Vyjetý motorový olej jako palivo - zkušenosti

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
Petr H.
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Petr H. »

;) olej z LPG káry. Jestli tam byl nějaký z ropáka už nevím asi ne. A nemám ani takový, abych to vyzkoušel teď jsem byl v servisu a nechal jsem ho vyměnit tam. Ale jestli je někdo z okolí KV a má doma nějaký zbytečný kanystr může mi ho věnovat na pokus ve velkém.

8) jinak samozřejmě jsou v tom opičí kapky. Na to by neskočilo ani malé dítě, že jsem to jen tak přefiltroval přes filtr od kafe. A taky to nebylo tak jednoduché, musel jsem to prolít 3x než se ucpaly póry.
nemám žádnou kárku na naftu...
sineDko
Přispěvovatel

Příspěvek od sineDko »

este keby si skusil zapojit na flasku iba ako ti to ide na samotny benzinovy olej takto prefiltrovany :)
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

;) to bohužel nejsem, mám všude hadice z napertlovanými koncovkami. A stejně bych to musel naředit, přece si nestrhnu Lukase.

Chtěl jsem nafotit sediment, ale fotky z mobilka nevyšli.. :x .

Ale je to dobré, vyšla z toho tmavěhnědá kapalina se zákalem. Tak zbývá jen domyslet filtraci nebo sedimentaci. Ale můžu vás uklidnit s dieslovým olejem to půjde taky a možná ještě snáz. ;)

Ještě jsem navečer trošku laboroval, povytahoval jsem nějaké vzorky co se zdály na regále, že nevyšly a jsou pořád černé, milé bylo překvápko, že se to jenom zdálo. Když jsem to slil, byla to proti světlu průhledná tmavě hnědá kapalina. A na dně to správné "asfaltové" bahno. Stálo to tam tak 3 neděle.
V receptu co jsem se inspiroval psal, že to nechává odstát (v soudkách) 3 měsíce a tu srágoru ze dna chodí odevzdávat do sběrňáku. Asi to to bude opravdu nejlepší metoda filtrace. Je fakt, že když jsem měl soudek nafty (od pumpy) a zůstal v garázi nějak déle než na něj došla řada, vždycky byl na dně ještě pořádnej sediment. A asi s tím taky takhle bude nejméně sr... ní.
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

Obrázek

takhle vypadá sedimentovaný

Obrázek

tohle zbylo na dně

8) to by šlo ne?
sineDko
Přispěvovatel

Příspěvek od sineDko »

to bol asi tiez benzinovy olej ze.

ja mam tiez niekolko mesiacov stojace sudy s takou zmesou benzin diesel a nejaky prevod ale celkovy efekt je samozrejme cierny jak ropa. najblizssie dni vytiahnem teda z vrchu nejaky liter dva co z toho ostalo.

sedimentovanie je pekne ale ja mam najracej ked nalejem este teply ten olej, vtedy to tece rychlo (noteeth)
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

;) bude to černé můžeš být v klidu. Je potřeba použít ty opičí kapky. Ale myslím, že když budeš chvíli přemýšlet, tak nebude zas tak těžké na to přijít. Vyzkoušel bych to i z horším ale nemám. Ale princip je takový, že čím více sr... tím spíš je to stáhne ke dnu. Budu se muset poptat po nějakém odloženém barelu, Abych udělal test ve velkém.
sineDko
Přispěvovatel

Příspěvek od sineDko »

ja sa stracam v tom ze co su opičí kapky. jedine co som nasiel je ze to moze byt benzen. kazdopadne by ma zaujimalo ako donutit sedimentovat olej vo velkom :P
1doder1
Nováček

Příspěvek od 1doder1 »

tak nam prezrad co su tie "opičí kapky" uz nas nenatahuj
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

(rofl) to by ten život byl moc jednoduchý... stačí že jsem vám prozradil, že to je možné uplácat v garáži bez jakékoliv techniky... ;)
m.artty
Sběrač informací

Příspěvek od m.artty »

To vypadá hodně dobře, to bych se asi ani nebál nalít do nádrže :D
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

(wallbash) stejně je to je to prdplatná technologie, s WMO je to stejné jako s friťákem... není a nebude. Všichni s tím topí, nebo mají někoho, kdo s tím topí... jsem se zkusmo ptal a jak vidím tak to bude náhoda sehnat nějakou bandasku na pokus ve vetším. Platit za to smysl nemá. To jebání za to nestojí. Já už neberu ani vyfrit za peníze. Maximálně do 5 Kč když je hooodně slušnej. To je lepší přelévat flašky z obchoďáku. Takže nádržová zkouška je spíše v nedohlednu... :( .
sineDko
Přispěvovatel

Příspěvek od sineDko »

to ja ho zase nestiham minat
burton.b22

Příspěvek od burton.b22 »

Podle me čím řidší tím rychleji a líp se to bude usazovat.
sineDko
Přispěvovatel

Příspěvek od sineDko »

no ja som otvoril tie sudy co lezali celu zimu a je to cierne jak ropa o to pokoj. objednal som teraz takuto srandu, uvidime co to povie na motorovy olej. http://goo.gl/7admqR
UchoTD
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UchoTD »

objednal som to tiež a som zvedavý čo všetko to zachyí :)
Mitsubishi Lancer EVO VIII 366kw 670NM
Mitsubishi Lancer EVO IV 242kw
Mitsubishi Outlander 2.2DID
Mitsubishi SpaceStar 1.3MPI
VW T5 lift T6 140kw
Škoda Superb 2.0TDI 4x4
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“