Oactavia II 1.9 77kw PD (údajné problémy) koupit nebo ne?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

micar
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od micar »

jasně ALH je legenda,ve II by se neztratila
SUPERBII MR2013, CR 103KW,Ambition plus
Roomster 2/2011 , TSI,Style plus
spojkař
Přispěvovatel

Příspěvek od spojkař »

http://auto.bazos.cz/inzerat/25675958/O ... i-74KW.php
a nebo si kup 1.8 tsi poměrně povedený motor
Franciktdi
Přispěvovatel

Příspěvek od Franciktdi »

tak tak o1 byla hodne povedena...o rotacce nemluve...ale doba jde dal...77kw je povedeny motor, ale nejake zavady ho neminou,je to preci jen PD...ale zase pomlouvat dvojku...je o krok napred v jizdnich vlastnostech, designu, interier atd...je to vse lepsi oproti O1...co do spolehlivovosti motoru to nikdy lepsi nebude...musis vedet ty...
šulda
Moderátor

Příspěvek od šulda »

ossci píše:Zase bych to nepřeháněl s něčím jako "nalestena bída" z pokud by tomu tak skutečně bylo, tak jich nebudou jezdit tisíce. Doslova.
Mám zkušenosti z jiných fór a jiných věcí ze líci rádi pomlouvají věci, které si nemůžou dovolit. Doufám že tomu tak není i tady...
Mám viz podpis (bez DPF), teď má najeto 235tkm a měl sem jedinej vyhlášenej problém na O II před FL, únik chladiva přes zátku vysoušeče + prkotina s páčkou tempomatu ve který stačí vyčistit tišťák, vyměnil sem si celej kondenzátor s vysoušečem za FL a je klid. Vše ostatní byly jen provozní záležitosti. Olej si měním po 15tkm, s ním pravidelně i vzduchovej filtr, po 60tkm měním palivovej filtr (tankuju jen v Rakousku), po 90tkm mi dělá mechanik rozvody i s pumpou. Motor nepodtáčím, nejezdím na spotřebu, jen sem jednou zkusil jezdit za co nejmíň. Za rok najedu 20-25tkm. V příbuzenstvu má každej druhej O I (ale i spousta známých), zhruba polovina se o auta běžně stará a jsou spokojení, ti ostatní mají z O I nehorázný plečky do kterejch bych nevlezl, to samý by udělali z O II a ti druzí by byly spokojeni i s O II. Kamarád zrovna na O I řeší problém s klimou, poruchy se nevyhnou žádnýmu modelu a na fóra se chodí právě s problémy, proto jsou tam vidět téměř jen ty problémy a lidi to pak dokáží nehorázně nafouknout, to je bohužel národní sport. Jezdil sem dost i s O I a s O II je to lepší, o prostoru nemluvě. Netvrdím že je O II kdovíjakej zázrak ale je to dobrý auto a sem s ním spokojenej. Napsat o O II jen že je to naleštěná bída je drobet ubohý a viděl bych to na viz tvá citace. Ať dobře vybereš.
Člověk se pořád učí.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Co mám zkušenost, tak většinou na OII nadávaj lidi, co maj na tachometru menší údaj kilometrů, než je realita :)
chipmann
Aktivista

Příspěvek od chipmann »

Presne tak OI nebyla vubec spatna ale doba jde dal a tvrdit o OII ze toe nalestena bida je blbost nebo spise neznalost lidi OII
OII RS 2.0TFSI chip,podvozek eibach, výfuk Miltek, bloff forge Motorsport, kola Thomason atd Kompletní diagnostika VAG 12.12.3
Feteold
Nováček

Příspěvek od Feteold »

Myslim, ze je bezpredmetna diskusia na temu, ktora Octavia je lepsia a ktora horsia. Ak neviete historiu auta, ako bolo servisovane, aky olej do toho kto lial, ako s tym kto jazdil a co tankoval, tak porovnavate nporovnatelne. Na vlasnej kozi som zazil otrasny Passat, ktory bol v servise trikrat do roka s fatalnymi poruchami typu odidene turbo, vadny lak, skrivena zadna naprava atd., ked si ho po rokoch syn isiel prelakovat, tak sme zistili, ze auto bolo havarovane, poskladane z ineho havarovaneho auta, pozvarane, do motora mi servis lial 15w40 namiesto 5W50 racing, ktory som spolu s filtrami pribalil na servisnu prehliadku... POZOR, toto auto som kupil ako NOVE, som jeho prvy majitel!!! Servis mi robil autorizovany servis VW, len pri servisnych prehliadkach nikto nestrazil mechanikov. Vzdy je to tak trochu loteria. Nema vyznam velmi eliminovat rizika, aj pri papierovo najspolahlivejsom type mozete natrafit na zmetok typu MOJ PASSAT.
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

micar píše:nevím co máte proti OII ?je to kvalitní auto,než dělat na OI furt dokola zkřivené kotouče,protože v tdi to má poddimenzované brzdy,silent. ramen,tekoucí řízení atd. interiér a jízdní vlastnosti jsou u OII úplně někde jinde.jinak OI byla dělo ,ale před 10-15 lety
A ty myslíš že O2 má výkonnější brzdy ? :-))
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

má vzadu 255mm a ty předkům odlehčujou,takže se tolik nekroutí
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
marthass
Přispěvovatel

Příspěvek od marthass »

Mám 3 roky Octavii 2 1.9tdi BXE 2007.
Koupeno při 100.000, nyní 175 tisíc.

Měnil jsem klimakompresor (koupen bazarový za 1000kč)

Rozvody, brzdy a žhavicí svíčky a teď jeden doraz tlumiče vzadu.

Dávám long life a měním po 15-20 ti tisíci.

Podlehl jsem děsu praskajích ojnic a vyměnil šrouby. Při výměně nic nebylo pohledově znát.

Za mě si myslím, že je to opravdu dobrý vůz. Zatím šlape úplně bez problémů. Kamarád šel do O1 a ačkoliv je motorově super, tak sype peníze díky stáří vozu do ostatních komponent.

Rozhodně ceny náhradních dílů i dostupnost servisu je u škodovky výborná. Kdybych se rozhodoval při koupi znova, tak bych váhal mezi focusem 2.0TDCI nebo zase O2.

Tak jako tak bude tvůj nákup čehokoliv o štěstí a chování předchozích majitelů.
Fulltank
Aktivista

Příspěvek od Fulltank »

idealni takovy auto mit do cca 200tis a pak pryc s nim. Potom to zacina, turbem, spojkou, vydrena vacka, zadni naprava vymlacena, altik Valeo se louci a mnoho dalsiho..

O1 nemela takovych problemovych mist tolik a slouzila dokud motor vrcel, tam je podle me ta jeji spolehlivost. Dnesny radoby auta plny ruzneych kurvitek a jeste ojebany kde se da uz nemaj a ani nikdy mit nebudou takovou spolehlivost.
O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika
marthass
Přispěvovatel

Příspěvek od marthass »

Jako by v O1 nebo jiném autě taky neodešla spojka, náprava, altík atd. Některé díly jsou prostě věcí běžného opotřebení. O1 byla prostě jednoduchá -> odpovídající komfort a jízdní vlastnosti
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

O2 je sice pokrok ale ne zázrak. 1,9 bych nechtěl prd to jede. Když už tak 2.0 16v a ideálně s DSG, tam už proti O1 vidím posun (v tom DSG teda..), fajn je třeba takový facelift s 2.0 CR... pěkná spotřeba a když by se udělal soft tak to i hezky pojede a i to pěkně vypadá, proti předface s černým spodkem nárazníků a podobně....
Můžu si koupit O2, ale nekoupím..radši je budu jen občas opravovat "šťastným majitelům" (noteeth)
Odmítám je i vozit, protože když se venku koupí pěkné auto, je za víc, než se prodávají tady ty šmejdy po bazarech a po inzerátech... podle mě nejutáčenější auto dnešní doby - je po nich holt poptávka.

Jo a když O2 tak nějaký novější rok, ať to vydrží být chvíli pěkné. Protože co přijdu ke kamarádovi do lakovny, to je tam nějaká O2 2004,5,6 většinou hezky rezavá dokola... a to i auta s celkem málo najeto a s prvním majitelem :(
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Feteold- jen pro zajímavost, jak se mohlo z nového vozu stát to, co popisuješ? V servisu VW působí nějaká zločinecká organizace s logem VW na montérkách? A to jsi nenajal 7 statečných a nepostřílel je? :o
nepropadat panice...
sikin1987
Aktivista

Příspěvek od sikin1987 »

DSG?? nikdy! dobre neni tam zvyseni spotreby jako u automatu v minulosti neni to dzechlejsi mozna aj rychlejsi,ale co ty setrvacniky? kdyz to radi pri 1200 otackach apod. setrvak za 17 tis
slysel sem,ze se da DSG levne zrepasovat,ale 25 tis padne tak ci tak.
a kdyz mi pak jeste prdne hlava u 2 litra tak super navic moc nevim co si myslet o spotrebe toho motoru nekdo pise,ze jezdi za 5 nekdo za 7,5 a vetsina inzeratu ma prumer tak 6,8 podle me lepsi dobre upravit 1,9tku 103 kw jde dostat jen softem
ex fiat punto 1,4 GT turbo 96 kw
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
ex fiat bravo JTD 105 95 kw
chip 285 Nm +
ex fabia 1,9 TDI PD jen malicka uprava odhad 85-90 kw max,ale jede pekne
lancia lybra 2,4 JTD 132 kw 420 Nm
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“