Ahoj, neřešil jste někdo u citroenu C2 1.4hdi problém, že po nastartování občas okamžitě chcípne, když po nastartování podržím plyn na podlaze drží volnoběh... Po chvíli se začnou otáčky lehce zvyšovat (pořád s plynem na podlaze) někde třeba ke 2000ot a dál nic.... Nechám pořád běžet, držím plyn a třeba po další minutě až dvou otáčky vylezou výše... Rozjedu se (jako šnek, protože auto netáhne jak má) a po chvíli začne jet normálně. Jindy chytne uplně v klidu a jede bez problémů. Občas se to stává i za jízdy, že přestane mít sílu a jít do otáček... po nějaké době zase jede bez problémů.... Auto jsem koupil před nedávnem jako druhý vůz do města a celkem mě to sere... Vymněnil jsem olej, vzduchový filtr, zkontroloval EGR ventil a dal novou váhu vzduchu jelikož diagnostika hlásila sporadickou chybu na váze vzduch, EGR ventilu, a chybu teplotního čidla, které jsem dal také nové. Nic víc nehlásí... Nenapadá mě už co s tím.... Možná omrknout katalyzátor, jestli není přicpaný, nebo palivový filtr? Díky za radu.
paliváč určitě vyměnit, je tam drahej filtr, taková ta plastová šochtle, tak na to každej sere to měnit...
pak samozřejmě v důsledku toho jdou do háje vstřiky,čerpadlo apod.
jinak ty 1.4hdi jsou cajk, pravidelně dělat olej a filtry a nemáš problém
Chybu tlaku to nepsalo... Jj palivak je drazsi zalezitost u tohoto auta, ale je to vec ktera se rozhodne vyplati vymenit pravidelne. Stale auto zlobi, a porad hlasi egr ventil, zkusim jej na zkousku zaslepit a kdyz to bude lepsi, koupim novy.
EGR to má ještě mechanický nebo elektronický? Pokud mechaniku, zkusit na podtlak a pokud se bude hýbat a držet podtlak, tak bude chyba v hadičce nebo v ovládacím ventilu.