo21 »

a ake zvuky ti to vydava?
Ondres
Sběrač informací

Příspěvek od Ondres »

Těžko ten zvuk slovy popsat, ale vždy se to ozve, těsně před tím, než zaberou i zadní kola. Je to takový zvuk, jako kdyby se hodně zesílil zvuk ostřikovače předního skla nebo něco v tom smyslu. Každopádně je to docela slyšet
mindo
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mindo »

V haldexe je potrebné meniť olej každých 30000 km + filter každých 60000 ak to nebolo menené máš problém.
David-pv
Aktivista

Příspěvek od David-pv »

pokud někdo neměnil pravidelně olej v haldexu tak to haldex dost nemile poznamená...
TDi
Ondres
Sběrač informací

Příspěvek od Ondres »

Našel by se někdo v Brně a okolí, kdo by se mi na to podíval ? (jestli se dá nějak poznat, jestli to bylo měněno, jestli je ten olej + filtr potřeba vyměnit či už je to nenávratně v pr. .... A na kolik to tak vychází (olej + filtr do Haldexu ?)
Díky
Hobby
Přispěvovatel

Příspěvek od Hobby »

Filtr 790Kč.Olej 590 Kč.Pasuje z Octavie.Bez speciálního klíče na filtr dost opruz.S klíčem to měním za 15 min.
Octavia 1.9 TDI PD,4x4,ATD,100Kw
shark2
Nováček

Re: Haldex - hlasité zvuky

Příspěvek od shark2 »

Ondres píše:Mám dotaz ohledně Haldexu (Golf IV 4motion). Když vjedu do trošku většího terénu - prudký kopec, mokrá tráva, bahno, tak když se zapne zadní náhon, tak je najednou slyšet, že to vzadu "zabírá"...
Sharan 4motion, okolo 3tis.otacok na 6-ke hlavne to pocut take dunenie, zrejme to zahuci diferak, to je 140km/h na 6ke, 130 ticho a cez 140/h stichne to hucanie, aj pri jazde na tempomat 130km/h a plynule dlhe stupanie na dialnici,citit jak si motor pridava a zacne hucat po ubrati plynu stichne, inak mal som tam 18" kola hucalo viac ako teraz na 17" 235/45..
VW SHARAN TDI PD 85kW 4motion ..cip+tuning...
Ondres
Sběrač informací

Příspěvek od Ondres »

A odkud jsi (jste) ? Kdy a kam by se dalo přijet ?

ten klíč tedy já asi mít nebudu..........
Ale byl bych moc rád, kdyby se na to někdo pořádně podíval a když bude potřeba výměna apod. hned bych to nechal udělat (Jestli už to tedy nebude celé k ničemu...... Ale snad to ten předchozí majitel měnil a udržoval.-.......)
mvolesko
Aktivista

Příspěvek od mvolesko »

Ondres píše:A odkud jsi (jste) ? Kdy a kam by se dalo přijet ?

ten klíč tedy já asi mít nebudu..........
Ale byl bych moc rád, kdyby se na to někdo pořádně podíval a když bude potřeba výměna apod. hned bych to nechal udělat (Jestli už to tedy nebude celé k ničemu...... Ale snad to ten předchozí majitel měnil a udržoval.-.......)

nejdriv tkus vymenit olej treba je ho tam malo, potrebujes k tomu tu kartusi cca 600kc, pak normalne pistoli na kartuse, (stoji v obi 50kc) a imbus myslim 5mm, ja bych ti to vymenil ale jsem od prahy
TDI 4x4 90Hp --> 2++Hp
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“