Oct. I. za jízdy se rozsvítilo ABS + ASR
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Oct. I. za jízdy se rozsvítilo ABS + ASR
Zdravím, tak se mi na mojí stařence Oct. I. 1,9 tdi rv. 2002 ALH naj. 390 tis. km, vyskočila další závada. Jedu do práce a cca po 6ti km se mi zničeho nic rozsvítila kontrolka ABS + ASR. Bylo to při jízdě po rovině, na brzdy jsem nešlapal. No a při zkušebním brzdění na štěrku jsem zjistil, že mi ABS nefunguje. Je možný, že by takhle odešlo některé z čidel u kol? Bez napíchnutí na diag. asi těžko zjistím které to je?
-
- Aktivista
Nejspis cidlo. Taky se mi to stalo nedavno. Koupil jsem v apm NK za 350,- a funguje dobre (zatim)
-Superb 2 combi 2011 CFFB+MVolesko. Eibach -4cm 19"Aneto
Ex-Octavia I combi 2004 1.9TDi ASV+MVolesko. Puky TT, Mam/Egr/Kat off, xenony, 288mm, Eibach -4cm, triplling on, 17"Spider
-Derbi Atlantis 2T
Zacatky: Tipo,Clio,BX,Felicia,Fabia
Ex-Octavia I combi 2004 1.9TDi ASV+MVolesko. Puky TT, Mam/Egr/Kat off, xenony, 288mm, Eibach -4cm, triplling on, 17"Spider
-Derbi Atlantis 2T
Zacatky: Tipo,Clio,BX,Felicia,Fabia
Bez diagnostiky můžeš zjistit vadné čidlo pouze změřením odporu, jak uvádí kolega výše. Odpojíš konektor, zkontroluješ zda kontakty nejsou zoxidovány a na čidle změříš odpor. Odpor každého z čidel má být asi 1 300 Ohmů.
Naměříš- li na některém odpor nekonečný, je čidlo vadné /přerušené vedení/. Je-li odpor blízký nule, bývá čidlo většinou zkratováno nějakou kovovou "třískou". Stačí pak konec čidla směrem od impulzního kola očistit a je po závadě.
Naměříš- li na některém odpor nekonečný, je čidlo vadné /přerušené vedení/. Je-li odpor blízký nule, bývá čidlo většinou zkratováno nějakou kovovou "třískou". Stačí pak konec čidla směrem od impulzního kola očistit a je po závadě.
Octavia I 1.9TDI 81Kw AHF r.v.2000
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip
-
- Aktivista