poskakovani kol pri hrabani

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

jericho-3
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od jericho-3 »

Já taky věčně slyším hrozný řev pneumatik, ale už jsem klidný, vím , kdo to je..Neustále kupuje stará auta, kterým dává takto čočku a pak jim nadává do sráčů, že už to zase nejede a jak jej ti, co to prodali podvedli..Já jsem také v 18 se š 100 zahrabal tak, že dvojku už jsem tam nedal /roztrhal jsem obložení/ a konečně mi došlo, že žádná spojka /a i auto/není na to stavěna... :)
nepropadat panice...
juras0
Přispěvovatel

Příspěvek od juras0 »

[quote="favo"]Proč, myslíš že se dá hrabat slušně a nebo jako debil a podle toho auto buď bude kolama prokluzovat normálně a nebo bude mlátit s celým předkem ?
Je zajimavý že když jde oto plácnout nějakou kravinu, tak je tu odpovědí nespočítaně, ale když jde oto opravdu poradit, tak sem napíše jen pár lidí, pokud vůbec.
Jak už jsem psal, vyměnil jsem skoro vše, ale pomohlo to jen na chvíli a pak jsem zjistil další problém, takže řešení existuje.
Konečně neznáš ani mě a nejspíš ani jurase, tak není zrovna na místě psát něco v tomto duchu. Ono se né nadarmo říká že mluviti stříbro, ale mlčeti zlato.
Já moc dobře chápu oco jurasovi jde, taky nejsem umaštěný puberťák co si honí ego tím, že hrabe při každé příležitosti, ale když se potřebuješ rychle rozjet, tak se někdy jen stěží dá zabránit tomu, že ti kola prohrábnou s náhonem jen na předek a pokud nestojíš o trapas v podobě nechtěnýho zásahu ASR a rozjezdu připomínájícím spíše amatéra v autoškole, tak jej prostě vypneš a necháš ty kola v případě potřeby prohrábnout. Nemám pod kapotou udýchanou atmosféru co s autem pohne až ve vysokých otáčkách, takže pro zahrabání mi stačí přidat prudce plyn a je jedno jestli na jedničku nebo na dvojku a pokud vím, že tento problém nemají auta za pár tisích a pokud ano je odstranění jen otázkou výměny pár dílů, tak to stejný čekám i u auta této kategorie. Jen přijít na to který díly vyměnit.[/quote
Přesně jsi to vystihl..... Není co dodat. ] :)
-------------------------------------------
Audi a6 allroad 3.0tdi
octa II 2,0tdi bkd RS paket, EGR=OFF,CCA 180PS prodano
superb 2,0tdi 165ps.prodano
Mondeo 2.2 tdci 129kw prodano
Páleni na CNC laser.
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

a nemáš náhodou ASR či ESP ??
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
juras0
Přispěvovatel

Příspěvek od juras0 »

Já mám ale když spěchám tak je off
Audi a6 allroad 3.0tdi
Páleni na CNC laser.
Kamil-TDI
Přispěvovatel

Re: poskakovani kol pri hrabani

Příspěvek od Kamil-TDI »

juras0 píše:chlapi je normalni aby pri hrabaní poskakovaly kola?(dost to boucha) vyměnil jsem vše kromě zatím tlumicu...... nebo kde by mohla byt pricina?
SEAT LEON TDI ARL
co jsem našel tak předohraby to prej dělaj ale ani passat ani o2 mi to nedělala ani o1 co jsem měl... :( :? :? :?
Přední tlumiče - KO ;)
Škoda Octavia Scout 2,0tdi 110kw CRMB manuál :-)
juras0
Přispěvovatel

Příspěvek od juras0 »

Vyměním a snad to pomůže..... .
Audi a6 allroad 3.0tdi
Páleni na CNC laser.
Thomy
Aktivista

Příspěvek od Thomy »

Taky mi to u oktávky mlátí, ale přičítam to prostě těžkýmu předku..
Mimochodem to dělalo i po tlumičích ;) ale třeba na mokru to nedělá, spíš na suchu a spíš na letních gumách
Octavia I ASV
Impreza WRX 195kW
tribit
Přispěvovatel

Příspěvek od tribit »

Já si vždy myslel, že to jsou tlumiče KO, protože KO byly nebo bych ještě tipnul gumy, na vyvažovačce je krásně vidět, pokud guma kmitá někam... Ale fajn by bylo, kdyby se výrobci víc snažili a auto jen tak nehrabalo, třeba u mondea 2,2 mi přijde trakce vborná, přitom má nesmyslné 205 17"...
AMF; M47/T2
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

juras 0-bereš to moc osobně, prohrábnutí není souvislý řev hvizdajících gum, které poslouchám já, jelikož vyjíždí do kopečku a zastaví na hraně tak jsou tam pak souvislé čáry od gum..Hrab si jak chceš, ale kope to, protože stojíš na místě, než se to rozjede a v tomhle extrému má velký vliv povrch na kterém obě kola stojí nebo jestli je auto nakloněno na jednu stranu, takže určit kdo za to může, musí mířit uvnitř do vozu... :)
nepropadat panice...
juras0
Přispěvovatel

Příspěvek od juras0 »

Nedělá to jen ppři rozjezdu udělá to aji když se rozjedu normalne dam 2 a slapnu tomu....ale je divny ze to nedelaly auta predtim......asi jsem se od naučil jezdit....
Audi a6 allroad 3.0tdi
Páleni na CNC laser.
senioring1
Přispěvovatel

Příspěvek od senioring1 »

Ak naozaj chceš hrabať , musíš zmeniť nastavenie geometrie a následne všetkých prvkov ktoré ju ovplyvňujú . Potom sa však asi budeš diviť ako sa auto chová za normálnej jazdy .
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Když už jsme u toho, nezapomenu na stěžejní auto film Bullitův případ, kdy hlavní hrdina vzal za Mustanga a jeho bigblok s obrovským krouťákem protáčel zadní kola a jak ty kola skákala a co dělal jeho pevný zadek a jeho vzpěry..A jistě to nebyl žádný sráč na odpis, ale auto v perfektním stavu s kterým jel hrdina super střelbu...Dělalo to dojem , že se to auto roztrhne.. :)
nepropadat panice...
Thomy
Aktivista

Příspěvek od Thomy »

jericho-3 píše:Když už jsme u toho, nezapomenu na stěžejní auto film Bullitův případ, kdy hlavní hrdina vzal za Mustanga a jeho bigblok s obrovským krouťákem protáčel zadní kola a jak ty kola skákala a co dělal jeho pevný zadek a jeho vzpěry..A jistě to nebyl žádný sráč na odpis, ale auto v perfektním stavu s kterým jel hrdina super střelbu...Dělalo to dojem , že se to auto roztrhne.. :)
Myslím, že skákala hlavně při couvání, takže podle mého normálka, vůbec bych se s tím nezatěžoval
Octavia I ASV
Impreza WRX 195kW
favo
blázen

Re: poskakovani kol pri hrabani

Příspěvek od favo »

Kamil-TDI píše:Přední tlumiče - KO ;)
Mám nový Bilsteiny B6 Sport a přesto to dělá a dělalo to před montáží, ale i po ní.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Sběrač informací

Příspěvek od metylester »

Toledo 1L TDi mi to nedělá, Vectra B 1,6 16v to dělala, Š120 to taky někdy na mokrý trávě dělá. Od tý doby, co je mi líto kapky nafty a mikrometru gumy navíc, takový bejkárny pokud možno nedělám.
SEAT Toledo 1L TDI AFN
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“