dlouhý 5ti kvalt do Octávie

Noví uživatelé prostudovat jako první! Vytvořený souhrn témat na často probírané dotazy.
Téma mohou zakládat jen moderátoři - pokud máte nápad, kontaktujte Reeshu, nebo Dukese

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

asi ko snímač zkus jinej....
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
sakytu
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od sakytu »

nazdar borci, nemal niekto z vas co ste davali 5kvalt z fabie do G4 problem s pravym loziskom?
Vymenil som uz tri FAGy a po 1-2 mesiacoch zacne zas hulakat (wallbash)

Menil som uz aj naboj, nepomohlo.

Moznost je ze je otoc (RS-kova) z buracky a ze by bola splostena, ale napadlo ma ze by to mohlo byt aj tym bastlenym uchytom (daval som cca 1cm podlozku) na prevodovkovom silentbloku, co vy na to?
Mam za to, ze v ostrych zatackach (pomaly nejazdim) sa nakloni motor s prevodovkou a cez poloosu to tlaci na lozisko....
V piatok menim olej, tak sa na to este lepsie pozriem ci ma motor rovnaku volu do oboch stran :?
VW Golf IV Variant 1,9TDI ALH -> EGR-off + TT puky + ATD+HDS57+VR6+ GGU Dlhy 5Q + 312mm ATE v predu + ATE v zadu + FB Sprint 764 + Chip by TDIFun-> 106kW/145PS/351Nm
Ferenzzo
Přispěvovatel

Příspěvek od Ferenzzo »

Jak je na tom převodvka DZF (1,8 T 132kw)? Je v kratší než EWT?
VW Caddy life 1,9 TDI ... 77 kW (ve vývinu)
Audi TT 1,8T ...153 kW odbrždeno (prodáno)
Opel Astra 1,7TD ...předěláno na mechaniku...pracant do vinohradu :))
Mnau
Přispěvovatel

Příspěvek od Mnau »

Zdravím chlapi, mam takovy problem s EWT prevodovkou, mam ji hozenou v O1 AGR a teď jsem byl u jednoho mechanika, chtěl mi zkontrolovat rozvody a nastavit predvstrik podle rysek a prý se kvůli té EWT převodovce nemůže podívat na rysku co je na setrvačníku aby nastavil polohu klikovky, protože ta EWT převodovka nema nějaky okynko nato nebo co. Dá se to okýnko nějak dovyvrtat ? Nebo ta ryska klikovky neni tak duležita ? Pry se podle ní musí nastavovat když se dělají rozvody. Jinak v 6q převodovkách DRW a EFF je to okýnko, nebo taky ne ?
Ferenzzo
Přispěvovatel

Příspěvek od Ferenzzo »

EWT má okénko ;)
VW Caddy life 1,9 TDI ... 77 kW (ve vývinu)
Audi TT 1,8T ...153 kW odbrždeno (prodáno)
Opel Astra 1,7TD ...předěláno na mechaniku...pracant do vinohradu :))
Mnau
Přispěvovatel

Příspěvek od Mnau »

Tak to by mělo být asi na stejným mistě ne ? A není u fábie nějaká jiná krytka nebo něco ? Protože ten mechanik prej ten otvor nenašel a když zjistil že mam převodovku z fabie v octavii tak na mě koukal jak na debila že to v životě neslyšel. Nebo ještě jiná možnost že tam nemam EWT =( ale padla tam stejne jako kdyz se montuje EWT, seřizne se držak a padla tam a kvalty taky sedí
Mnau
Přispěvovatel

Příspěvek od Mnau »

Tak jsem zjistil že převodovka je GGU a to okenko tam fakt neni, pritom každa GGU co ma fotku na internetu okynko ma, no to je fakt uzasny (LOL)
Obrázek
Obrázek
Mexikan
Sběrač informací

Příspěvek od Mexikan »

Asi z páteční směny :)
GGU jsem si nahazoval minulý týden a okénko má.
Audi A3, ahf, egr off, S764, SW, GGU, AP podvozek, brzdy 288 mm
Mnau
Přispěvovatel

Příspěvek od Mnau »

To sem asi docela v prdeli ne, nemuzu takhle vlastne zkontrolovat rozvod jestli sedi na značkach a predvstrik se da aspon nastavit podle vagu ? Takze jediny reseni je sundat prevodovku a tu diru dodatecne vyvrtat ? A nebo rovnou hodit 6q stejne ho mam v planu. No to snad neni mozny vsadim se ze kdybych si v ten den vsadil sportku tak ji mozna i vyhraju, jedinou převodovku tady bez okynka :-D
Mexikan
Sběrač informací

Příspěvek od Mexikan »

No asi jo, protože, pokud se nemýlím, tak je ještě v tom otvoru ryska jako portikus, a ta musí být vyznačena přesně ať sedí k horní úvrati 1. válce.
Pochybuju že by se ti povedlo narazit ji přesně, to už bys ji vlastně ani nepotřeboval :D
Ale je to mazec, že tam není. Snad jen, že by se ta getríba montovaala i na motor, kde to není třeba...
Audi A3, ahf, egr off, S764, SW, GGU, AP podvozek, brzdy 288 mm
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

To je takový problém zjistit, kdy je píst v horní úvrati jinak než se podívat na rysku? 8)
Než bych to odstrojoval a sundaval převodovku,
GIV Variant TDi ???kW
Mnau
Přispěvovatel

Příspěvek od Mnau »

Jo hele ja nevim nejsem mechanik kdybych byl tak bych si nekoupil prevodovku bez oknynka :-D , ale vis co no typek prej dela oktavky 20 let a nic jinyho, ale cumel na me jak na debila jakto ze mam prevodovku z fabie v octe a rikal ze to delat nebude a ze na foru sme vsichni debilove a internet je zhouba lidstva, jinak ryska je dulezita protoze staci posunout o chloupek a je to cely v prdeli a nenastartujes, jinak mam prej prodat auto a koupit rovnou 96kw s šestikvaltem že tam jednu měl za 109 tisic prej, proč jsem si ji nekoupil. Takze to je asi jasny :-D No už jsem domluvenej někde jinde tak se uvidi, ale jinak mě šlo spiš o to jesli sem jedinej kdo nema okynko, a taky sem v dnešni době nečekal, že mě něco takovy potka. Člověk očekavá že zrovna v autodílech se podobný věci stát nemůžou a ejhle.
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

našel bych si rysku na spodní řemenici a v nouzi označil prsa x kolo na klice na trefení se o zub to musí stačit...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
kawas
Přispěvovatel

Příspěvek od kawas »

Zdravim vsechny,

Mel bych dotaz -mam octu TDI 4x4 66kw a chci se zeptat jestli tam muzu dat delsi petku jak tady bylo zmineno.
sekerra
Nováček

Příspěvek od sekerra »

Dotaz na prevodovku. Mam oktavii II 2005. Tdi 77kw. a 5kvalt chtel bych dat 6kvalt jake jsou moznosti? ne za 35tis. Jak se v nekterych odpovedich pise.
Zajimavosti ze sveta aut.
Odpovědět

Zpět na „FAQ - časté dotazy - řešení, postupy“