seat leon FR 125kw PD teplota turba
Moderátoři: šulda, Moderátoři
seat leon FR 125kw PD teplota turba
Ahoj,mám takovej dotaz spíš na nou hau chiptunerů.byl jsem na chipu motor BMN tlak turba 1.55bar DPF OFF,a teplota na prvním čidle před turbem ukazuje i přes 950°C.zajímá mě,jestli je tato teplota riziková,když tam bude dlouho dobu nebo už tak sama o sobě je riziková a jestli má vliv tato teplota a doba trvání teploty např.na max.rychlost(od 170 zrychluje velmi pomalu,od 200 skoro vůbec) zajímá mě ta teplota jestli se dá nějákym způsobem snížit popř.jak.
předem děkuji za odpovědi
předem děkuji za odpovědi
Zero mele sračky - nevím, proč by bezpečná hodnota EGT měla být knowhow chiptunerů a mělo by se to tím pádem tajit. Nesmysl.
Dlouhodobě přes 950°C je rozhodně rizikový. Krátkodobě, a když to bude jenom občas, se asi nic nestane.
Že by mělo EGT přímou souvislost s maximálkou pochybuju, ale nějaký spojitosti by tam být asi mohly. Třeba nestíhá IC, nebo špatně práší vstřiky, nebo je to v softu.. třeba je to všechno dohromady.
Kdo ti ten soft dělal?
Dlouhodobě přes 950°C je rozhodně rizikový. Krátkodobě, a když to bude jenom občas, se asi nic nestane.
Že by mělo EGT přímou souvislost s maximálkou pochybuju, ale nějaký spojitosti by tam být asi mohly. Třeba nestíhá IC, nebo špatně práší vstřiky, nebo je to v softu.. třeba je to všechno dohromady.
Kdo ti ten soft dělal?
Ibiza mk3 230hp 440nm
dělal to jeden známej,neni to asi ani zdaleka podle představ brzda,tým atd.ale s žádnym autem co chipoval a ty lidi znám,s nima se nic nestalo a pořád jezdí i po 30tis na těch samejch komponentech jako když se to chipovalo.vím že vstřiky siemens sou průser.jde mi o to v tý maximální rychlosti,pokud ta teplota je tam stálá a delší dobu přes 950°c tak by jednotka měla automaticky ubírat palivo si myslím.jde mi i o to jak tu teplotu stáhnout,míň paliva=menší teplota,dle mého a věc jako IC by neměla být problém když ho má přes celej vodní chladič.jinak děkuji za odpověď šlo mi i o to jak moc a jestli ta teplota je riziková