1,9tdi pd AVF-teplé dlouho točí,nižší výkon,velká spotřeba

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
em-phaser
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

1,9tdi pd AVF-teplé dlouho točí,nižší výkon,velká spotřeba

Příspěvek od em-phaser »

Řeším problém a Audi A4 1,9tdi pd AVF rok 2004,multitronik.
Auto začalo dýl točit při startu jako když zapadá nafta,ale pouze teplé,studené chytá na škrt.
Spolu s tím je spojená spotřeba cca o litr víc než normálně(cca 6,7 - 7,0 litrů) a nižší výkon.
Na autě se udělaly rozvody(nepomohlo),vyčistil se sací koš v nádrži,nový naft.filtr(nepomohlo),do toho jsem zjistil že odešel spínač brzd.světel,který jsem vyměnil a najednou auto fungovalo jak má až na teplé starty,ale pouze pět dnů,pak opět klesl výkon a stoupla spotřeba.
Všechny hodnoty jsou dobré,žádnou závadu to nepíše,ale zjistili jsme že teplota nafty je cca o 10 stupnů nižší než teplota vody( voda 90,nafta 78-79 stupnů).Vyměnili jsme čidlo,beze změny.Vyměnili jsme ventil na naftovém filtru,opět beze změny.
Údajně tam má být ještě jiný zpětný ventil který by nepouštěl naftu zpět do nádrže,pak už mne napadá tandemovka,ale předevčírem jedu do práce jako obvykle za víc a domu vše opět funguje jak má.

Dokáže někdo poradit?Je to pro mne jak ježek v kleci :-(

Dík za každou radu!!
Audi B4 Avant tdi(plná polní,kat fuč+egr auch)+Golf 2 Mtdi BBS mit hifi anláge...Alles in ropovod
Spectre868
Přispěvovatel

Příspěvek od Spectre868 »

Vymeniť tesniace krúžky na vstrekovačoch....
Ex Passat B5.5 96kW
A5 1.8 TFSi
em-phaser
Přispěvovatel

Příspěvek od em-phaser »

a dle čeho je vyloučená tandemovka?zkusím kouknout na olej,jsem cca 400km po výměně tak by ho tam mělo bejt víc pokud by to byly těsnící kroužky na vstřikách..
Audi B4 Avant tdi(plná polní,kat fuč+egr auch)+Golf 2 Mtdi BBS mit hifi anláge...Alles in ropovod
Spectre868
Přispěvovatel

Příspěvek od Spectre868 »

Nemusia púšťať len do oleja, to dlhé točenie za tepla je tým, že odchádza kompresia do nafty, skôr pozri palivák, či nieje čierny...
Ex Passat B5.5 96kW
A5 1.8 TFSi
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

A když auto chytá perfektně teplé i studené , má mít i málo km a přesto přibývá olej v motoru ? Samo je to PD Octavia tour.
nepropadat panice...
em-phaser
Přispěvovatel

Příspěvek od em-phaser »

Mrknu na to,ale furt mi neštimuje,kdyby to byly gumičky nebo tandemovka,tak to bude dělat furt a né že to občas pojede a občas ne,nepletu se ?
em-phaser
Přispěvovatel

Příspěvek od em-phaser »

???
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“