vibrace a hluk z l.předního kola

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

mmozga
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od mmozga »

super..ložisko mám doma a zítra to budu dělat hned zrána..
dal jsem ho do mrazáku ať se lépe nasazuje..myslím že to bude tím..

díky chlapci (noteeth)
Seat Toledo 1.9TDi 81kw ERG off PP764 GT1749VA chip - POWERED BY TDI + extreme music
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Já měl vždycky silný šroub s matkou, kterou jsem ložisko bez poloosy stáhnul abych mohl auto vytáhnout třeba z dílny..
nepropadat panice...
mmozga
Přispěvovatel

Příspěvek od mmozga »

tak ložisko vyměněno..přijde mi že to cosi pomohlo a takových 50% je pryč ale stále to není tiché jako při zatáčení vlevo..
PS gumama to není.těch jsem tam měl více..
Potom už jedině některý ze zadních ložisek..ono nejlépe vyměnit obě..
Jak náročný je vyměnit zadní Ložisko? :? nikdy jsem zadek nedělal(pouze u bubnových brzd)
to se mi ještě povedlo strhnout závit na těhlici kterej "drží" brzdič :x
Tak jsme stočili stejnej váleček na soustruhu a vyřezal jsem tam místo toho atypu závit M10 a lepší jak nový (LOL)
Seat Toledo 1.9TDi 81kw ERG off PP764 GT1749VA chip - POWERED BY TDI + extreme music
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

podle mě je nejlepší dát autona zvedák a točit s koly

pokud je točení slyšet je KO ložisko, tím chci říct zjistit příčinu a ne měnit půl auta
Richi
Přispěvovatel

Příspěvek od Richi »

slovacek.milos píše:nejkrásnější upadnutí kola jsem zažil jednou v noci mi upadlo pravé zadní za mnou gejzír jisker fakt paráda

to kolo narazilo do rozkvetlé třešně a spustil se k tom gejzíru bílý déšt

zážitek na který nikdy nezapomenu
;)
Mě upadlo dvakrát. Levé i pravé. Ano, je to zajímavý okamžik. "jé, hele tady nás předjíždí kolo, jé, a naše." Škoda 120 měla své kouzlo.
Naštěstí se nikdy nestal žádný průser.
Oc1 81kw. Už není mezi námi.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140/160kw.
slovacek.milos
Aktivista

[quote="Richi"]
já si ještě vzpoměl na v3s řídil to pan učítel studnička zabrzdil rana jak hrom a kola nás předjely

pan učitel hlásí: rojá sa tu kola (LOL)

vyškubla se celá dvoumontáž
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Známému ulítla také dvojmontáž a zabila malého kluka. Vina byla ve vadné těhlici/nápravě/, po posudku znalce jej osvobodili , ale choval se jako kdyby přišel z "války."Dost dlouho mu trvalo, než to vstřebal...
nepropadat panice...
slovacek.milos
Aktivista

jericho-3 píše:Známému ulítla také dvojmontáž a zabila malého kluka. Vina byla ve vadné těhlici/nápravě/, po posudku znalce jej osvobodili , ale choval se jako kdyby přišel z "války."Dost dlouho mu trvalo, než to vstřebal...
z ventry nebo z čeho ulítla;)
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

slovacek.milos píše:nejkrásnější upadnutí kola jsem zažil jednou v noci mi upadlo pravé zadní za mnou gejzír jisker fakt paráda

to kolo narazilo do rozkvetlé třešně a spustil se k tom gejzíru bílý déšt

zážitek na který nikdy nezapomenu
;)
Me se před 14 dny kouslo zadní ložisko na B4 v zatačce, kdy se to odlechcilo , už bych to zažit nechtěl. Skurvilo to vsechno, kotouč, senzor , naba nastestí vydržela. A slo to celkem rychle tak 7 dní hučelo, 8 den chroupalo a nasledujicí se hryzlo. Kuželky na pul. Přední je taky radost, tam my hučely 14 dní a na dalnici to kvyklo a zaclo lítat kolo. jen s origama mi to hučelo dyl jak 3 mesice, nic si v aute neslyšel, jen kulicky se odvalovat. vždycky se do pul roka vyserou, když jedu po D1, nebo po R7 nebo kera to vede, z praglu do Slanýho. Dostane svestku od diry co vymetes a urves silentblok v rameni a je hotovo. Mužes setrit na nový.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

P V3S :(
Ono když ložisko hučí a nic se neřeší, může být průser. Kdysi jsem řekl kámošovi, nepropadej panice, když to jen hučí, jezdi a až bude čas, ložisko vyměním..Pak mi volá, že je to řev a auto plave a já nemohl dojet 200 metrů.. Ještě že to držela kotoučovka..Už radši to řeším hned. Ale je fakt, že pokud se hučení mění podle zatočení, je to ještě dobré, ale pokud řve pořád stejně, je krize..
nepropadat panice...
mmozga
Přispěvovatel

Příspěvek od mmozga »

kdyby hučelo pořád tak to řeším okamžitě protože v autě jezdí trasy 2500km :) a hučení by bylo otravné.. ale tohle dělá jen při prudkým zatočení do prava kdy moc nechybí a hvízdaly by gumy..
tím pádem myslím že když se kola točí volně,stejně nic neuslyšíš..
a není to jakoby úplně hučení ale přímo vibrace který jdou cítit kastlí..
těžko se to popisuje..ale když mi hučelo ložisko u starého auta bylo to něco jiného..to bylo klasický "hučení"
Tohle je jiný... pokusím se natočit..
Jen dodám že to dělá ať jedu s kvaltem nebo bez,s výkonem nebo bez,ať jsem na brzdě nebo ne...prostě běžný věci na to vliv nemaj.
slovacek.milos
Aktivista

[quote="jericho-3"]P V3S :(

to stejně blb vymyslel je tam šroub jak kráva a do toho náboje je to šroubeček o pár závitech
slovacek.milos
Aktivista

[quote="mmozga"]kdyby hučelo pořád tak to řeším

párkrát jsem taky na nic nepřišel problém stejný, shodil jsem i tehlice a točil s ložiskama a ticho, nakonec jsem shodil manžetu kloubu a sucho
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“