Zlý štart pri 90C° motora - AUDI A3 8L 1.9TDi 81kW/110k
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Zlý štart pri 90C° motora - AUDI A3 8L 1.9TDi 81kW/110k
Zdravím Vás, auto bolo v servise na GO motora...tam sa im začalo prejavova´t, že za tepla štartuje tak 4-5sek. Vymenil som teda čidlo teploty chladiacej kvapaliny, ale naďalej problém pretrváva. Napichol som to na diagnostiku a vyhodilo mi chybu čidlo teploty chladiacej kvapaliny- prerušenie/skrat na plus...kde može byť chyba? Veďeli by ste mi poradit?
Budem vám všetkým vďačný.
Ďakujem
Auto je po GO motora-novy blok, piesty,vstreky...po tomto servise pri skuske sa zacala chyba prejavovat. Pri zohriatom motore a odpojeni cidla teploty chlad.kvapaliny auto startuje na brnk!!
Budem vám všetkým vďačný.
Ďakujem
Auto je po GO motora-novy blok, piesty,vstreky...po tomto servise pri skuske sa zacala chyba prejavovat. Pri zohriatom motore a odpojeni cidla teploty chlad.kvapaliny auto startuje na brnk!!
udělej si tu vychytávku s relátkem a odporem a máš po starostech
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=1932
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=1932

Škoda Octávie Combi 1.9 TDI 81KW
tak v první řadě bych zkusil za studena i za tepla měřené hodnoty skupinu 07...jestli čidlo ukazuje dobře,nebo nesmysly...pokud se chyba vyskytuje i po smazání,tak čidlo vyměnit...a ještě bych zkusil tdi graf za tepla (předvstřik) kolik je hodnota...a nezapomeň v grafu navolit správný kód motoru
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
řj motoru 01,základní nastavení skupina 00 START...musí to být na ohřátém motoru a samozřejmě za běhu na neutral...zvol dole správný kód motoru a sleduj průsečík přímek popř jeho číselnou hodnotu...ideální je 50 až 55
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
- martinsidlo
- Aktivista
Ale ked ma byt predvstrek 50-55 a je 38 tak asi je nieco spatne.....dnes som s autom jazdil, dal som to na diagnostiku a nevyhodilo mi ziadne chybove hlasenie....tak neviem...urcite to zoberem naspat do servisu nech mi nastavia predvstrek...ked to robili, malo by to byt v poriadku a nemat nedostatky...
no ale teplotu ti to píše podle okénka vlevo dole 150st (pokud dobře vidím)...podle mě máš buď v háji teplotko,nebo vedení k němu...tím bych začal...pak si předvstřik mírně posuň na čerpadle na těch 55 a zvyš vagem startovací dávku...pak bych teprve rešil úpravu softu,nebo relé...