VW MFD navigace

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Tessi
Sběrač informací
Odpovědi: 0

VW MFD navigace

Příspěvek od Tessi »

Ahoj lidi vím že to tu je hodněkrát ale už se v tom strácím...
mám VW Golf IV nemá palubní pc ani esp. Výbavou téměř úpná socka :D
Doma jsem měl navigaci MFD tak jsem ji šoupnul do auta bohužel zatím je to jen velké rádio... potřeboval bych radu co a kam zapojit... navigace najede jen když je tam cd (dá se to udělat i bez něj?) a prý se musí připojit i abs? kam ho mám připojit a odkud ten drát přivést? četl jsem něco o "GALA" to je co? musí to být připojené? odkud a kam? zatím mám pripojené jen rádio a vím kam připojit CD changer a qps anténu :D tím končím mohl by mi to tu někdo popsat co všechno ty piny znamenají a co musím připojit pro správnou funkčnost navigace? v těch značkách se nevyznám...
Dál bych se chtěl zeptat jestli do toho jde nahrát Čeština? (je mi jasný že jde, ale jak moc složité to je?)
A jestli jdou bez problémů nové mapy? navigace má mapy z roku 2003 a někdo mi tvrdil že prý nové nepůjdou dokud neaktualizuji software celé navigace
VW Golf 1.9TDI 81kW AHF rv.1998
VW Golf 1.9TDi 66kW ALH rv.2000
VW Golf 1.9TDi 66kW ALH rv.2002
Škoda Octavia 1.9TDi 66kW AGR rv.2001
Škoda Superb 1.9TDi 96kW AWX rv.2004
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Uprimne povedane ta navigacia sama o sebe stoji za hovno. Slaba regionalna potopora map. Takze nema vyznam sa stym srat. Ako je to mile ale prakticky nevyuzitelne. Mama ma vo svojeje Fabii original navi DX aj s origo mapou nemecka a ked som sa snou vracal domov z DE tak som isiel podla navigacie co ma brat v telefone, pretoze to origo cd z roku 2002 bolo trochu mimo.
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

To já se jednou plavil po atlantiku podle mapy z předkolumbovské éry a nestíhám se divit, místo indie haiti! (rofl)
Hele chlapi, mám auto a nejede. Můžete mi prosím někdo poradit jak to mám pokud možno zdarma opravit, aby to zase jezdilo?? :woot:
Tessi
Sběrač informací

Příspěvek od Tessi »

je jasný že staré mapy jsou nepoužitelné proto chci nové ale jak jsem už psal tak prý tam nejdou dokud se nepřehraje software v navigaci....
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

HanZ píše:To já se jednou plavil po atlantiku podle mapy z předkolumbovské éry a nestíhám se divit, místo indie haiti! (rofl)
Hanz ani novsia navi Cplumbus nieje ziadny zazrak. V dnesnej dobe ked ma kazdy navigaciu v smartfone je to uplna zbytocnost. Skor by som prijal keby stara navi DX mala bluetooth modul koly telefonovaniu. To by sa mi pacilo. V tej fabii je aj origo HF sada no neda sa k nej bohuzial kupit dokovacia stanica pre dnesne smartfony. Teraz tam je dokovacaka pre stary siemens telefon.
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

Jj, naprostý souhlas. Ale opravdu se nemůžeš divit, že se navigace neorientuje, když nemá aktuální podklady...silnice se budují každým dnem, některé se i dokončí a to se to pak naviguje po poli, okamžitě se otočte do protisměru...však to znáš.
Hele chlapi, mám auto a nejede. Můžete mi prosím někdo poradit jak to mám pokud možno zdarma opravit, aby to zase jezdilo?? :woot:
Tessi
Sběrač informací

Příspěvek od Tessi »

Bohužel jste mi tu ale zatím vůbec nepomohli... je jasný že na starých mapách nejde jezdit ale já tu nechci polemizovat nad tím jestli to má cenu nebo ne... tu navigaci chci a potřebuju poradit jak ji připojit je tu někdo kdo by mi zvládl poradit?
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

Je to tu minimálně 100x řešený, nebuď línej a pohledej. Na stříbrném podnose se dnes již neservíruje.
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“