Jaký motor pro T5?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

kutill23
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Jaký motor pro T5?

Příspěvek od kutill23 »

Známý chce koupit nějakou T5. Po jakém motoru se nejlíp dívat, aby byl předpoklad, že to něco vydrží? Díky za tipy.
Bora Kombajn 03' ARL všechnohrab, a nově youngtimer Audi 80 Avant TDI v plné polní
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

kopí si naftuna benál nemá každý šetří tak at to odevzdý do rukou božích

pokud pedečko jede jede ale jak se sere nikam nedojede a jen žeře prachy ;)
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

Co se týče práce a peněz tak za mě raději 1,9tdi než 2.5.
Starou T4 2.5ACV už asi nic nepřekoná.
ThrashTheTrash
Aktivista

Příspěvek od ThrashTheTrash »

T5 měl jeden zákazník co měl plastový okna, oprava 70 litrů pokaždý.Rozvody furt dokola,zadřená vodní pumpa,potom nafta v oleji,voda v oleji a furt dokola!Křivá hlava, křivý blok,viděl sem to osobně.Strašný.Lepší jít do jiný značky nebo do starého ACV!
Kornout
Aktivista

Příspěvek od Kornout »

ThrashTheTrash píše:T5 měl jeden zákazník co měl plastový okna, oprava 70 litrů pokaždý.Rozvody furt dokola,zadřená vodní pumpa,potom nafta v oleji,voda v oleji a furt dokola!Křivá hlava, křivý blok,viděl sem to osobně.Strašný.Lepší jít do jiný značky nebo do starého ACV!
Ale měl 2,5 5V. Protože 1,9 má asi jedninou nevýhodu a to je převodovka (5ti kvalt a né nějak extra dimenzovaná)
Já na svojí už mám 330tkm výkon cca 150-160PS VA turbo a furt jen jezdím. Náklady minimální, jednou se dělalo těsnění pod hlavou vačka a hydra + spojka.
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW :-D
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Pokud 1.9 tak ideálně 63kw nebo 77kw, kvůli dpf.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Tohle všechno je ho.no...Budu vlastnit voňavku s motorem vzadu 1,6 D s velkou korbičkou..Všechny tyhle "dokonalosti " mám na háku, budu jen jezdit a užívat kvalitu inženýrů, kteří jsou již v důchodu... :D
nepropadat panice...
ThrashTheTrash
Aktivista

jericho-3 píše:Tohle všechno je ho.no...Budu vlastnit voňavku s motorem vzadu 1,6 D s velkou korbičkou..Všechny tyhle "dokonalosti " mám na háku, budu jen jezdit a užívat kvalitu inženýrů, kteří jsou již v důchodu... :D
Škoda, že tu není tlačítko LIKE jako na Facebooku :D hned bys to tam měl :)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Já vím, chtěl jsem to jen oživit. Sorry, ale když jsem četl Tvoji zkušenost s T 5 neodolal jsem... :)
Skvěle si užívám jízdu se spolehlivými stroji bez nebezpečí exekuce v případě poruchy..
nepropadat panice...
ThrashTheTrash
Aktivista

jericho-3 píše:Já vím, chtěl jsem to jen oživit. Sorry, ale když jsem četl Tvoji zkušenost s T 5 neodolal jsem... :)
Skvěle si užívám jízdu se spolehlivými stroji bez nebezpečí exekuce v případě poruchy..
Jako viděl jsem to na vlastní oči u kamaráda co má velkej autoservis a to bylo furt dokola,ale nevím teda co to bylo za motor :(...Hlava vydřená,vstřiky furt KO,věčně vodní pumpa KO,rozvody,atd....strašný,majitel mi říkal,že to je prodělečný auto, už nikdy říkal.Strašný.Je ale krása jak ta stará technika šlape,sice to je jakoby pomalý,starý atd,ale prostě dojedeš!
slovacek.milos
Aktivista

jericho-3 píše:Tohle všechno je ho.no...Budu vlastnit voňavku s motorem vzadu 1,6 D s velkou korbičkou..Všechny tyhle "dokonalosti " mám na háku, budu jen jezdit a užívat kvalitu inženýrů, kteří jsou již v důchodu... :D
nedávno jsem byl v rakousku a tento stroj jsem tam velmi zachovalý viděl v pojezdorfu ;) vinohradník
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Já to auto dobře znám, kdysi přivezli voňavku s benzinovým motorem /2000ccm/ s chlazenými hlavami..Motor majitel vyndal, sehnal ojetý diesel, já motor opravil a namontoval se přímo na tu benzinovou převodovku, co to udělá....A dopadlo to dobře, je dost rychlá zpátečka, ale jinak to mastí krásně..A jelikož to nebyl diesel, kterého vždycky orvou jak samici a stočí píčusové tachometr, u benzina, který žere to neudělají, protože to není na pořádný kšeft..Tyhle korbičky na rozdíl od plecháčů reznou minimálně a je to pořádné železo a ne ty umělohmotné sračky se zkurvenými motory zasrané elektronikou a píčovinami, které možná ukojí nějakého onanistu, ale mě to jen nasere... :D
nepropadat panice...
kutill23
Přispěvovatel

Příspěvek od kutill23 »

Díky hoši ;)
Bora Kombajn 03' ARL všechnohrab, a nově youngtimer Audi 80 Avant TDI v plné polní
Kornout
Aktivista

Příspěvek od Kornout »

Luxus, deně jezdit 200-300km, někdy s vlekem, to musí být pecka. Hlavně na rychlejších cestách. Pak tčeba 1400km po německý dálnici. To bych tu 1,6ku hodil ze skály. Okolo komína dobrý, ale to je fakt tak maximum, navíc 1,6ka je komůrkáč a když ho budeš trochu nakládat a chtít po něm, aby vyjel kopec, budeš se v tom vrtat často.
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW :-D
slovacek.milos
Aktivista

[quote="Kornout"][quote="jericho-3"]To bych tu 1,6ku hodil ze skály. Okolo komína dobrý,

ono jericho se asi nebude prohábět po německých dálnicích, a je ze školy kdy jsme jezdili v troskách
když byla před GO vyjet na jedničku kopec to byl zážitek na pů dne

;)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“