autovtip píše:ja to riešim tak, že mam vyrobene tie čapy s vetšim zavitom, su vyrobene z tyčky tlmiča čiže naju aj dobru povrchovu upravu, stači len narezat spravnu dlžku, stočit na požadovany rozmer zavitu a narezat zavit a ešte z druhej strany narezat dražku na hruby šrobovak, do tehlice narežem vetši zavit a je po starostiach zatial žiadny problem a už som ich spravil takto dost
mne to takto opravili v jednom "odbornom" servise, až na to, že ten čap nebol zo žiadnej ušlachtilej ocele a poviem ti, pri najbližšej výmene dosiek som dosť čumel a pomohla len flexa. Komplet hrdzavý, o plávajúcom pieste už ani nebola reč a material taký makky, že sa v nom imbus točil jak v masle.
oprava tou vložkou je údajně schválená i škodovkou, taky to máme, od V-coil, dřív jsem to taky řešil jiným čepem s větším závitem, ale problém je opravdu s tím materiálem, musí to být nerez, jinak je to na pytel, přibrzďuje to, sjíždí desky a tak, není to ono
Caute, pred par dnamy so menil kotuce aj platnicky, pri tom som ulomil na obrazku zakruzkovany srob, drzi ten ochranny plech. Tak som to vyvrtal narezal sedmicku zavit a zasroboval.
Bude to mat neaky vpliv na pevnost tehlice???bojim sa aby sa to meulomilo neohlo a podobne.
ide o to ze som tam vyvrtal v podstate novu vacsiu dieru az na druhu stranu, ten plech neodpadne to mi je jasne, ide o to ci som tou dierou neoslabyl tu cast tehlice co drzi brzdic s platnickami ci ako sa to vola.
teraz si bucham hlavu na co som to vrtal, mal som to nechat tak.
Potrebujem vediet ci to mam menit alebo je to v pohode.
Budem vdacny za kazdu radu.
Dakujem.