sundej hadici od cooleru tu nahoře co jde do egr ventilu tlakovou a dej před ní ruku nebo ubrousek jestli z ní nelítá moc oleje ale musí ti někdo přidávat plyn
tak jedině změřit tlaky a nebo vodítka ventilu ale já si myslím že to bude turbem tyhle tři věci nic jinýho to být nemuže a kouří to nebo je cítit olej z výfuku?
Tohle jsem taky řešil, když jsem dával nové turbo a nakonec to šlo přes to nové turbo. Turbo šlo na reklamaci a ani neřekli co s ním bylo a rovnou zaslali nové. A k tomu ještě jsem měl prasklé těsnění mezi motorem a čerpadlem a dohromady to udělá pěknou spotřebu oleje.
..na 1000km je to cca 0.5 litrů oleje..
..to znamená že na 15tis km je to nějakých 7.5litrů oleje.. Jo to je v pohodě no.. to nemá cenu ani ten olej měnit ale jen dolejvat..
ale mel sem to dnes v servisu a vse prolezl. měl i odpojené hadice od turba a prej ok zkousel to i projet a nehuli to. Takže ted opravdu nvm co teda mám delat
Od poslední výměny oleje mám najeto 3,6tkm, nalito na rysku max. a teď od ní chybí max. 3mm. Ve 247tkm což je před 8,6tkm se dělala údržba motoru spojená s výměnou toho co bylo třeba, před tím to bralo oleje víc ale i tak sem od výměny do výměny dolil jen asi 2-3 deci a to spíš kvůli tomu že sem to nechtěl nechat dojít až na rysku min. (měním po 10tkm ale první výměnu po údržbě sem dělal po 5tkm). Teď bych řekl že do příští výměny dolejvat nebudu. Ty čísla co tu teď píšete mi přijdou dost astronomický