špatné zimné starty

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
1.8td
Nováček
Odpovědi: 0

špatné zimné starty

Příspěvek od 1.8td »

Zdravim chlapi řeším tet´proglém s vw polo 6N2 SDi rv 01 auto mi špatně chytá když je motor zimný neboli první ranní start vyměnil jsem žhavicky a je to pořád stejny nafta nepada.Ráno po otočení spinačky se rosvítí kontrolka žhavení na ca 2s a jak startuju docela dlouho cca 5-8sekund tak chytne a bílé kouří jakoby nežhavil ale pak jak se zahreje tak motor chyta na otočení
Marek001
Aktivista

Příspěvek od Marek001 »

teraz v lete to musí chytať aj bez žhavenia, predvstrek je nastavený dobre? Treba v meraných hodnotách pozrieť aj teplotu motora keď je studený, musí byť podobná ako teplota okolia
1.8td
Nováček

Příspěvek od 1.8td »

ok kouknu se na vag pevis prosimte jaka hodnota ma byt na predvstriku a ktera s hodnot to je??
Marek001
Aktivista

Příspěvek od Marek001 »

no predvstrek musíš pozrieť podľa grafu, ak máš VIS tam nájdeš presný postup alebo skús pohľadať tu na fóre
dibarbora
Přispěvovatel

Příspěvek od dibarbora »

Pokial mas problemy v tomto lete s prvym startom rano, tak v zhaveni problem nehladaj. Pokial motor ide inak normalne, tak ani predvstrek neries. Najpravdepodobnejsie ti pada nafta. Treba obzriet palivovy system.
Passat Variant B5 99, AFN 81kW
romerko
Sběrač informací

sdi

Příspěvek od romerko »

dravím,
chtěl bych se zeptat jak jsi pokročil s problémem.

jenom řeknu co mám já. sdi fabia 2001. problém ranní start točí starter ok, relé žhavení cca 2sekundy, po 10 vteřinách nastartuje a bílý dým z výfuku.

nevím co s tím jelikož vyměněny, žhaviče opravený startér nový filtr paliva.

jenom řekunu jakmile teplé na drc startování.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“