To už nezná mezí!!!

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
šulda
Moderátor
Odpovědi: 0

Příspěvek od šulda »

Z pohledu zákazníka - sice si třeba olej, filtry, brzdy, atp. měním sám ale dobrýho mechanika potřebuju protože chci mít spolehlivý auto. Domluvím termín s mechanikem na určitou práci, objedná díly, jen kvalitní a když mu auto dovezu tak mi vše ukáže a ve zkratce vysvětlí, odjedu. Pokud ještě něco objeví a doporučí výměnu tak mi zavolá a v klidu se domluvíme. Až je vše hotovo tak zavolá a já si dojedu pro auto. Jak tu někdo psal tak i auto projede atd. Sehnal sem ho po víc jak roce pátrání na doporučení, jezdí k němu kluci i 60km odpryč (já to mám 30km). Dřív sem to měl sice levnější i když sem nikdy na ceně nebazíroval ale kvalita na hovno a ještě jsme se stávajícím mechanikem přišli na to že mě jednou slušně ojebali a taky (někde sem to tu psal) se jim povedlo znehybnit auto :D Měnili gufero na klice bez přípravku, po montáži nenastartovali :roll: Naštěstí už mám pana mechanika. Za dobrou práci dám rád přiměřenou odměnu, taky bych nedělal za pár šupů páč by to stálo za hovno. Někde tě ale prostě jen cíleně ojebou. Sem rád že jsou i páni mechanici a jednoho mám tu čest navštěvovat stejně jako mám výbornýho zubaře což je taky umění sehnat (noteeth) Je to vše jen o lidech.
Naposledy upravil(a) šulda dne 27 zář 2014, 20:12, celkem upraveno 1 x.
Člověk se pořád učí.
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Já zase z pohledu zákazníka nechápu, proč si 90 procent servisů přiráží na ceně dílů 30 až 200 procent a tvářej se, že nakupujou za plný ceny u AutoKelly...

Rád zaplatím mechanikův čas, ale aby mě ojebával na dílech, to mě nebaví.
A když mu přineseš svoje díly, tak ti řekne, že nemá čas. :roll:

Z pohledu mechanika zase stejně. Kdo mi dá auto na opravu, tak pak kulí voči, že kde sem ty díly za ty prachy sehnal a dá mi za den práce třeba i litr navíc.
Oct asv 2000, DieselPower
UchoTD
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UchoTD »

z penazí za prácu zaplatíš seba(mechanika) z penazí za dielce zaplatíš naklady.inak to nejde
Mitsubishi Lancer EVO VIII 366kw 670NM
Mitsubishi Lancer EVO IV 242kw
Mitsubishi Outlander 2.2DID
Mitsubishi SpaceStar 1.3MPI
VW T5 lift T6 140kw
Škoda Superb 2.0TDI 4x4
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

[quote="Pája 19"]Já zase z pohledu zákazníka nechápu, proč si 90 procent servisů přiráží na ceně dílů 30 až 200 procent a tvářej se, že nakupujou za plný ceny u AutoKelly...

Z pohledu mechanika zase stejně. Kdo mi dá auto na opravu, tak pak kulí voči, že kde sem ty díly za ty prachy sehnal a dá mi za den práce třeba i litr navíc.[/quote
Až budeš legálně podnikat budeš mít vlastní vybavenou provozovnu tak zjistíš teprve jaké jsou to náklady a přiblblá birokracie.Práskat to někde v garáži a mudrcovat jak jsou ostatní zloději to dokáže opravdu každej.
cin
Aktivista

Příspěvek od cin »

Z pohledu zakaznika - jsem si nasel mechanika ke kterymu si nosim svoje dily a nejaky beru od nej a zadny problem v tom neni. Je to taky o lidech a o domluve. Kdyz chci tak se muzu i divat, to jinde taky neumozni. Za praci taky zplatim s vedomim , ze mam co jsem chtel. A taky zivi svoji dilnicku, nema takovy marze a zakazniku porad na mesic dopredu objednanych :?
O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
jirka.p
Přispěvovatel

Příspěvek od jirka.p »

z pohledu servisu - otec zalozil servis pred 25lety ja uz v tom pokracuju. a porad rika ze vsechno zkur.. internet :D jak s gumama tak i s dilama a i radama ohledne opravy auta... lidi zjisti ze jim neco nejde a hned jdou na internet a hledaj a pak kdyz zjistej co to je tak si zajedou do servisu si to nechat udelat a myslej si ze kdyz si to zjistily tak za to zaplatej max 100,- a nekdy nejepe zadarmo. je to tezky ale radsi tu praci delam o neco dele a kvalitne nez aby se to 10x vracelo ze tady to a tamto. servis mame ve meste o 6tis lidech. na takhle malem meste jsme 3 velke servisy ktere tu jsou min 15 let a dele a dalsich 6 garazniku.... a na zaver co si clovek neudela sam to nema... (LOL)
VW Eos 2.0 TFSI 147kw BWA. 390hp/540nm :)
Skoda octavia 2 1Z - 1752,AL vstriky , C cidlo , 312/286mm ,podvozek komplet rs
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Máš pravdu, dneska o blbce nezavadiš. Když před hospodou chcípne auto, vyvalí se minimálně 5-10 automechaniků, kteří již předem ví, o co gou. Tuhle jsem jel pro oktávku, které upadl motor, což bylo ze zdálky už vidět. Příběhlo iks chytráků a radili , čím to bude že auto nejede, dýchali mi do ksixtu výpary levné výčepní lihoviny, že už jsme chtěl s kolegou odjet. Ale jak to vždy v životě chodí, vždy se najde sympatický ˇčlověk, který přemýšlí a hlavně pomůže. Mladý kluk s jasnou hlavou povídá, co potřebujete, bydlím vedle, přinášel co jsme potřebovali, abychom nadzvedli agregát, pomohl nám přivázat řetěz a tradá...Taky jsem nařídil majitelce, která tam bydlela, aby mu zaplatila min. 10 piv a pokud bude akceptovat její věk, i polibek..Takže chytráci jsou vždy a všude, ale i ti normální naštěstí zůstávají mezi námi. Takže i servis má své oblíbené, úplně normální zákazníky, díky bohu...Ale bohužel těch přechytralích neustále přibývá..., :)
nepropadat panice...
Bmwrepair
Přispěvovatel

Příspěvek od Bmwrepair »

Pája 19 píše:Já zase z pohledu zákazníka nechápu, proč si 90 procent servisů přiráží na ceně dílů 30 až 200 procent a tvářej se, že nakupujou za plný ceny u AutoKelly...

Z pohledu mechanika zase stejně. Kdo mi dá auto na opravu, tak pak kulí voči, že kde sem ty díly za ty prachy sehnal a dá mi za den práce třeba i litr navíc.
Jo chlapce v tomto smutnym udoli to jinak nejde, kdyz si vezmes 300kc na hodinu a odectes reziji jako najem, energie, dane, vyplaty atp zjistis ze ti pri pracovni dobe 8h denne zbyva asi tak 40kc na hodinu. Ted dve otazky, jak moc se kroutis dat mechanikovi 300 na hodinu? Ty bys chodil do prace za 40 na hodinu?
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

To sem si zas nasral do bot s tim mym příspěvkem na fóru, kde je každej druhej mechoš.
Režije je hezká věc, ale dá se dost ovlivnit. Problém je v tom, že hurá podnikatelé s holou prdelí skočej do kšeftu a pak nemaj na splácení prakticky všeho, včetně svého životního stylu. To ti pak 3 kila na hodinu nestačí ani náhodou.
A abych odpověděl na otázky, tak tři stovky dám každýmu řemeslníkovi, kterej ukáže, že mi ušetří čas i peníze. A na druhou otázku není třeba odpovídat, ne?
Oct asv 2000, DieselPower
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Je samozřejmě rozdíl, když splácíš dílnu, nebo jsi v nájmu, nebo je dílna tvoje a ještě jestli jsi pako, který musí mít vše nové a reprezentativní anebo máš vše ůčelné, např. nemusíš mít zbrusu nové zdviže za 90000kč/ ks, nebo osvětlení nenakupuješ za 80 000kč, ale koupíš si světla na burze, nebo použitá, zda si to uděláš sám, nebo jenom vypisuješ šeky apod..Kdo chce být grof a bude mít málo práce, je na mašli...Je to prostě situace, kterou si každý udělá podle sebe. A nejvíc na hodinu má ten, kdo má nejmenší náklady....Takže čím je to honosnější, tím je to dražší :)
nepropadat panice...
d.d.t
Přispěvovatel

Příspěvek od d.d.t »

zde asi pujdu proti duchu diskuze ale prece kurva zvedak a svetla atd nakupujes jen jednou a pak se ti to vraci a clovek musi delat tak aby mel na chleba atd a lide se vraceli a ne byt za tyden milionarem a jako sorry v dnesni dobe internetu clovek musi byt kurva flexibilni aby se uzivil.A tim to nechci nejak schazovat ale i ti lidi co to koupi na netu jsou porad zakaznici na kterych se vydelava (LOL) tak si nas vazte a budte radi ze tu sme a ne ze jen kydate hovna a stezujete si,ja mam spoustu spatnych zkusenosti s automechanikama a nejsem sam,ale je to selektivni vyber nekdo umi ostatni cumi (rofl)
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Hoši hoši zákazníci. Tak si spravujte sami lovte si rozumy na netu a kupujte zmetky na netu.Bude co spravovat akorát vás to bude stát dvakrát tolik.Takové nesmysly si tady klidně pište o maržích ale ani jeden z vás nemá ponětí kolik co stojí. Si zkuste pořídit dílnu nakoupit vybavení pak to splácet ještě dělat a z něčeho žít. Internetových teorií máte plné kapsy tak proč ne že? Já dílnu svou nemám ale do toho co kolik stojí a kolik se čeho platí vidím. A i když my dva mechanici děláme celý měsíc defakto na plný výkon tak za 300 na hodinu nepokryjem náklady na naše výplaty a provoz dílny. Takže asi tak.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
golf boost
Přispěvovatel

Příspěvek od golf boost »

Jen si všichni nakupujte díly na netu, ale myslete na to že pokud nějaký mechanik namontuje díl tak nese záruku pouze na práci, když se to vyse.. tak budete znovu platit demontáž a montáž .

Když přijde zákazník že si koupil na netu rozvody a chce je namontovat,
tak nemám na něj čas nebo za to chci dardu.

To je jako bych si do hospody přinesl svoje pivo.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

d.d.t píše:zde asi pujdu proti duchu diskuze ale prece kurva zvedak a svetla atd nakupujes jen jednou a pak se ti to vraci a clovek musi delat tak aby mel na chleba atd a lide se vraceli a ne byt za tyden milionarem a jako sorry v dnesni dobe internetu clovek musi byt kurva flexibilni aby se uzivil.A tim to nechci nejak schazovat ale i ti lidi co to koupi na netu jsou porad zakaznici na kterych se vydelava (LOL) tak si nas vazte a budte radi ze tu sme a ne ze jen kydate hovna a stezujete si,ja mam spoustu spatnych zkusenosti s automechanikama a nejsem sam,ale je to selektivni vyber nekdo umi ostatni cumi (rofl)
Ten zvedák a světla byl jen příklad, protože jsem si vzpomněl na souseda, který s bráchou dostavěl pěknou dílnu jen nahodit a udělat vnitřek. Tak se ptám, proč nejedeš dál? On, no podle projektu jsem se byl infomovat jak dál a bylo mi řečeno, spočítáno kolik podle svítivosti musím mít světel a ty stojí 80000 kč, tak na to kašlu...A to není všechno, atd. atd. No prostě to zabednil a nechal se zaměstnat za 24 000 kč s přesčasy, že má klid...Ale je tady jedno hledisko, on vozil auta, opravoval řachy apod., ale to skončilo a úpřímně řečeno, od té doby se jen živit opravami zvládne jen málokdo..Borci zvyklí na vejvary z dovozu, těžko přejdou na klasickou nudnou práci v dílně ...Věřte pánové, není to sranda i když to kolikrát vypadá silně vejvarově...Ty vole, on si vzal 15000kč/někdo to má jako výplatu/, ale borec zapomněl, že práce z toho byla třeba 3500 kč...Ale samozřejmě ,pravda je na obou stranách, lidé jsou různí... :)
nepropadat panice...
cin
Aktivista

Příspěvek od cin »

Jo chlapce v tomto smutnym udoli to jinak nejde, kdyz si vezmes 300kc na hodinu a odectes reziji jako najem, energie, dane, vyplaty atp zjistis ze ti pri pracovni dobe 8h denne zbyva asi tak 40kc na hodinu. Ted dve otazky, jak moc se kroutis dat mechanikovi 300 na hodinu? Ty bys chodil do prace za 40 na hodinu?[/quote]

Dovolil bych si trochu oponovat, jezdim v Jihlave obcas do servisu kde delaji hlavne skodovky, trochu koncern, jiny ne , ceny ma vyveseny venku 230-260 na hodinu prace bez DPH, + levne prodava origo i neorigo dily, da se ukecat ze to proda i bez dane, ceny temer internetovy a to zivi 3 mechaniky + obcas brigadnika, 1 nakupci a 1 zenskou co vyrizuje styk se zakaznikama a + sebe a hodne narocnyho synacka. A uzivi se , ma novy barak, auto, o jeho parchantovi nemluve (momentalne Bently, predtim BMW M5) . Taky plati energie, dane a dalsi picoviny co kazdy soukromnicek. Takze si myslim ze z tech 300 mu asi zbyva vic nez 40 pro sebe :? A asi mu to staci, zakazek ma narvano, pritom Jihlava si rika krajsky mesto a nekde tomu ceny odpovidaji :?

Jinak 300 zaplatim , ale moc se mi to nelibi. O tom si muzu v praci nechat jen zdat, a za 40 bych aasi pracovat nechtel, i kdyz na brigadach jsem pracoval i za min

:( :( :(
Naposledy upravil(a) cin dne 28 zář 2014, 19:50, celkem upraveno 1 x.
O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“