Klepot kovový zvuk +video 1.9tdi ASV
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Ahoj.
Zkousel jsem ten termoventilek dle toho pokusu jak bylo napsano drive a vysledek.
Vyndano z trouby a pruchozi ve smeru sipky.
Vyndano z mrazaku a nepruchozi ve smeru sipky.
Po vyndani z mrazaku by se mel teda otevrit smer do filtru ale je stale nepruchozi. Neda se profouknout pusou.
Mam problem s teplotou paliva. Pri jizde je teplota cca 40-50°C. Pri stani splha az k 90 klidne.
Ventilek jako vracecka se jevi v poradku. Presto teplota stoupa. Je normalni, ze po zchlazeni to nejde profouknout, ale cerpadlo svym pretlakem dokaze protlacit smer do filtru?
V cem jinem by mohl byt problem ?
Zkousel jsem ten termoventilek dle toho pokusu jak bylo napsano drive a vysledek.
Po vyndani z mrazaku by se mel teda otevrit smer do filtru ale je stale nepruchozi. Neda se profouknout pusou.
Mam problem s teplotou paliva. Pri jizde je teplota cca 40-50°C. Pri stani splha az k 90 klidne.
Ventilek jako vracecka se jevi v poradku. Presto teplota stoupa. Je normalni, ze po zchlazeni to nejde profouknout, ale cerpadlo svym pretlakem dokaze protlacit smer do filtru?
Nedá, ale zruba se dá usoudit, zě když bude EGR otevřen více než nastavuje výrobce, bude méně emisí a naopak.Martinn2 píše:ok spravim ako vravis nastavim to tak ako to ma byt ten ERG a nechoam to tak ... da sa podla bloku 3 vycitat aj emisie ?myslim tak ako kontroluju na EK len tak pre zaujmavost
Octavia I 1.9TDI 81Kw AHF r.v.2000
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip
Tvoje fyzická zkouška jak ji popisuješ je v pořádku. Ohřátý termoventil propouští palivo z čerpadla do sacího koše, podchlazený ne. Směrem do filtru je v termoventilu ještě jednosměrný ventil, který propustí zpětné palivo z termoventilu /čerpadla/ do filtru jedině nad určitou mez podtlaku ve filtru.Luke10 píše:Ahoj.
Pro Tebe by byla dobrá i zkouška pomocí VAGu, jak ji popisuji a ukazuji na LOGu. Chce to však tu zkoušku dělat ráno kdy je teplota paliva co nejnižší/ do asi 15°C/ a motor ohřívat tak dlouho/na volnoběhu/ až se ukáže zlom v teplotě paliva /teplota paliva začne klesat a pak zase stoupat/. Je pravděpodobné, že Tvůj termoventil začíná pouštět zpětné palivo do sacího koše až při vyšší teplotě.
Pokud se Ti ohřívá palivo v čerpadle až na tak vysokou teplotu, tak to není dobře. To naznačuje, že motor je moc teplý /moc "teplý" termostat nebo nespouští sahara/. Za jízdy je to v pohodě, ale pokud budeš nechávat motor na místě dlouho běžet i se zapnutou klimatizací, tak to potom odnese čerpadlo.
Tak jsem zkousel ty teploty rano. Bohuzel jsem si nevsiml,ze se mi to nejak prerusilo
, takze to bylo moc kratke. Popisu to, protoze jsem to porad sledoval.
-Venkovni teplota cca 21-22°C (dle maxidotu a climatroniku)
V bloku 7 jsou :
-Teplota paliva, nasavaneho vzduchu a chladici kapaliny byla 23,5°C (+-1°C)
-S autem jsem stal na volnobeh cca do 50°C chladici kapaliny.
-Palivo se vysplhalo na 35°C. Ujel jsem cca 3km do mesta a zpet.
-Teplota paliva se vysplahala na 40°C, teplota nasavaneho vzduchu po jizde do kopce 39°C, chladici kapalina 82°C. Stani na volnobeh asi 2-3 minuty.
-Teplota paliva 42°C, nasavany vzduch 35°C, teplota chladici kapaliny 90°C
-Opět jsem to jel ještě projed. Ujel jsem cca 5km.
-Teplota paliva 45°C, Nasavany vzduch 34°C, teplota chladici kapaliny stale 90°C.
-Objem nadrze neco malo pres rezervu. (kdyz jsem to zjisil bylo 1/2 nadrze)
Notas se vypnul...
Nemuze byt nejak ucpana vracecka nebo to je blbost? Hadice vracejici se z filtru jsou teplejsi nez privodni (aspon ty gumove) tak proc to stoupa porad?
-Venkovni teplota cca 21-22°C (dle maxidotu a climatroniku)
V bloku 7 jsou :
-Teplota paliva, nasavaneho vzduchu a chladici kapaliny byla 23,5°C (+-1°C)
-S autem jsem stal na volnobeh cca do 50°C chladici kapaliny.
-Palivo se vysplhalo na 35°C. Ujel jsem cca 3km do mesta a zpet.
-Teplota paliva se vysplahala na 40°C, teplota nasavaneho vzduchu po jizde do kopce 39°C, chladici kapalina 82°C. Stani na volnobeh asi 2-3 minuty.
-Teplota paliva 42°C, nasavany vzduch 35°C, teplota chladici kapaliny 90°C
-Opět jsem to jel ještě projed. Ujel jsem cca 5km.
-Teplota paliva 45°C, Nasavany vzduch 34°C, teplota chladici kapaliny stale 90°C.
-Objem nadrze neco malo pres rezervu. (kdyz jsem to zjisil bylo 1/2 nadrze)
Notas se vypnul...
Nemuze byt nejak ucpana vracecka nebo to je blbost? Hadice vracejici se z filtru jsou teplejsi nez privodni (aspon ty gumove) tak proc to stoupa porad?
Vracečka ucpaná nebude, protože je teplejší než sací, což svědčí o tom, že se palivo vrací do sacího koše. Pokud Ti teplota od startu jen stoupala a nenastal žádný zlom, tak již termoventil otevřel cestu do sacího koše při teplotě nižší než v okamžiku startu. Ten zlom tam bude vidět až za chladnějšího počasí. Hlavně že otevírá a zavírá /jak si to fyzicky vyzkoušel/.
Teplota paliva stále stoupá, protože je palivo v čerpadle neustále stlačováno a pokud není spotřebováno, tak se vrací zpět do sacího koše odkud je zase nasáto a z nádrže do sacího koše se přisaje jen ta troška co se spotřebuje. Čím více paliva je v nádrži, tím více je sací koš ponořen v palivu a může se více ochlazovat.
Tak jako u Martina bych Ti doporučil s tím nic nedělat a při horkém počasí se vyvarovat dlouhého stání na volnoběh a jezdit s co nejvíce naplněnou nádrží.
Teplota paliva stále stoupá, protože je palivo v čerpadle neustále stlačováno a pokud není spotřebováno, tak se vrací zpět do sacího koše odkud je zase nasáto a z nádrže do sacího koše se přisaje jen ta troška co se spotřebuje. Čím více paliva je v nádrži, tím více je sací koš ponořen v palivu a může se více ochlazovat.
Tak jako u Martina bych Ti doporučil s tím nic nedělat a při horkém počasí se vyvarovat dlouhého stání na volnoběh a jezdit s co nejvíce naplněnou nádrží.
Ahoj,
mám stejný klepot octavie jako v původním příspěvku, Octavia 66kW rv 2002, najetých poctivých kilometrů přes 240tis. VAG nehlásí nic. Turbo nepadá do nouzového režimu, menší mezera výkonu v nižších otáčkách. Jinak neškube. Auto klepe už od koupi. Po koupi se měnily rozvody, olej, termostat. Mám v plánu vyčistit váhu vzduchu, ale to je spíš kvůli výkonu a ne kvuli klepotu. Pročetl jsem si celé vlákno a problémem byl přidřený válec. Chtěl jsem se zeptat, zda si to můžu nějak diagnostikovat bez rozebrání motoru a měření tlaků. Mám k dispozici VAG.
Případně kolik by v servise stála GO motoru. Děkuju.
mám stejný klepot octavie jako v původním příspěvku, Octavia 66kW rv 2002, najetých poctivých kilometrů přes 240tis. VAG nehlásí nic. Turbo nepadá do nouzového režimu, menší mezera výkonu v nižších otáčkách. Jinak neškube. Auto klepe už od koupi. Po koupi se měnily rozvody, olej, termostat. Mám v plánu vyčistit váhu vzduchu, ale to je spíš kvůli výkonu a ne kvuli klepotu. Pročetl jsem si celé vlákno a problémem byl přidřený válec. Chtěl jsem se zeptat, zda si to můžu nějak diagnostikovat bez rozebrání motoru a měření tlaků. Mám k dispozici VAG.
Případně kolik by v servise stála GO motoru. Děkuju.
Tak jsem nechal vyměnit hydra a motor má úpně jiný zvuk. Klepot dle mého názoru je pryč. Jde o 81kW ASV. Co na to říkáte? Díky za názory
http://leteckaposta.cz/328175752
http://leteckaposta.cz/328175752