nefunkcni klima passat 2002
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Problém mám také
Ahoj... Tak já se přidám. Mám také problém s klimatizací je naplněná, když ji pustím tak trubky jsou ledové, kompresor sepne, větrák je nový(ale nesepne), pojistka v pořádku, ale vzduch fouká pořád teplý.... a teď babo raď.
Nevím si rady
Nevím si rady
Za jízdy to taky nechladí?Jde o to že pokud nesepne ventilátor tak se medium rychle ohřeje stoupne tlak a tlakoví spínač ti to vypne a klima nechladí.Pokud dáš ventilátor napřímo a přesto klima nechladí tak máš problém ještě jinde a je zapotřebí sledovat tlak v nízkotlaké a vysokotlaké větvi a sledovat zda nemáš přicpaný sistém nebo problém v čidlech výdechu případně samotná klapka která se nenastaví.Nenapsal jsi co je to za auto?
Klima vůbec nezačne chladit. Je to passat B5.5 r.v. 2002, 1.9di 74kw.
Jinak jsem to měl v servisu (záleží ale na tom jestli jim mohu věřit) a oni mi měli zkontrolovat průchodnost systémua naplnění. Je to prý v pořádku. Ještě jen menší postřeh - když jsem byl klimatizaci naplnit (byl to jiný servis) a byla úplně plná a stále připojená na přístroj plnění(ten už dokončil proces) tak jsem nastartoval a pustil klimu - ta krásně začala chladit a po chvíli vypla a pak zase začala a tak pořád dokola(je mi jasné že to bylo tím větrákem). Poté mi klimu vypustili a objednali do servisu kde mi právě zkoušeli průchodnost a od té doby klima vůbec nechladí
Jinak jsem to měl v servisu (záleží ale na tom jestli jim mohu věřit) a oni mi měli zkontrolovat průchodnost systémua naplnění. Je to prý v pořádku. Ještě jen menší postřeh - když jsem byl klimatizaci naplnit (byl to jiný servis) a byla úplně plná a stále připojená na přístroj plnění(ten už dokončil proces) tak jsem nastartoval a pustil klimu - ta krásně začala chladit a po chvíli vypla a pak zase začala a tak pořád dokola(je mi jasné že to bylo tím větrákem). Poté mi klimu vypustili a objednali do servisu kde mi právě zkoušeli průchodnost a od té doby klima vůbec nechladí

Tak jsem kousek dál. Spojil jsem (čidlo) spínač klimatizace na tvrdo jak se píše na první straně a větrák se rozjel. Trubky klima se nezahřívali jako před tím a jedna je krásně ledová. Bohužel j venku 17 stupňů tak těžko říct jestli tam byl nějakej rozdíl mezi ekon a auto. Přišlo mi že ano. Tak právě objednávám toto čidlo a uvidíme.
Mám podobný problém, climatronic mi prestal spínať kompresor.
Auto Golf IV..kompresor ma 5rokov a najazdenych 70 tisic z toho tak 1/3 bezal.
Spojku nespína, ale ked ju natvrdo pripojim na +- tak zopne. Myslel som, ze mi ušiel tlak, ale po napojeni mal okruh mierne nižší tlak. Skúsili sme ju dotlakovat a potom pri vyssom tlaku kompresor vypustil cez pretlakový ventil to co sme tam dali.
včera som vymenil tlakové čidlo za druhé, a aj Climatronik som vymenil z oktavie 1 a nespína aj tak. Moj climatronik spímanal klímu v oktavii, tak som vylucil, moznost ze je RJ zlá.
Pocas jazdy mi obcas zopne klimu na par sekund. a taktiez mi obcas zopne spojku ak robím test akcnych clenov.
keď som porovnával merané hodnoty tak rozdiely v mojom vs oktavia boli v:
Kanal 1 1policko 5vs0 2p. 0vs1
Kanal 2 1policko 109vs74 2p. 108vs75
Kanal 3 1policko 131vs47 2p. 130vs48
Kanal 8 1policko 0,00vs5,55V 0,28vs5,50V
Auto Golf IV..kompresor ma 5rokov a najazdenych 70 tisic z toho tak 1/3 bezal.
Spojku nespína, ale ked ju natvrdo pripojim na +- tak zopne. Myslel som, ze mi ušiel tlak, ale po napojeni mal okruh mierne nižší tlak. Skúsili sme ju dotlakovat a potom pri vyssom tlaku kompresor vypustil cez pretlakový ventil to co sme tam dali.
včera som vymenil tlakové čidlo za druhé, a aj Climatronik som vymenil z oktavie 1 a nespína aj tak. Moj climatronik spímanal klímu v oktavii, tak som vylucil, moznost ze je RJ zlá.
Pocas jazdy mi obcas zopne klimu na par sekund. a taktiez mi obcas zopne spojku ak robím test akcnych clenov.
keď som porovnával merané hodnoty tak rozdiely v mojom vs oktavia boli v:
Kanal 1 1policko 5vs0 2p. 0vs1
Kanal 2 1policko 109vs74 2p. 108vs75
Kanal 3 1policko 131vs47 2p. 130vs48
Kanal 8 1policko 0,00vs5,55V 0,28vs5,50V
GOLF IV, r.v. 1999, 1.9tdi 81kw AHF
Lada 2102, r.v. 1977, 1,2
Ako casto je pokazena krabicka 1J0 919 506 H? co ovlada ventilatory a spina kompresor?
meral som piny a do tej krabicky mi ide 12V na cierny kabel s modrym pasikom a oranzovy s cervenym pasikom. A po zapojení mi uz nejde do spojky 12V
Dá sa to rozobrat a nejako vycistit, skontrolovat?
meral som piny a do tej krabicky mi ide 12V na cierny kabel s modrym pasikom a oranzovy s cervenym pasikom. A po zapojení mi uz nejde do spojky 12V
Dá sa to rozobrat a nejako vycistit, skontrolovat?
VYRIEŠENÉ,
Keď som si opisoval piny, tak som si všimol pretrhnutý drôtik čierny s bielym pásikom na teplotnom čidle, cez ktoré ide voda do chladiča.
To vysvetľuje, prečo mi to chvíľami ešte išlo a nešlo, lebo to držalo na izolácii.
Prečo nájdem takúto blbosť,keď rozoberiem x tisíc veci.
Keď som si opisoval piny, tak som si všimol pretrhnutý drôtik čierny s bielym pásikom na teplotnom čidle, cez ktoré ide voda do chladiča.
To vysvetľuje, prečo mi to chvíľami ešte išlo a nešlo, lebo to držalo na izolácii.
Prečo nájdem takúto blbosť,keď rozoberiem x tisíc veci.