Jaké pít PIVO?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- Tomas-Oaza
- Přispěvovatel
no kdyz sem jeste 3 roky zpet jezdil po cxestach tak sem kolikrat nocoval na SK a pivko sem si daval pokazde ale nereknu jakou znacku. ale vim jen ze se to dalo pit, jinak bych si dal jen to jedno. vetsinou sem staval az nekde vzadu u kosic a bardejova
Lancia Kappa 2,4 TDS
Renault Master
Iveco daily 2,3
Renault Master
Iveco daily 2,3
Tak tlačit v naší restauraci 1,7 tak to pivo čepuješ půl hodiny. Je to i o vedení, pípě, teplotě sklepu atd. A hlavně se to musí umět načepovat. Když jdu někam do hospody na 1 a vidím co s tou pípou dělaji tak bych bulel. K nám do restaurace přijel pan sládek z Gamrinusu a ukázal nám jak se čepuje pivo. Po 14 letech jsem zjistil, že nic neumíme ! Ono čepovat dobré pivo je fakt umění.Slavkov píše:No, ono to s tím tlakem není tak kritické...
Obecně ležáky, tmavá a nealko piva tlačíš cca 2,2 baru, na 2,2 bar s klidem i limo a spol... Problém je u desítek, kde 2,2 je už docela dost, tam to chce tak 1,7 baru.
Pak je to hlavně o penězích, BIOGON dělá na každém pulčáku cca 0,2Kč... vše ostatní je levnější...
Realita je občas tristní, se vezme levnější CO2 na kofolu na 2,3 baru, na to se šoupne i ta desítka... a to je pak opravdu katastrofa... ale na přehradě to přece projde, ne?
tak jsem ochutnal Starobrno Drak extra chmelený ležák...
první dojem...perfektní cejtil jsem celkem slušné pivčo...
druhý dojem kdy už se přece jen trošku ohřálo, se změnil v patok s pachutí klasického nepasterizovaného starobahna...
když si teď tu sklinku prohlížím zjistil jsem že je fakt nepasterizovaný, mají to napsaný nad emblemem 2mm písmem.... aha takže jsem vypil opět bůh ví jakej eurosajrajt z krušovic...

první dojem...perfektní cejtil jsem celkem slušné pivčo...
druhý dojem kdy už se přece jen trošku ohřálo, se změnil v patok s pachutí klasického nepasterizovaného starobahna...
když si teď tu sklinku prohlížím zjistil jsem že je fakt nepasterizovaný, mají to napsaný nad emblemem 2mm písmem.... aha takže jsem vypil opět bůh ví jakej eurosajrajt z krušovic...

Po dobrom pive nemá mať človek sračku. Ostatné je vec chuti. Sladšie, horké...atď... 

vw golf 1.9TDI,AHF, 81kw+race 520+egr kat off,MAF-off+ turbo by BH +ARL sanie+vymennik,brzdy 312mm+ jednohmota HDS-57+FMIC+ soft by BH-motor 199PS - 407Nm
škoda O1,66kw ALH,egr-off,chip vector,121ps,327Nm
EX - Kawasaki ZX 600 Ninja 110PS
Urpiner je chutné pivo, ale boli časy, ked sa to nedalo piť. Ale k robote mi stačí aj popradský Kamzik 11. Aj ked už tiež človek nevie, čo to vlastne je, lebo pivovar už je zbúraný a vozia to ktovie odkiaľ.
bývalka OI, ALH, ex taxík, 433 000, egr+kat off, PP764, GT1749VA, výfuck 63,5mm, FMIC, soft Profituning, 312x25 mm+232x9 mm, TT puky, bilstein B4, jednohmota+HDS, 167 PS/340NM
aktuálne šrotik po k...tovi Seat Alhambra AUY
aktuálne šrotik po k...tovi Seat Alhambra AUY
v 88 si ho pil na slovensku ?Slavkov píše:To se dnes dá pít? Někdy v ˇ88 to byl těžkej samoser, sorry...brankar30 píše:za mna SARIS 10%
Se přiznám, že od té doby jsem neměl důvěru...
lebo ja osobne si myslim ze vtedy bol lepsi ako teraz
zamna najlepsie pivo je ryzling s mineralkou ale ak uz pivo tak asi ceske aj ked aj tie uz niesu co to byvalo bernard litovel,svijany,ale najradsej radegast ktory sa na slovensku nepredava tak musim za nim do ceska
a trocha sa to predrazuje
Poutník 12,Chotěboř 12,Bratčice,Kout na šumavě atd,atd, dobrých pivovarů je dost, a čím menší, tím lepší. Euroblafy nepiju- http://beer-tours.cz/o-pivu/poctive-ces ... s-europivo
VW Passat, Golf, Sharan, T4 tdi
Dávno sa robí aj v Šariši, či Kozel, Gambrinus, videl som tam aj Plzeň, ale neviem či nie len na distribúciu, takže to potvrdiť nemôžem, ale čudoval by si sa čo pijeme. Ako kolega hore píše, niet nad malé súkromné pivovary. Chodil som služobne do Šariša, čo oči nevidia srdce nebolí.Thomy píše:V žádnym případě, kozel sice patří pod plzeňskej pivovar ale pořád se vyrábí v Popovicích a chutná úplně jinak než Gambrinus.. A ať je to jak chce Gambáč 11° excelent se pít dá
Tu máš vycuc.....alebo tu si prečítaj celé.. http://www.kamnapivo.sk/webtron/page1675sk.html
Pivo Šariš sa vyrába v Maďarsku z iného dôvodu. „Je to preto, že na Slovensku nemáme stáčacie linky,“ povedala hovorkyňa pivovaru Šariš Drahomíra Mandíková.
Licenčná výroba sa uskutočňuje aj v slovenských pivovaroch a neustále rastie. V roku 2005 to bolo takmer 483-tisíc hektolitrov. Na Slovensku vyrába pivá Veľkopopovický Kozel a Gambrinus firma SAB Miller. Spoločnosť Heineken zas pivo Starobrno. „Kozel a Gambrinus sa u nás vyrába, lebo české výrobné kapacity nestačia a slovenské nie sú vyťažené,“ povedala Mandíková.
vw golf 1.9TDI,AHF, 81kw+race 520+egr kat off,MAF-off+ turbo by BH +ARL sanie+vymennik,brzdy 312mm+ jednohmota HDS-57+FMIC+ soft by BH-motor 199PS - 407Nm