směs E85 s naftou

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
radluk
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od radluk »

a měřo a E85 se smicha? :? Vsichni pisou, ze to mixuji s RO.
k.amerika
Přispěvovatel

Příspěvek od k.amerika »

To jsem bohužel nemohl zkusit, nikdy jsem mero nedotáhl do uspokojivého konce..
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

:D to záleží na tom co si uvařil a v jakém poměru to namícháš a ještě záleží kolik je zrovna venku stupňů ... napsal a vysvětlil bych to, ale nemůžu... (noteeth)

takže slej a uvidíš... (LOL)
nemám žádnou kárku na naftu...
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

Petr.C píše:Dávám E 85 s RO, tak se mi při zahřátí motoru dělají za filtrem bublinky. Stále nemohu přijít čím to je, nemůže se z E85 uvolňovat po zahřátí kyslík? Když je motor studený, tak se mi zdá, že je vše v pořádku.
;) že by bublinky uhlovodíků s nízkým bodem varu které E85 obsahuje???
Petr.C
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr.C »

Taky mi to je divný, ale za studena je vše v cajku a jak se motor zahřeje, tak se dělají bublinky. Budu to muset asi celý znovu zkontrolovat.
Ford Mondeo,1,8TD 1999,čerpadlo Lucas
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

;) až to celé přetěsníš napiš jak to dopadlo.
oldaf
Aktivista

Příspěvek od oldaf »

Poslední dobou to dělá i rostliňák říznutej benzínem, asi díky tomu že do benzinu serou tu E85, za studena to nic nedělá a za tepla se z toho paliva dělá v čerpadle pěna. Kvůli tomu jsem vyhodil z auta i odvzdušňovák, protože jak to furt pěnilo tak se to ani nestačilo odvzdušňovat a lítala z něj pěna po celým motorovým prostoru. Taky jsem nejdřív hledal kde mi to přisává vzduch, kvůli tomu jsem natáhl z nádrže k filtru novou hadici a nic se nezlepšilo. Takže opravdu ty bubliny vznikají ohřátím paliva.
PRODÁM NOVOU 12mm HLAVU NA TDS,
VW T3 mTDI ASV , GT2052, 11mm hlava,
BMW E39 525mTDS touring,12mm hlava, IC, diff 2,35, GT3271-tlak 3,1b, jednohmota DURAL 240mm,
burton.b22

Příspěvek od burton.b22 »

Já teda nic špatneho nepozoruju. Auto lepe startuje jinak nic.
Petr.C
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr.C »

Bude se muset na to mrknout, ale zatím nemám čas. Taky jsem tam měl odvzdušňovák, který jsem musel dát pryč, přívod z nádrže jsem měl skoro samý bubliny. Auto jede, jen občas cítím, že slupne vzduch a při volnoběhu motor vynechává. Možná nemají problém ti, co mají podávací čerpadlo. Opravdu záhada.
burton.b22

Příspěvek od burton.b22 »

Mám peugeot 405 1.9td čerpadlo bosch. At tam naleju co chci tak auto jede porad stejne volnoběh nehoupe prostě nic.
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

Petr H. píše::D to záleží na tom co si uvařil a v jakém poměru to namícháš a ještě záleží kolik je zrovna venku stupňů ... napsal a vysvětlil bych to, ale nemůžu... (noteeth)

takže slej a uvidíš... (LOL)
kvalita nadprumerna, protoze kdyz poctive peres a susis, tak se to neda nikdy jen sedimentaci bio udelat.. A reknu, ze kdyz tam chrstnes nevyprane, tak ten motor ma uplne zvuk na hovno, po vyprani kazda varka jak vino ala pozdni sber.
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

:D napíšu ti to do PMky pak si to sem třeba zkopíruj, takhle to zas bude nějaký flame..
Petr.C
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr.C »

oldaf píše:Poslední dobou to dělá i rostliňák říznutej benzínem, asi díky tomu že do benzinu serou tu E85, za studena to nic nedělá a za tepla se z toho paliva dělá v čerpadle pěna. Kvůli tomu jsem vyhodil z auta i odvzdušňovák, protože jak to furt pěnilo tak se to ani nestačilo odvzdušňovat a lítala z něj pěna po celým motorovým prostoru. Taky jsem nejdřív hledal kde mi to přisává vzduch, kvůli tomu jsem natáhl z nádrže k filtru novou hadici a nic se nezlepšilo. Takže opravdu ty bubliny vznikají ohřátím paliva.
Tak jsem to znovu zkoušel, dal jsem RO+naftu a dobrý. Pak jsem přidal benzín a začaly se dělat bubliny. Nemůže to být tím, že v palivové soustavě je podtlak? Možná by jsem tam měl dát pomocné čerpadlo. Co myslíte?
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

:o při směsi d naftou tam podtlak nebyl ??? Co takhle tam dát příložný teploměr a podle teploty rozhodnout...
Petr.C
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr.C »

Petr H. píše::o při směsi d naftou tam podtlak nebyl ??? Co takhle tam dát příložný teploměr a podle teploty rozhodnout...
To byl, ale z nafty nebo z RO se asi nemá co uvolňovat. Filtr je přidělán na motoru, tak tam bude tak 40-50°C při zahřátým motoru.
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“