Moderátoři: šulda, Moderátoři
Jo chlapce v tomto smutnym udoli to jinak nejde, kdyz si vezmes 300kc na hodinu a odectes reziji jako najem, energie, dane, vyplaty atp zjistis ze ti pri pracovni dobe 8h denne zbyva asi tak 40kc na hodinu. Ted dve otazky, jak moc se kroutis dat mechanikovi 300 na hodinu? Ty bys chodil do prace za 40 na hodinu?Pája 19 píše:Já zase z pohledu zákazníka nechápu, proč si 90 procent servisů přiráží na ceně dílů 30 až 200 procent a tvářej se, že nakupujou za plný ceny u AutoKelly...
Rád zaplatím mechanikův čas, ale aby mě ojebával na dílech, to mě nebaví.
A když mu přineseš svoje díly, tak ti řekne, že nemá čas.
Z pohledu mechanika zase stejně. Kdo mi dá auto na opravu, tak pak kulí voči, že kde sem ty díly za ty prachy sehnal a dá mi za den práce třeba i litr navíc.
Ten zvedák a světla byl jen příklad, protože jsem si vzpomněl na souseda, který s bráchou dostavěl pěknou dílnu jen nahodit a udělat vnitřek. Tak se ptám, proč nejedeš dál? On, no podle projektu jsem se byl infomovat jak dál a bylo mi řečeno, spočítáno kolik podle svítivosti musím mít světel a ty stojí 80000 kč, tak na to kašlu...A to není všechno, atd. atd. No prostě to zabednil a nechal se zaměstnat za 24 000 kč s přesčasy, že má klid...Ale je tady jedno hledisko, on vozil auta, opravoval řachy apod., ale to skončilo a úpřímně řečeno, od té doby se jen živit opravami zvládne jen málokdo..Borci zvyklí na vejvary z dovozu, těžko přejdou na klasickou nudnou práci v dílně ...Věřte pánové, není to sranda i když to kolikrát vypadá silně vejvarově...Ty vole, on si vzal 15000kč/někdo to má jako výplatu/, ale borec zapomněl, že práce z toho byla třeba 3500 kč...Ale samozřejmě ,pravda je na obou stranách, lidé jsou různí...d.d.t píše:zde asi pujdu proti duchu diskuze ale prece kurva zvedak a svetla atd nakupujes jen jednou a pak se ti to vraci a clovek musi delat tak aby mel na chleba atd a lide se vraceli a ne byt za tyden milionarem a jako sorry v dnesni dobe internetu clovek musi byt kurva flexibilni aby se uzivil.A tim to nechci nejak schazovat ale i ti lidi co to koupi na netu jsou porad zakaznici na kterych se vydelavatak si nas vazte a budte radi ze tu sme a ne ze jen kydate hovna a stezujete si,ja mam spoustu spatnych zkusenosti s automechanikama a nejsem sam,ale je to selektivni vyber nekdo umi ostatni cumi