možná zbytečná otázka, ale přece jen : kontrolovali jste olej ze starého kompresoru (co v něm bylo)? proplachovali jste bez dehydrátoru a ventilu ?
vyměnili jste dehy a ventil ?!?
píšeš že nový komp začal klepat- tudíž to není spojkou, ale spíš 1/ do kompresoru se dostává chladivo v tekutém stavu (chyba v dehydrátoru, ventilu atd 2/ extrémně moc oleje (periodicky se nahromadí nad pístem, tekutý, klepe) 3/ něco tam koluje (přicpávání mezi kompresorem a kondenzátorem)
4/ nejlepší varianta : nový kompresor byl vadný (zažil jsem totéž)
Robil mi to jeden mechanik , takže postup neviem .
Tvrdil že to prepláchol , vyvákuoaval , skontroloval olej v novom kompresore . Nahodil kompresor a naplnil .
Mal som o ňom pozitívne referencie . Tiež mi tvrdil že sa s takýmto prípadom ešte nestretol.
o tom proplachování každý mluví, ale málokdo to dělá protože nemá čím...
kámoš co montuje klimy na baráky na to má mašinu od Frigoairu myslím, je to celkem drahá záležitost tak to nikdo nemá
starej kompresor když se rozsype tak ten okruh může být plnej bordelu, jak když se rozsype turbo..
ještě mám dotaz jaká má být teplota na výparníku při těchto venkovních teplotách 35 stupnu při plném výkonu klimatizace? Jedná se o O II 1,9 TDi klimatronic,dle VCDS jsem tam měl 7 stupnů po ujetí cca 15 km,tak by mělo být vše již vychlazené,auto stálo celý den slunku,při venkovní teplotě kolem 28 stupnů a nyní je na výparníku 4-5 stůpňů,tak mi jen zajímalo zda je to ok,díky
mám pocit že 7 stupňů by mělo jít z průduchů ven když je všechno vychlazený na maximum. Ale většinou když je soustava OK, tak z průduchů letí stupně 4..
když vyjedu z vyhřáté garáže 30 stupnu tak jsme na měřil 4,dokonce 3 stupně na výparníku,takže to bylo asi moc rozpálené,jinak tlak je na volnoběh cca 17 barů,při 2000 ot/min až 21 barů
mam taku otazku... kolko oleja vam odstredila masina z chladiva
napr z octy 2 ? lebo som sa stretol asi 5x stym , ze z vyrobnej
linky v skodovke zchadzaju auta ktore plnili chladivom a v nom bolo
5g oleja..