Passat 1,9 TDi 81 kW AFN-vyšší spotřeba a nic moc výkon-log

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
kroks
Nováček
Odpovědi: 0

Passat 1,9 TDi 81 kW AFN-vyšší spotřeba a nic moc výkon-log

Příspěvek od kroks »

Zdravím vás, potřeboval bych radu-zdá se mi,že můj Pašík žere trošku více než by měl, cca 6,7 L/100 Km při jízdě po dálnici, sice v pěti lidech ale rychlostí do 120 Km. Navíc se mi i zdá, že nemá takový výkon,jaký bych od 81 kW očekával, ale možná zrovna toto auto má jet takhle. Nemohu posoudit, v žádném jiném Passatu s tímhle motorem jsem nejel. Třeba Bora s 81 kW motorem jede podstatně lépe. Dle Vagu žádný problém, jediné co je zarážející, v kanálu 4 a v poli č. 4 časování (asi rozvodů)-tam je hodnota cca 2,7 % a prý by měla být hodnota 0. Tomuto ale moc nerozumím, jestli je to špatné, nebo ne. Jinak přikládám Log za jízdy, ale ten by měl být v pohodě. Prosím tedy někoho, kdo tomu rozumíte, zda by jste se koukli na Log a napsali,jestli může být problém s rozvody - zde je log:
http://leteckaposta.cz/467410248
VW Passat Variant, r.v. 99 - 1,9 TDi 81 kW AFN
priwi
Přispěvovatel

Příspěvek od priwi »

Log je v pohodě. S Borou se to nedá srovnávat, ta je tak o 200kg lehčí. Mám taky srovnání s Octavií a je to velkej rozdíl. Spotřebu na dálnici mám 5,5-6 litrů, když jedu sám. Takže to asi bude odpovídat. Koukni ještě jestli máš dobře nastavenej předvstřik na TDI grafu. Jak píšeš to časování, že by mělo bejt na nule - to se týká PDček.
VW Passat Variant B5, 1.9 TDi 81kW (AFN), r. v. 1999
kroks
Nováček

Příspěvek od kroks »

To jsem nevěděl, že to platí jen u PD, jsem si říkal, jestli nejsou třeba lehce posunuty rozvody,ale asi to řeším zbytečně. Auto startuje v pohodě, nepadá do nouzáku, průměrnou spotřebu trasa Karviná-Chorvatsko-Belgie a zpět jsme měli 6 L/100 km měřeno tankováním plně naloženi s rakví na střeše. Akorát se mi zdálo v poslední době, že nějak často tankujeme - naberu za 1000 Kč naftu a ujedu asi 400 Km a to jezdím celý týden cca 40 Km do práce a 40 Km z práce, z toho asi polovinu po dálnici a ne více než rychlostí 120 km/hod. A ten výkon se mi taky moc nezdál, protože i když plně naložené auto rychlostí kolem 120 km, mírný kopec, přidám plný plyn a autu se moc nechce zrychlovat. Kámoš má Boru 66 kW asi chipnutou a ve stejném obsazení on šlápne na 5. stupeň a jemu to jede. Já při předjíždění musím podřadit. Navíc on po dálnici jezdí rychlostí 130-140 km +- a jeho spotřeba je nižší. Já za 500 Kč najedu sotva kolem 200 Km a on za stejné peníze najezdí asi 280 Km. Možná by mi pomohlo to chipnout. Budu rád za nějaké připomínky zejména od majitelů, co mají stejného Passata jako já
priwi
Přispěvovatel

Příspěvek od priwi »

Mrkni na ten předvstřik v tdi grafu. A taky se podívej, jestli ti někde neteče nafta, může prosakovat čerpadlo, nebo přepady na vstřikách.
VW Passat Variant B5, 1.9 TDi 81kW (AFN), r. v. 1999
kroks
Nováček

Příspěvek od kroks »

Tak to musím znovu na Vag,ale kabel si musím půjčit,takže to bude asi o víkendu.Jinak se mi nezdá,že by někde utíkala nafta,pod autem je sucho a teď jsem sundával ten vrchní plastový kryt motoru a nebylo tam nic mokrého
teea
Přispěvovatel

Příspěvek od teea »

Jinak 6l pri 120km/h GPS s rakvi je na pasika 81kw bez chipu rek bych normal.
Passat Variant B5 99 1,9TDI (81kw,AFN)
EGR off, AHD
kroks
Nováček

Příspěvek od kroks »

Asi to bude normál, jen se mi zdálo, že by to mohlo žrát méně, takže asi bude lepší to kvůli výkonu chipnout, musím pohledat někoho z Ostravska
kroks
Nováček

Příspěvek od kroks »

Zdravím,až teď jsem měl čas, takže přikládám obrázek grafu-teda moc tomu nerozumím, ale snad by to mělo být ono-TDi graf s hodnotami předvstřiku atd.
Jinak spotřebu mám kolem 6,8 /100 km a to po dálnici nejezdím více jak 120 km/hod. Měřeno tankováním - 1400 Kč a najeto přibližně 580 Km-ježděno vesměs meziměsto a dálnice do práce.
Myslím si, že by to mělo žrát méně, ale nevím teda, co by mohlo být ještě špatné na tom autě.
A nafta mi nikde neteče, není ani cítit kolem auta a není ani pod autem žádný flek, ještě mě napadá, jestli není třeba čerpadlo špatně nastavené, ale
tomu už vůbec nerozumím

Obrázek
kroks
Nováček

Příspěvek od kroks »

Nikdo neví, jestli je to teda dobře nastavené? Jestli je to vůbec ten graf.
Já si sice auto napíchnout můžu na Vag, ale tomu programu vůbec nerozumím. Každopádně si pořád myslím, že něco na tom mém autě není úplně v pořádku, všichni mi říkají, že by to mělo žrát méně no.
Uvažuju o Chipu, tak si myslím, že než mi to někdo chipne,tak mi nejdříve zjistí, jestli tam nemám nějaký problém
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

Ten správný graf to sice není, ale podle střídy bys to mohl mít nastavené dobře, tedy v toleranci. Jestli ti ale funguje regulace předvstřiku z toho nevyčtu.
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
vendysp
Přispěvovatel

Příspěvek od vendysp »

tohle je vag scorpe ty se musis podivat do TDi graph ...tam uvidis jakej mas predvstrik
Seat Ahambra AUY, 2000 DEAD

nyní: OCTAVIA II 1,6 tdi facelift

Volvo V40 sport edition (aneb už seru na němce) :-D
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“