spojka KO lamela
Moderátoři: šulda, Moderátoři
spojka KO lamela
Zdarec mám celkém problem se rozjet do kopce auto začne cukat až pomalů chcípa myslíte že to bude ko spojka?Je tam ten šunt od Valea asi 3 rokem cca 20tis sem na něm najel rovinka je v poho ale jak mám rozjet v kopci tak to 

Seat toledo rv04 66kw rotačka
- marena tdi
- Aktivista
neviem, vies si to rozobrat a skontrolovat , ale nedokazes posudit ci sa jedna o spojku alebo iny problem? preco by to malo chcipat ak by bola zla spojka? sak pridam plyn a skusim sa rozbehnut vo vyssich otackach (ja sa rozbehnem do akehokolvek kopca bez plynu uplne v poho - 1,9TDi PD, ale to nemusi byt Tvoj pripad). neni problem skor niekde inde? mastna lamela by preklzovala, to snad poznaš , či?.....
co rozjazd do kopca na spiatocke - vylucis vplyv sklonu auta, spojka bude zaberat rovnako ako pri rozjazde dopredu.
co rozjazd do kopca na spiatocke - vylucis vplyv sklonu auta, spojka bude zaberat rovnako ako pri rozjazde dopredu.
zdar připojím se sem abych nezakládal nový téma, auto je úplně v klidu, nijak nevibruje, rozjezdy jsou za studena krásně plynulé, ale jakmile po pružnější jízdě a zahřátí ujetí cca 50 km se auto při rozjíždění hodně rozklepe, zkoušel jsem pomaličku pouštět spojku, strašně to škube a poskakuje, když jsem tomu při rozjezdu víc naložil, byl rozjezd lepší. Je to tím že je v háji obložení spojkové lamely, přítlačák a při zahřátí to špatně funguje? Za normální jízdy je auto OK, netřese, neklepe, vůbec nic. Jen při rozjíždění a popojíždění v koloně, zatím mě to udělalo jen asi tak 3x (v nájezdu cca 1200km). Ne vždy to udělá,jakmile vychladne nic není znát. Potřebuju jet za týden do chorvatska 800km tam a zpět po dálnici, myslíte, že to vydrží? Vyměnit to teď nemám kdy, musím ještě do práce, před dovolenou najezdím cca ještě 450 km. Auto má najeto 198000km, jedná se o passat 1.9, 96 kw, AVF, 6 st. převodovka. Dík za rady.
-
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
udelej si pripojistení v pripade poruchy vozu v cizine...... ca 2roky zpatky takhle kamosovi lehnul motor v "ésterajchu" a zpatky jel na odtahovce....pojisteni vyridil tesne pred vyletem do taliánska
, pojistka jen 300 kila, kdyby ji nemel tak tam tu Alhambru moh tak podpálit.... uvolnený ventil behal ve válci a strasny rachot.... technik na miste pokyval hlavou a uz ho natahovali
ps. doma vymena motoru a jezdí dál, klasická rotacka WV 250tkm

super nápad s tou pojistkouladiktm píše:udelej si pripojistení v pripade poruchy vozu v cizine...... ca 2roky zpatky takhle kamosovi lehnul motor v "ésterajchu" a zpatky jel na odtahovce....pojisteni vyridil tesne pred vyletem do taliánska, pojistka jen 300 kila, kdyby ji nemel tak tam tu Alhambru moh tak podpálit.... uvolnený ventil behal ve válci a strasny rachot.... technik na miste pokyval hlavou a uz ho natahovali
![]()
![]()