6hodin není zase tak dlouho,aby to spadlo na -13.Aspon 1den nechat a pak měřit.Je to kus železa.vendysp píše:fuzzyi píše:Zkontroloval jsem kanál 007 a všechny tři hodnoty v pořádku.
po cca 6hodinách stání v -13C
palivo 1,8C, nasávaný vzduch -8,5C, KAPALINA 3,6C
kontrolka žhavení jen problikne..
samotné žhavičky jsem venku neměl, ale předpokládám, když bude špatná délku žhavení to nemění. Stále řeším, že někdy špatně startuje. Z toho stojí 3dny v -15 a na první otočení chytne, tak nevím
vzdyt to tam je videt...kdyz auto stalo 6 hodin v -13° tak je nesmysl aby voda mela 3,6°....jelikoz ale cidlo ukazuje RJ ze ma kapalina 3,6 tak to zazhavi tak 2 vteriny mozna ani ne....![]()
![]()
problem studenych startu tdi...
Moderátoři: šulda, Moderátoři
OCTAVIA- ALH
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
3patny start 1.9tdi
Ahoj.Moje zkušenost
.Auto my zastudena startovalo hrozně spatne i zatepla.Mnenil jsem žhavky.Porad špatne
.Tak rele dobry.Už jsem nevědel jak
.Sel jsem na VAG a hodnoty na předvstřiku byly vychíleny.Nastavilo se čerpadlo jak má a předvstrik byl v normě a auto startuje jako blázniví
.Ale dej bacha musíš to měřit jak tu píšou zahřátej motor! 

pani a co toto? netoci dlho ale nenabehne hned na 4 valce https://www.youtube.com/watch?v=4FZwnZEIjmE
Leon 1M, ASV + FB S764 + HDS57
To co má janci jsem dneska měl tak 3x horší, dopomohl jsem tomu trošku plynem a pak mi malinko lítaly otáčky...
Dneska jsem si měřil žhavky a vypadají OK (nemaj ani moc najeto). Video mi sem nejde dát, chvilinku než rozeběhne traktor. Jen mi zase nelítaly otáčky i po startu když jsem přidal plyn, jsem to zkoušel a nic :-/
Nemůýe to být přimrzlá nafta nebo tak něco? Zrovna extra tekutá ta moje asi není, jsem jí zkoušel dávat na okno a čirá nebyla
) přece jen -6 až -12 ....
Dneska jsem si měřil žhavky a vypadají OK (nemaj ani moc najeto). Video mi sem nejde dát, chvilinku než rozeběhne traktor. Jen mi zase nelítaly otáčky i po startu když jsem přidal plyn, jsem to zkoušel a nic :-/
Nemůýe to být přimrzlá nafta nebo tak něco? Zrovna extra tekutá ta moje asi není, jsem jí zkoušel dávat na okno a čirá nebyla

- gigidpietro
- Přispěvovatel
Práve to si myslím taky. Při 3.5 st. by jen problikla, nebo jen chvilinku.STIB píše: 6hodin není zase tak dlouho,aby to spadlo na -13.Aspon 1den nechat a pak měřit.Je to kus železa.
Což se mu vlastně stane.
Předtím, než bych je objednal, zkusil bych je na baterce.
Audi A4 1.9 AFN, 105 kW / 326Nm, MAF+EGR Off
Seat Ibiza 1.9 ASZ, cca 125kW MAF+EGR ON // VCDS 2020
- gigidpietro
- Přispěvovatel
- gigidpietro
- Přispěvovatel
-
- Přispěvovatel
jak na potvoru to startuje pěkně i když kontrolka jen problikne.
u pd predvstrik těžko, pouze se kontroluje synchronizace kliky a vačky a ta je přesně na nule ani se nehne (EDC16). Nafta pouze OMW.
Žhavičky jsem ani nezkoušel a rovnou objednal nové zas taková hrůza to není.
u pd predvstrik těžko, pouze se kontroluje synchronizace kliky a vačky a ta je přesně na nule ani se nehne (EDC16). Nafta pouze OMW.
Žhavičky jsem ani nezkoušel a rovnou objednal nové zas taková hrůza to není.
RENAULT / TRAFIC II autobus (JL) / 2.0 dCi 115 (JL0H)
- gigidpietro
- Přispěvovatel
STIB píše:6hodin není zase tak dlouho,aby to spadlo na -13.Aspon 1den nechat a pak měřit.Je to kus železa.vendysp píše:fuzzyi píše:Zkontroloval jsem kanál 007 a všechny tři hodnoty v pořádku.
po cca 6hodinách stání v -13C
palivo 1,8C, nasávaný vzduch -8,5C, KAPALINA 3,6C
kontrolka žhavení jen problikne..
samotné žhavičky jsem venku neměl, ale předpokládám, když bude špatná délku žhavení to nemění. Stále řeším, že někdy špatně startuje. Z toho stojí 3dny v -15 a na první otočení chytne, tak nevím
vzdyt to tam je videt...kdyz auto stalo 6 hodin v -13° tak je nesmysl aby voda mela 3,6°....jelikoz ale cidlo ukazuje RJ ze ma kapalina 3,6 tak to zazhavi tak 2 vteriny mozna ani ne....![]()
![]()
no nedelal jsempokus ale dle myho rozumu pri -13° by po 6 hodinach bylo aspon pod nulou....to sou ale jen dohady
Seat Ahambra AUY, 2000 DEAD
nyní: OCTAVIA II 1,6 tdi facelift
Volvo V40 sport edition (aneb už seru na němce)
nyní: OCTAVIA II 1,6 tdi facelift
Volvo V40 sport edition (aneb už seru na němce)

Mě to chytalo nedávno takto, když mi to stálo u práce, tak to taky chytlo hůř než jsem zvyklý (a teď už není ani kosa)
http://www.youtube.com/watch?v=9ld8-GBx ... e=youtu.be
- gigidpietro
- Přispěvovatel
Zhasnutí kontrolky je signál k nastartování, potom ještě dožhavuje. Jak dlouho dožhavuje, nevím, domnívám se, že po dobu zvýš. volnoběhu.
Ale třeba při -10 by měla svítit okolo 5s, u mne je to 7s.
Pakliže při -10 jen problikne (studený motor), něco není v pořádku, teploty, žhavky, atd.
U Tebe jsou teploty v pořádku, to že to stálo 6 hod v mrazu, nestihlo to pořádně vychladnout, přes noc ale už jo, to bylo vidět.
Ale třeba při -10 by měla svítit okolo 5s, u mne je to 7s.
Pakliže při -10 jen problikne (studený motor), něco není v pořádku, teploty, žhavky, atd.
U Tebe jsou teploty v pořádku, to že to stálo 6 hod v mrazu, nestihlo to pořádně vychladnout, přes noc ale už jo, to bylo vidět.
Audi A4 1.9 AFN, 105 kW / 326Nm, MAF+EGR Off
ahoj skus ked pojdeš štartovať tak vypni to ,, denne svietenie ´´ , mne to pomohlo je tam odber prudu na svetlá .xshreck píše:Mě to chytalo nedávno takto, když mi to stálo u práce, tak to taky chytlo hůř než jsem zvyklý (a teď už není ani kosa)
len ma nekamenujte prosím to je moja skusenosť .