Ducato 2007 2,3JTD malé 4 problémy po koupi

Alfa Romeo, Fiat, Lancia...

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
ka.mik
Nováček
Odpovědi: 0

Ducato 2007 2,3JTD malé 4 problémy po koupi

Příspěvek od ka.mik »

Zdravím mám na Vás prosbu, protože nemám k vozu žádnou servisní knížku, tak bych se rád zeptal tu. Jednak ohledně chladící náplně, já koupil ojeté auto se zelenou a zjistil jsem, že mi možná stíká kolem velké schránky až vytíká bokem k pedálům a tyči od volantu. Všude na fotkách mají červenou chladící kapalinu. Co tam má správně být a jakou značku tam lijete? Pak bych se rád zeptal na boční vysoké dveře, které nemají stejně jako u spolujezdce zámek oproti mému staršímu Peugeotu Boxeru a zjistil jsem, kromě toho teda, že se strašně blbě otevírají a kliku musím zatahat naněkolikrát a čekám kdy se zlomí, že se ani snad nezamykají centrálem a zámek tam na klíč není. Má tam být zámek nebo vůbec centrál? Nenašel jsem totiž nikde kabel k elektrice, že by tam vůbec centrál na boku byl a nerad bych se nechal vykradnout. A do třetice, po každém sněhu mám bazén vody na vstřikách, koukal jsem že po novu existuje nějaký už kryt motoru, ale jeden názor byl, že ta voda pak teče blbě zase z toho krytu někam jinam na elektriku, tak jak jste to vyřešili?:o) Vypadá to docela hnusně a taky nevím jestli to tak má být ale teče mi voda přední kapotou přímo do sání vzduchu- asi do kabiny, nebo kam a mají to pak vyřešené nějakou odtokovou hadicí někam k podběhu, ještě se mi nepodařilo zjistit kde to pak tahle voda vytíká.... A do čtvrtice mám mít verzi 17Q (L3H2), ale vzadu mám jen jednoduché listové pero bez označení na dveřích MAXI, nevíte někdo jestli se to tak dřív vyrábělo a jestli bych neměl mít pro 17Q pera vzadu dvě, nebo se třeba tehdy dělalo jedno zesílené?? No díky moc , pokud bude někdo vědět odpověď na jakoukoli otázku, budu rád za info, jinak to auto se mi líbí:o)
Jarda_6
Přispěvovatel

Příspěvek od Jarda_6 »

1. Chladicí kapalina - v mém autě (2010) je červená Tutela, jaká, to ti napíšu zítra.
2. Ducato má jen dva zámky - u řidiče a vzadu. Zkontroluj si kontakty centrálu u posuvných dveří, ev. dráty k nim. Kontakty jsou na zadní straně dveří u zámku.
3. Na vstřiky teče spojem veprostřed na torpédu, to vymyslel idiot. Já jsem ho podmáznul lepidlem a prošrouboval. Kryt se do novějších aut dává, ale jak to je na 2,3 nevím, protože já mám 2,2 a tam je plast přes celej motor. Voda z odpadu od topení vytéká nad pravým plastovým podběhem, je to vidět když ho demontuješ.
A za 4. já nevím, ale domnívám se že verze 3000 až 3500 mají jeden list, pokud se mýlím, opravte mě.
Jarda_6
Přispěvovatel

Příspěvek od Jarda_6 »

Ta nemrzka se jmenuje Paraflu UP. A pokud ti teče na nohy, bude asi něco špatně... :(
swathk
Nováček

fiat

Příspěvek od swathk »

To opravdu vymyslel kreten že voda stéká přímo do vstřiků taky ten kryt scháním.Ten odtok zkontroluj třeba ho máš jen ucpaný bordelem já ho měl.Je to gumová hadice za nádržkou odstřikovačů....ty boční dveře to dělají vědí o tom..Je to v kontaktech když dveře otevřeš tak vlevo na sloupku uvidíš černou plastovou destičku s kontaktama a ta druhá je na dveřích --pomáhá vypodložit tu destičku na autě... ;)
karter
Aktivista
Odpovědi: 1

Re: fiat

Příspěvek od karter »

swathk píše:To opravdu vymyslel kreten že voda stéká přímo do vstřiků taky ten kryt scháním.Ten odtok zkontroluj třeba ho máš jen ucpaný bordelem já ho měl.Je to gumová hadice za nádržkou odstřikovačů....ty boční dveře to dělají vědí o tom..Je to v kontaktech když dveře otevřeš tak vlevo na sloupku uvidíš černou plastovou destičku s kontaktama a ta druhá je na dveřích --pomáhá vypodložit tu destičku na autě... ;)
Co se týka toho zatikani na ty vstřiky tak je to šilenost.Těd sem vytahoval vstřiky ven a všechny 4 šrouby sem tam zarval a ty vstřiky vytanout ven to byla práce pro vraha šileně zarostli.Auto naj.140tis km
ka.mik
Nováček

Příspěvek od ka.mik »

Díky za rady. Kontakty jsem už vyřešil, koupil jsem oba dva protikusy do dveří, ale s tím zatíkáním jsem doteď bojoval a asi to vzdám. Torpédo jsem z vrchu uprostřed zatmelil, i kolem a pod rámem okna, do nasávání do kabiny jsem dal lino a je to úplně k ničemu:o)) Stačí totiž, že auto stojí trochu z kopce a voda stejně začne vytíkat kolem těsnění toho nasávání vzduchu přímo na vstřiky, jenže ikdyž stojí auto rovně, tak i přes kompletně nové úchytky pod torpédem a tmel mezi ním a sklem, zatíká kolem okna nejdřív na to sání shora a pak hned zas na ty vstřiky. Ono totiž jak se dovře kapota tak vždy mírně tím dovřením nahne to torpédo směrtem od okna, a vyštelovat se to nedá, udělá to v jakékoliv poloze, takže už to asi neřeším..jinak jsem se ptal i na ten kryt co už se montuje do nových ducat standartně, dá se sehnat, ale panují zase názory, že to pak z toho krytu teče na alternátor vzadu a jiné elektro, takže co je horší:o)) Jo a tu odtokovou hadici do podběhu spolujezdce už jsem měl i přes mřížku taky ucpanou, prostě lahůdka. No a když vidíte originálně navrtané dírky v torpédu jak z nich teče voda přímo na světla a u řidiče dokonce na kabelový svazek snad od řídící jednotky, tak co na to říct...
swathk
Nováček

ducato

Příspěvek od swathk »

No tak až budu měnit já tak to tam asi rovnou zůstane teď mám 220000km :roll:

No ono je to jedno že se to zadělá,protože když se zvedne kapota tak to teče stejně tam je to prostě nedomyšlený.Spíše by mě zajímala cena toho krytu????

A když jsme u toho nevíte kde tam jsou schovány žhavící svíčky??? 8)
Odpovědět

Zpět na „Italské vozy“