Náběh mazani .

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
michalteplik
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Náběh mazani .

Příspěvek od michalteplik »

Ahoj mam takovej pitomej dotaz. Mnenil jsem olej u peugota 406 td. Pred výměnou oleje zhasinala kontrolma mazani okamžitě(skutečně po prvním prevaleni) i když auto stalo delsi dobu. Samozrejmne když ho chcipni a hned bastartuju zhasne naprosto okamzite. Ted po vymene to trva treba pul neceliu vterinku. Predtim byl namontovan filtr champion a jelikoz se mi libilo jak to hned maze koupil jsem zase championa:-) olej nevim jakej byl pred tim ale ted je tam shell helix 10w 40. Jediny co me napada jestli nemuze na to mit vliv ze jsem ho malinko přelil asi o 3deci. Ty filtry vim ze maj v sobe membranu co zabranuje padani oleje. A kdyz je to malinko prelity jestli nejsou tlaky v tom filtru vyrovnany a malinko to nepadá. Popripade jake mate skusenosti s olej filtrama? Treba u felicii mam skusenost ze pri montazi filtronu to trva taky 5 vterin nez namaze a kdyz tam dam mann tak maze hned. Popripade viskozita oleje? I olej stejne specifikace může mit jinou viskozitu dle výrobce?
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

riesis nepodstanu vec. Skor by trapilo to nadmerne mnozstvo oleja.
michalteplik
Přispěvovatel

Zda se to bejt malichernost, ale podle me je to dost podstatná věc. Si vem ze po 60ti startech je to jako minuta na sucho. A to je dost:-(
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Nebyl tam náhodou předtím 15W40? Ten tomuhle motoru stačí. Jinak může na tom mít vinu filtr.
nepropadat panice...
delfin
Přispěvovatel

Příspěvek od delfin »

Jakej tam mas olej?Neni to nahodou Total ?
Vw Bora Tdi 74 kw
tuner
Aktivista

Příspěvek od tuner »

pise ze Shell
G2,r88,mTDI,4x4,přev.ASD,ABS/EDS,Digifiz,klima, moped Honda VTR
A4,r99, 2,5TDI, AFB, 670t.km
michalteplik
Přispěvovatel

Skutecne netusim co tam bylo pred tim. Co se tyce oleje 15w40 tak mam u nissan patrol 2.8td vyzkouseno ze maze za jakokoli situace dyl nezli 10w 40 . Me spis napada jestli za to nemuze to přelití. Nebo s jakyma znackama filtrů mate nejlepší skusenosti?
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Přelití nemá vliv, když to ráno natočíš, čerpadlu je jedno,kolik je tam oleje, problém s přelitím se může projevit až při jízdě ..
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“