Jaké auto?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Jaké auto?
Zdravím. Omlouvám se ze tento příspěvek umisťují sem ale chodí sem hodně odborniku tak snad mi někdo věnuje chvilku a podělí se o zkušenosti. Chci si koupit auto a vůbec nevím jaké. Mám vyhlidnutou A4 2009 motor 105KW typ CAGA. Jak je na tom se spolehlivosti? Nebo doporucte mi prosím nějaké auto co ještě dnes něco vydrží tak do ceny 300 tisíc. Určitě potrebuju combi a jelikož toho hodně našli tam tak diesel. Konkrétně přemýšlím o A6 A4 Superb passat ale vemu cokoliv co vydrží. Díky moc za čas.
kup co se ti líbí, nech si 25 procent financí na nějaké opravy, dneska jsou auta velmi podobná a velmi komplikovaná, takže vybírej podle účelu a vzhledu, všechno po deseti letech bude na odpis. platí pro dacii i mercedes.
udělej si tabulku plusy mínusy stejně ti všichni poradí to co mají doma před barákem, to je lidská psychologie. osobně bych se vyvaroval čemukoliv co má například řídící jednotku na ruční brzdu nebo podobný absurdity. osobně bych si přál malej náklaďáček porsche se spotřebou 2 litry na sto, tažným zařízením, a samozřejmě provedení off road.
v životě jsem už viděl novýho mercedesa kterýmu se zadřel motor během záběhu a taky fiata uno 1,3D s najetými 650ti tisíci km celkem v pohodě, i když se traduje že je vše naopak. tak si vyber
myslím že pokud máš 300k tak něco vybereš
já mám nejdražší auto za desetinu ceny a spokojenost 
udělej si tabulku plusy mínusy stejně ti všichni poradí to co mají doma před barákem, to je lidská psychologie. osobně bych se vyvaroval čemukoliv co má například řídící jednotku na ruční brzdu nebo podobný absurdity. osobně bych si přál malej náklaďáček porsche se spotřebou 2 litry na sto, tažným zařízením, a samozřejmě provedení off road.
v životě jsem už viděl novýho mercedesa kterýmu se zadřel motor během záběhu a taky fiata uno 1,3D s najetými 650ti tisíci km celkem v pohodě, i když se traduje že je vše naopak. tak si vyber

myslím že pokud máš 300k tak něco vybereš

Lupo 3L TDI, fše funkční fčetně brzd
tipo 1,4 karburátor, opět fše funkční nemám nic off ale zato mám brake pads ON, vzorek na gumách ON, ...
"Když potkáte v kalahári hyenu, musíte ukázat že jste větší než ona."
tipo 1,4 karburátor, opět fše funkční nemám nic off ale zato mám brake pads ON, vzorek na gumách ON, ...
-
- Přispěvovatel
Tak mě je pravé jasné ze staré auta ještě za něco stojí. Kdysi jsem měl jettu 1.6D a tam jsem neměnil ani olej. Jen se tam lila nafta a měnily brzdové destičky a najel jsem s tím 400 tisíc dokud mi ženská nedala přednost. Pak jsem koupil boru tdi 66kw a kromě turba se neměnilo taky nic. Dnes ma auto 350 tisíc a jezdí pořad. Ale teď potrebuju něco na delší jízdy kde se vejde rodina i se psem a aby mě to auto nějak prezentovalo. Jinak bych to řešil nejraději Octavií jednickovou. Dík za kazdou dobrou radu
Pokud máš boru tak to snad není tak pohoršující v ní jezdit ne? nech si jí, krm to řepou, je to ekologický, levný, spolehlivý. a za 300 plus ušetřený peníze si kup tatru nebo nějaký opravdový auto, myslím že 603 bude na prezentaci dobrápedrodinis píše:Tak mě je pravé jasné ze staré auta ještě za něco stojí. Kdysi jsem měl jettu 1.6D a tam jsem neměnil ani olej. Jen se tam lila nafta a měnily brzdové destičky a najel jsem s tím 400 tisíc dokud mi ženská nedala přednost. Pak jsem koupil boru tdi 66kw a kromě turba se neměnilo taky nic. Dnes ma auto 350 tisíc a jezdí pořad. Ale teď potrebuju něco na delší jízdy kde se vejde rodina i se psem a aby mě to auto nějak prezentovalo. Jinak bych to řešil nejraději Octavií jednickovou. Dík za kazdou dobrou radu

Lupo 3L TDI, fše funkční fčetně brzd
-
- Přispěvovatel
Jenže do bory nedám psa a rodinu a budu litat do Česko- nemecko takže potrebuju i něco z čeho mě nebudou bolet zada po 6ti hodinové jízdě a z čeho se pak nebudu hodinu klepat. Jak vypadá ta audi a4 s motorem CAGA? Člověka omrzi každé auto. Mě jde ale hlavně o pohodlnost a spolehlivost. Ne abych to měl pořad v servise jak toho podrbaneho Opla
S novým autem si s olejem naopak užiješ, co hrdlo ráčí a i když do oleje nacpeš velký prachy, tak ti to stejně lehne. Dneska najít auto které je k něčemu, je nemožné..všude přecpané elektronikou na kterou koukají v autorizáku jak na létající talíř a kolikrát s tím nehne ani továrna.. Já bych se připojil k MadMarovi a sháněl to Porsche za 2 litry a závěsem , snad jen bych vyžadoval, aby nouzák byl jen za příplatek...pedrodinis píše:Tak mě je pravé jasné ze staré auta ještě za něco stojí. Kdysi jsem měl jettu 1.6D a tam jsem neměnil ani olej. Jen se tam lila nafta a měnily brzdové destičky a najel jsem s tím 400 tisíc dokud mi ženská nedala přednost. Pak jsem koupil boru tdi 66kw a kromě turba se neměnilo taky nic. Dnes ma auto 350 tisíc a jezdí pořad. Ale teď potrebuju něco na delší jízdy kde se vejde rodina i se psem a aby mě to auto nějak prezentovalo. Jinak bych to řešil nejraději Octavií jednickovou. Dík za kazdou dobrou radu

nepropadat panice...
-
- Přispěvovatel
- jirkastrachota
- Přispěvovatel
Za mě pokud je to možné, tak nekupovat "moderní" auto, ta kvalita šla fakt hodně dolů a nejhorší je, že úmyslně ze strany výrobců. Jsou potvrzeny různá elektronická i mechanická "kurvítka". Všelijaké systémy "pomáhající" ovládání vozidla a automatické cokoli jsou většinou jen na škodu.
Hodím sem Passat B5 81kW ale pochybuju že to budeš chtít...
Hodím sem Passat B5 81kW ale pochybuju že to budeš chtít...
O1 před face ASV 81kW
- jirkastrachota
- Přispěvovatel
A nebo nějakou novou KIU. Sice je to nějakej korejec, ale sedm let záruka
. Jinak dnes už si fakt nevybereš. poslední spolehlivý auta se vyráběli tak před deseti lety. Novější auta VĚTŠINOU vydrží chvíli po záruce, a pak už jen platíš a platíš. A je fuk jestli je to mercedes za mega, nebo logan za dvě kila

octavia combi,1.9 tdi,66kw r.v.99,chip na +-82kw,EGR venku, chlazení ic v podběhu,brzdy 288, puky TT, VW Transporter T4 long, 2,4D, SYNCRO
-
- Přispěvovatel
No to je mi jasné. Přece jen by mě zajímalo jestli se nějaké to auto nepovedlo. Nebo spis jen motor. Sharan a multivan je už zase moc obrovské. S tím by mi žena nejezdila. Je mi jasné ze jednickove Octavie s rotackou a passaty ikdyz ty trochu trpí na nákladné opravy ramen jsou asi nejlepší auta co se tyče výbavy a spolehlivosti.
Ono to s těminnovějšími auty nebude až zas tak špatný spis záleží kdo s tím jezdil před tebou a jak se o to staral ta audi ss tím motorem špatná není ale jak rříká. Vše chce pořádně zkontrolovat a nechat si finanční rezervu
OII RS 2.0TFSI chip,podvozek eibach, výfuk Miltek, bloff forge Motorsport, kola Thomason atd Kompletní diagnostika VAG 12.12.3
-
- Přispěvovatel