Po kolika KM měníte olej?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- David.GIII.tdi
- Sběrač informací
Re: Po kolika KM měníte olej?
souhlas, po 15 000km nebo 1xza rok a to Mobil Synt S special V (dle doporuceni Humla)Huml píše:Při používání kvalitního oleje není problém měnit po 15000km nebo 1x za rok podle toho co nastane dříve. Samozdřejmě, že zkrácení intervalu výměny není na škodu, je to na každém a jeho uvážení. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že 15000 interval je naprosto bez problémů, viz. Š Octavia, najeto 420000km, a na motoru vše původní, jen běžná údržba(olej, rozvody, filtry)Jurajus píše:Mám 1,9 Tdi Škoda octavia 66Kw. Nalil jsem tam olej 5w40, tak se chci zeptat, po kolika kilometrech by jste ho vyměnili.

-
- Přispěvovatel
hoši potrebujem vediet ted hned kolko oleja vojde do 1,9 tdi AHF ked sa da dole vana no proste do sucheho motora kolko sa toho naleje? a kolko do normalne vypusteneho srobom? potrebujem to vediet na deci presne
dik za odpoved..
totizto sedime v krcme a hadame sa pri pive
dik za odpoved..
totizto sedime v krcme a hadame sa pri pive

TDI
strielam v nutnej obrane a krajnej nudzi
strielam v nutnej obrane a krajnej nudzi
Jezdím LongLife interval. Od výměny jsem měl najeto cca 10 000km a jel jsem na chip. Jak mi to chipoval tak mi asi změnil interval výměn a po chvíli se mi začal rozsvěcet Servis. Od té doby mám najeto cca dalších 10 000 km. Asi by tedy bylo pro jistotu dobré dojet na výměnu a nechat nastavit znovu interval že?
Jinak olej 0W30 LongLife. Mezi výměnami dolévám cca 0,7l.
Jinak olej 0W30 LongLife. Mezi výměnami dolévám cca 0,7l.
Octavia II combi RS TSI (CCZA), r.v. 11/2008, Powered by APR Stage 2+, VW Racing intake, DSG by APR, Powerflex + SuperPro, OZ Racing Superleggera HLT alu,
Octavia combi TDI 81kw (ASV), Laurin&Klement, r.v. 2001, Powered by Sportmotor (145HP, EGR off)
Octavia combi TDI 81kw (ASV), Laurin&Klement, r.v. 2001, Powered by Sportmotor (145HP, EGR off)
A co říkáte tady na to..... ??
Je to pravda a LongLife interval a olej nám nadělá takovou paseku?
http://www.cimbu.cz/?page=whole&lng=cze&chip=&item=12
Je to pravda a LongLife interval a olej nám nadělá takovou paseku?
http://www.cimbu.cz/?page=whole&lng=cze&chip=&item=12
Naposledy upravil(a) Alchemix dne 13 pro 2007, 16:38, celkem upraveno 1 x.
Octavia II combi RS TSI (CCZA), r.v. 11/2008, Powered by APR Stage 2+, VW Racing intake, DSG by APR, Powerflex + SuperPro, OZ Racing Superleggera HLT alu,
- warhead_cz
- Přispěvovatel