Octavia II 4x4 1,9 TDI PD Vibruje
Moderátoři: šulda, Moderátoři
To je právě ten problém, že vibrace se většinou projeví v zátěži, kdy jsou nápravy a pohon pod váhou kastle a v tahu. To samé motor, na místě se může přidávat jak chce a nic. Je to kolikrát cítit, když se zkouší /nebo usazuje /spojka na mistě, dá se třeba 4 rychlost , přidává plyn,zabrzdí se, a pouští se pomalu spojka..Je krásně znát, jak se kastle rozvibruje a agregát /než to zdechne/dělá divy. Takže přesné zjištění je obtížné. Vymění se třeba prasklý silentblok, jenže nový je tvrdý a je to kolikrát horší než předtím..Takže radši sehnat starší nebo všechny nové..Ale to jsou drahé záležitosti a záruka žádná..Pak se vymění poloosy, dvouhmota, pak uložení náprav, atd. atd. a může to být stejné..Každá rada drahá..
nepropadat panice...
po výměně kloubového kotouče (hardyspojky) nepocituju rozdíl.
Auto zase vibruje, ale nehučí v rozmezí 2000-2500ot. Na jaře jsem dělal ramena, stabilizátory a jeden homokinetak.
V jiných vláknech píšou o vnitřním kloubu poloosy. Obtížně se to diagnostikuje. Až výměna potvrdí doměnku. Asi to zkusim vyměnit a uvidim. Budu informovat.
Auto zase vibruje, ale nehučí v rozmezí 2000-2500ot. Na jaře jsem dělal ramena, stabilizátory a jeden homokinetak.
V jiných vláknech píšou o vnitřním kloubu poloosy. Obtížně se to diagnostikuje. Až výměna potvrdí doměnku. Asi to zkusim vyměnit a uvidim. Budu informovat.
1.9TDi 77kw (96kw chip) 4x4
nemam sice octu ale resim ted na nasi fabii stejny problem jedna se o 1.4 TDI pd najeto 260tis spojka puvodni vlastnime ji od novoty vibrace se prenaseji do celeho interieru a vse pouze pod zatizenim nejhorsi je to mezi 1700-2200 pak se to uklidni a jede dobre silentbloky na motoru se zdaji dobre kazdeho mechanika co snad znam se ptam co to muze byt ale kazdy tvrdi neco jineho ale nechce se mi menit zbytecne spojka pokud jeste bere a podle vseho je tam pouze jednohmota