Leon SDI chcípl za jízdy a již nejde nastartovat
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
slovacek.milos
- Aktivista
-
slovacek.milos
- Aktivista
-
slovacek.milos
- Aktivista
Re: Leon SDI chcípl za jízdy a již nejde nastartovat
Typická koncernová zavada, kvuli ktere chlapkovi v servisu menili vstřiky i čerpadlo. Vyndej saci koš z nadrže , vem 5 nebo 6 vrták a prosi ty trubky pro připojky. Na ty sirsi je v tej pripojce zpetny ventylek aby nepadala nafta zpet do nadrže. Vyvrtnes to a bublinky v hadicce neuvidis.Kamil07 píše:Mám takový menší problém se kterým bych potřeboval poradit.
Věc se má takto, dnes jsem jel po dálnici, najednou se samovolně vypnul motor a již se nám ho nepodařilo nastartovat.
Nafta v hadičce od filtru k čerpadlu je bez bublin.
Když povolím vstřik, tak z něj nafta nestříká, ale jen mírně teče.
Nemá někdo nápad na co se zaměřit?
Diagnostika bude bohužel až v pondělí.
Jedná se o Seat Leon SDI, 50 kw, r.v. 2000
Díky.
-
slovacek.milos
- Aktivista
ty sdi na ty bublinky moc háklivé nejsou nad hlavou čerpadla je membránka která tam bublifuk nepustí,
podle mě něco prasklo v čerpadle asi to vahadlo cojsou do něj opřené pružiny, nebo se pružina rozletěla,
pokud de do čerpadla nafta, prsklá z trubek, stopventil je vytažený poruchu N148 pozná řj protože nepřečte celou dráhu a napíše závadu do paměti,
tak je něco s pístem,
když se sdělá nastavovač tak je na něj vidět, nebo se sdělá rozvoový řemen a s čerpadlem de lehce protáčet
tam bude problém
proto je i tam ta jehla nezvedá se a impulz z kroužku nejde
podle mě něco prasklo v čerpadle asi to vahadlo cojsou do něj opřené pružiny, nebo se pružina rozletěla,
pokud de do čerpadla nafta, prsklá z trubek, stopventil je vytažený poruchu N148 pozná řj protože nepřečte celou dráhu a napíše závadu do paměti,
tak je něco s pístem,
když se sdělá nastavovač tak je na něj vidět, nebo se sdělá rozvoový řemen a s čerpadlem de lehce protáčet
tam bude problém
proto je i tam ta jehla nezvedá se a impulz z kroužku nejde