směs E85 s naftou
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
Petr.C píše:Dávám E 85 s RO, tak se mi při zahřátí motoru dělají za filtrem bublinky. Stále nemohu přijít čím to je, nemůže se z E85 uvolňovat po zahřátí kyslík? Když je motor studený, tak se mi zdá, že je vše v pořádku.

nemám žádnou kárku na naftu...
Poslední dobou to dělá i rostliňák říznutej benzínem, asi díky tomu že do benzinu serou tu E85, za studena to nic nedělá a za tepla se z toho paliva dělá v čerpadle pěna. Kvůli tomu jsem vyhodil z auta i odvzdušňovák, protože jak to furt pěnilo tak se to ani nestačilo odvzdušňovat a lítala z něj pěna po celým motorovým prostoru. Taky jsem nejdřív hledal kde mi to přisává vzduch, kvůli tomu jsem natáhl z nádrže k filtru novou hadici a nic se nezlepšilo. Takže opravdu ty bubliny vznikají ohřátím paliva.
PRODÁM NOVOU 12mm HLAVU NA TDS,
VW T3 mTDI ASV , GT2052, 11mm hlava,
BMW E39 525mTDS touring,12mm hlava, IC, diff 2,35, GT3271-tlak 3,1b, jednohmota DURAL 240mm,
VW T3 mTDI ASV , GT2052, 11mm hlava,
BMW E39 525mTDS touring,12mm hlava, IC, diff 2,35, GT3271-tlak 3,1b, jednohmota DURAL 240mm,
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Bude se muset na to mrknout, ale zatím nemám čas. Taky jsem tam měl odvzdušňovák, který jsem musel dát pryč, přívod z nádrže jsem měl skoro samý bubliny. Auto jede, jen občas cítím, že slupne vzduch a při volnoběhu motor vynechává. Možná nemají problém ti, co mají podávací čerpadlo. Opravdu záhada.
Ford Mondeo,1,8TD 1999,čerpadlo Lucas
- radluk
- Aktivista
kvalita nadprumerna, protoze kdyz poctive peres a susis, tak se to neda nikdy jen sedimentaci bio udelat.. A reknu, ze kdyz tam chrstnes nevyprane, tak ten motor ma uplne zvuk na hovno, po vyprani kazda varka jak vino ala pozdni sber.Petr H. píše:to záleží na tom co si uvařil a v jakém poměru to namícháš a ještě záleží kolik je zrovna venku stupňů ... napsal a vysvětlil bych to, ale nemůžu...
![]()
takže slej a uvidíš...
-
- Přispěvovatel
Tak jsem to znovu zkoušel, dal jsem RO+naftu a dobrý. Pak jsem přidal benzín a začaly se dělat bubliny. Nemůže to být tím, že v palivové soustavě je podtlak? Možná by jsem tam měl dát pomocné čerpadlo. Co myslíte?oldaf píše:Poslední dobou to dělá i rostliňák říznutej benzínem, asi díky tomu že do benzinu serou tu E85, za studena to nic nedělá a za tepla se z toho paliva dělá v čerpadle pěna. Kvůli tomu jsem vyhodil z auta i odvzdušňovák, protože jak to furt pěnilo tak se to ani nestačilo odvzdušňovat a lítala z něj pěna po celým motorovým prostoru. Taky jsem nejdřív hledal kde mi to přisává vzduch, kvůli tomu jsem natáhl z nádrže k filtru novou hadici a nic se nezlepšilo. Takže opravdu ty bubliny vznikají ohřátím paliva.
Ford Mondeo,1,8TD 1999,čerpadlo Lucas