chiptuning

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Toledo sxe
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Toledo sxe »

standa123 píše:Ty ses taky e-pindik.....si to necham rovnou upravit se vsim vsudy u kvalitniho upravce s brzdou. Diagnostikou predem. Zakoznim cd. Atd atd a mam hned klid......a nemusim pak nikam si to overovat na brzdu k nekomu a pak se s nekym dohadovat ze mi to upravil spatne......to potom dalsi dva tisice jenom projezdis kvuli nejake reklamaci......nemam tolik penez abych si mohl kupovat levny veci...

(LOL) (LOL)
Tak ještě jednou: opakování je matka moudrosti (noteeth)

(Poraďte někdo dobrý hodně levný (rozumný) chitptuning na 77kw 1.9tdi)

Víš vůbec na jakou otázku jsem odpovídal? (noteeth) Byl zde dotaz o levné úpravě Ř.J. a hlavně kvalitně. Pokud víš a máš zkušenosti, že Diesel-Technik v Kladně upravuje Ř.J. špatně a jsou hlášené reklamace, tak sem s tím, rád si je přečtu. Hodnotit někoho, koho neznám a nemám s ním zkušenosti můžu taky, napíšu klidně slohovou práci - ale proč?
TOLEDO 5P, 6Q - 2.0TDi/128kW BKD/16V
Jim
Site Admin

Příspěvek od Jim »

Tak ještě jednou a ve shrnutí, ač ti to jiní už naznačili: Levná a zároveň kvalitní úprava ŘJ je v podstatě nesmysl!
Fabia RS - 274PS, 578N.m. - DIESELPOWER - EX
BMW 335Cd - 368PS, 790Nm - DIESELPOWER - EX
Lexus GS300
Obrázek
kiklop32
Přispěvovatel

Příspěvek od kiklop32 »

Asi takto:

dobrý ≠ hodně levný ≠ rozumný

A věci typu mam auto za 30 tak nedam 1/3 za chip tak to je zase takto:
Nemám na banány, nekupuju opici!

To jako, že si člověk nemůže dovolit dát klidně 10000 za chip ale 7 za spojku, dalších 7 turbo a pak třeba motor, to už je OK a únosné?

Teď jsem koukal se rozneslo online chipování, tak proč to nevyzkoušet? Technik pošle týpkovi někdy v pytli typ vozu a on mu pošle upravený soft, ten to tam naleje a hotovo. Prostě ideál :D
Schavi
Sběrač informací

Příspěvek od Schavi »

Nóóó panečku..to je přesně ono. Prý ty auta pak letí jak z praku (crazy)

Ne, ale teď vážně. Známý taky takhle řešil chip. Přemýšlel kde to bude kvalitně a levně a nakonec dostal kontakt někde v Ově, že je firma (název jsem radši zapoměl), co chipuje bez brzdy, ale velice kvalitně..výkon super, spotřeba dole apod. Jel tam, super lidi, poradili, vstřícní atd...chip udělaný za 30min včetně rad, jak s motorem zacházet. Známý dal 3200,- a natěšený odjel s deklarovaným výkonem 105KW na 1.9BXE..
Po čase se svezl v mém autě a byl hotový..že má tak poloviční výkon co já a že mu to občas padá do nouzáku. Ale že vypne a zapne klíček a pohoda. Nechal za dalších 1200,-auto změřit (výsledek 89KW (já to měl už v sérii))a za dalších 7tis. načipovat tentokrát kvalitně..sečteno podtrženo 11.400,- a to se vyplatí ;)
OII BJB 108KW/340Nm by TDI Fun
Toledo sxe
Přispěvovatel

Klidně nechám někoho ve svém autě svézt, mnou zvolená úprava byla + 26kW tzn., že bych měl mít agregát o výkonu 129kW, teď někoho kdo má v sérii 125kW, nebo stejně upravenou 103kW verzi. Do nouze nepadá, olej nežere (najeto 6000km). Před úpravou 5P, jsem nechal upravit 1L (AHU) 66kW a najel jsem s ním bez jakéhokoliv problému 90000km. Kdybych neměl s tou firmou dobré zkušenosti, tak nepíšu nic a mlčím.

A Schavi hezky napiš co to bylo za firmu a nedělej, že si to zapomněl. Když tu firmu uveřejníš, tak se spálí méně potencionálních zákazníků.
cin
Aktivista

Příspěvek od cin »

(Poraďte někdo dobrý hodně levný (rozumný) chitptuning na 77kw 1.9tdi)

quote="Jim"]Tak ještě jednou a ve shrnutí, ač ti to jiní už naznačili: Levná a zároveň kvalitní úprava ŘJ je v podstatě nesmysl![/quote]

Presna tak, levny a kvalitni se navzajem vylucuje. Kvalitni uprava vyzaduje taky kvalitni zazemi,zkalibrovanou brzdu, profi vybaveni co se tyka pocitacu, profi diagnostiku na ruzne znacky, u tech nejlepsich taky emulator, spoustu kablu, HW klicu atd , atd + co je nejdulezitejsi dokonaly a perfektni znalosti + zkusenosti samotnyho upravce - tunera. A toto vsechno koupit a udrzovat stoji v radu statisicu, spis vic :( , proto taky cena upravy nemuze byt za 3000 tis. Naproti tomu nalejvac, je obycejny amater s nulovyma znalostma, ktery ma akorat usmudlany notebook a v nem "zaruceny softy" co si stahl nekde na hodne diiskutabilnich strankach + kabel z Činy a to je vse, jemu pak staci i 2500 za chip, protoze jinou rezii nema, a picoviny z pocitace ti klidne naleje kde si reknes (offtopic)
O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
Toledo sxe
Přispěvovatel

Já dát za chip 8000,-kč a pak zjistit, že to jde za 3000,-kč se stejným výsledkem, tak to ostatním taky haním, to je jasný (noteeth) ten obyčejný amatér je na trhu z úpravou Ř.J. již 19 let a opravdu ušmudlaný notebook a kabel z číny nemá. Pokud dáš do uvozovek zaručené softy od Hartge, Kelleners a MTM tak tedy klobouk dolů (LOL)
kiklop32
Přispěvovatel

Příspěvek od kiklop32 »

Stále nechceš pochopit, nepracuješ tam? (LOL)
Toledo sxe
Přispěvovatel

Kde že, já autům nerozumím, jen nechápu to, proč je úprava za menší částku pro někoho hned podvod apod. Já to chápu, lidé co mají dílny vybavené, tak že upravují vozy pro závodní odvětví jsou nuceni mít částky posunuté směrem nahoru, ale proč bych tam měl upravovat auto já, když mě stačí mít auto, které lépe akceleruje a má lepší odezvu v širším spektru otáček. Já nic víc nepotřebuji.
Alinek
Přispěvovatel

Příspěvek od Alinek »

Baví mě tyhle hádky :D :D :D

Nejdůležitější není jméno firmy/úpravce ani vzhled webu a případná astronomická čísla ve výkonových tabulkách před a po :D

Nejdůležitější jsou reference, které lze najít tak snadno...

Cena 3000 za chip je opravdu naprostá hovadina.

Připomínám, že kvalitní chip není o nějakém nahrání softu z notebooku během 10 minut, kvalitní chip je o kompletní diagnostice a naladění auta, a to zabere klidně i několik hodin práce, což samozřejmě něco stojí a za 3000 není reálné tohle udělat.
Toledo sxe
Přispěvovatel

Proč by to měla být hovadina? Auto jezdí bez problémů a předchozí auto také, tak proč by to měla být hovadina? A znám spousty lidí co také jezdí s upraveným softem od D.T. a nemají žádné problémy a jsou spokojený. A já se s nikým nehádám, to bych si nedovolil ;)
kiklop32
Přispěvovatel

Příspěvek od kiklop32 »

A co takto, asi nikdo neříká, že tento člověk ti zničí auto ale ten způsob co používá, je špatný a s klidným srdcem to nelze doporučit.
cin
Aktivista

Příspěvek od cin »

To Toledo sxe - ani ja se nechci s nikym hadat a presvedcovat, nicmene, netvrdim ze softy od tveho upravce jsou spatne nebo ze znici motor, ale nahrat jen soubor z pocitace je rekneme mirne nestandartni. Dal co by treba tvuj upravce delal , kdyby mel ladit auto s vetsima tryskama, jinym turbem, vetsim sanim a podobne ? To by hledal nekde na netu zaruceny soft od vehlasnych firem ? Myslim ze by to nejspis vzdal :( . Nehlede na to ze ti neudela diagnostiku, on vubec nevi v jakym stavu je motor, vstriky , turbo, jak chce neco ladit kdyz nic o konkretnim autu nevi ? :? Proste si asi priznej ze takovy upravce je opravdu jen obycejny amater, ktery vi o upravach uplny hovno. A notebook za 20000 to nezachrani :( Jak muze vedet co , jak , kolik ma upravovat, kdyz nema zadny vybaveni, zadny vyvoj ? To ze je na trhu 19 let neznamena ze je nejaky profik, spis naopak , kdyz do dneska jen nalejva nekde na odpocivadle u benzinky. Smir se nejspis s realitou a to je ze kvalitni upravu - cip proste za 3000 neporidis. Spis bych ti doporucil jeste 3000 tisice prisetrit a nechat si udelat upravu od skutecneho odbornika. Jeste co se tyka softu od firem co jsi psal, porad si stojim za tvrzenim ze uni soft nikdy nemuze byt stejny, natoz lepsi , nez soft odladeny realne na konkretni motor a konkretni auto
O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
standa123
Aktivista

Příspěvek od standa123 »

přesně tak.......a myslím že třeba FUN už není o tolik dražší......a mas to se vším vsudy na jednom místě..... ;) ;) a od opravdového odborníka.......myslím že se vyplatí chvili počkat a něco prisetrit a udelat poradnej chip........a taky to není na chvilku takže je lepsi si něco priplatit a met to opravdu odborně a spolelivě.............toť má rada.... (noteeth) (noteeth) (noteeth) (noteeth)
superb 3 140kw tdi - aktuální
leon ARL.....serie EX.
toledo ASV......197ps/426NM EX.
leon ARL.....212/440 EX.
leon cupra R310 CDLA - 350ps/480NM EX.
Toledo sxe
Přispěvovatel

Pokud chceš vymačkat z auta maximum, tak možná a je i dobře kontaktovat úpravce, kteří mají válcovou zkušebnu a prověří vůz před samotnou úpravou, ale pro obyčejné zvýšení výkonu (přehrání sw) na běžné používání si stále myslím, že úprava od firmy, kterou jsem zmiňoval bohatě stačí. Nikomu nic nevnucuji, nikoho zde neodrazuji jen jsem uvedl firmu, kterou mám déle jak 7 let prověřenou.
Zamčeno

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“