Levné pneumatiky

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Marek77
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Marek77 »

Jasně, tím se vše vysvětluje.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Kajman1
Přispěvovatel

Příspěvek od Kajman1 »

Souhlasím, v létě ježděná zimní guma nemusí mít 4 mm, stačí obecně platných min. 1,6 mm.

Výkladem příslušných ustanovení dojdeme i k tomu, že i v zimě nemusí mít zimní guma 4 mm, pokud zároveň nenastanou kumulativní podmínky (značka, souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza, či předpoklad jejich výskytu).

Jinak řeší to § 40a zákona 361/2000 (zimní gumy) + § 21/3 vyhl. 341/2002 (gumy obecně)
O2 2.0 TDI Elegance SPORT BMM MR2006 Black Magic Pearl
Martin.R
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Martin.R »

Bohužel si toto asi vykládá každý po svém, hlavně pojišťovny. Byl jsem nedávno svědkem toho, že člověk v letním období na zimních gumách se vzorkem 3mm se stal učastníken dopr. nehody jako poškozený a pojišťovna viníka mu odmítla plnit, právě proto že měl zimní gumy pod limitem (wallbash)

Tak by mě tohle taky zajímalo jak to je.
Elektronika auta a technika........
776 829390
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Tak to by jistě byla situace pro právníka, protože pojišťovna regulérně kecá.
Martin.R
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Martin.R »

Taky si to myslim a tvrdil jsem mu ať to dá právníkovi, ale nechtěl, pak už jsem se o to nestaral jak to dopadlo.
Elektronika auta a technika........
776 829390
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Pravda je, že nejeden zákon či vyhláška se dá vysvětlit několika způsoby, mnohdy tak, jak se to komu hodí.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Já právě vždy koupím pěkné zimáky a mám je nepřetržitě, a jelikož jsou většinou staršího data, jsou vlastně už "letní". Sedí to bezvadně, ale bohužel druhé auto mám na letních a zimáky teď moc nejsou/dodávka/, tak čekám až budou. Osobně bych v zimě na letních nemohl jezdit, jsem v tomhle "posera"a i vůči ostatním .. Nabourat někoho, kde jede se svými dětmi na hory jen kvůli tomu, že jsem dement..tak se odprásknu, ale těm dětem to už bude jedno a rodiče mají zničený život....
nepropadat panice...
jirka.p
Přispěvovatel

Příspěvek od jirka.p »

mame taky pneuservis a lidi ktere chtej to nejlevnejsi nechapu... u nas na severu frcej dobre treba Sava S3+. a mame klientelu ktera jezdi jen pirelli a nestezujou si... nejlepsi jsou borci ktery prijedou ze 7kovym BMW a lezou po starejch gumach a hledaj co by jeste dojeli... plus jak resite kdyz si lidi dovezou gumy z internetu a chtej to obout ? nedejboze ze se mi uz parkrat stalo ze privezou uz i obute a vyvazene uplne nove a jeste zabalene z internetu :D
VW Eos 2.0 TFSI 147kw BWA. 390hp/540nm :)
Skoda octavia 2 1Z - 1752,AL vstriky , C cidlo , 312/286mm ,podvozek komplet rs
este
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od este »

jirka.p píše:mame taky pneuservis a lidi ktere chtej to nejlevnejsi nechapu... u nas na severu frcej dobre treba Sava S3+. a mame klientelu ktera jezdi jen pirelli a nestezujou si... nejlepsi jsou borci ktery prijedou ze 7kovym BMW a lezou po starejch gumach a hledaj co by jeste dojeli... plus jak resite kdyz si lidi dovezou gumy z internetu a chtej to obout ? nedejboze ze se mi uz parkrat stalo ze privezou uz i obute a vyvazene uplne nove a jeste zabalene z internetu :D
Co resis?? Doveze si gumy tak mu je obuju a neresim je mi jedno ze si je koupil sam doveze si komplexy hodim mu je na osu.... To jako lidi co si dovezou vlastní gumy neprezouvas?? (LOL)
VW T5 GP 103 KW long
HNLW453
Přispěvovatel

Příspěvek od HNLW453 »

jj to mi taky jeden pneuservisák řekl, že je tam pak přirážka na ceně ve výši ceny té celé pneumatiky. Na pětníku sem se otočil a už mě tam nikdo nikdy neviděl. Te´d to vozím k jednomu borcovi, a pohoda, klidně mu dám i stovku navíc jen kvuli tomu že neremcá a nebere si prachy za závaží.
jirka.p
Přispěvovatel

Příspěvek od jirka.p »

este píše:
jirka.p píše:mame taky pneuservis a lidi ktere chtej to nejlevnejsi nechapu... u nas na severu frcej dobre treba Sava S3+. a mame klientelu ktera jezdi jen pirelli a nestezujou si... nejlepsi jsou borci ktery prijedou ze 7kovym BMW a lezou po starejch gumach a hledaj co by jeste dojeli... plus jak resite kdyz si lidi dovezou gumy z internetu a chtej to obout ? nedejboze ze se mi uz parkrat stalo ze privezou uz i obute a vyvazene uplne nove a jeste zabalene z internetu :D
Co resis?? Doveze si gumy tak mu je obuju a neresim je mi jedno ze si je koupil sam doveze si komplexy hodim mu je na osu.... To jako lidi co si dovezou vlastní gumy neprezouvas?? (LOL)
prezouvam kazdyho...jen ne runflat :D od 13 az po 19 berem kazdeho. jen me zajimalo kdyz si nekdo svoje z netu tak jak to resite... nic vic.
VW Eos 2.0 TFSI 147kw BWA. 390hp/540nm :)
Skoda octavia 2 1Z - 1752,AL vstriky , C cidlo , 312/286mm ,podvozek komplet rs
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

Měl bych na Vás gumaře dotaz ohledně problému s pneumatikou.
nové auto - najeto 30tis, nové disky origo škoda 16, nové pneu zimní Dunlop WSM4D 205/55R16. Vloni jsem si to nechal nazout, dal na auto a začaly klasický vibrace - jako nevyvážená guma. Tak jsem to nechal převážit (u toho, kdo mi to nazouval, akorát on rovnou sloupal závaží a tak nevim, jestli to bylo blbě nebo ne) Bylo to lepší, ale stejně kolem 110 trošku klepání, ale nic velkýho. Zimu jsem dojezdil, dal origo letní kola, ty jsou naprosto bez sebemenších vibrací, ať jedu 100 nebo 200. Teď před zimou jsem dal kola znovu převážit jinam, rozdíly trošku, ale nic zásadního a zase se klepe auto. Není to velký, na horší silnici to ani není poznat, ale jak je supr rovná dálnice, tak to je cítit, nejvíc kolem 110. Vyřazovací metodou jsem našel kolo, co to dělá asi nejvíc, slíklo se a znovu nandalo, jestli blbě nesedí a je to marný, přijde mi, že ta guma trochu hází. Dá se to reklamovat? Bejt to starší auto, tak to překousnu, ale tohle mě štve. To stará felda na shnilých plechách s vraníkama je paráda. Díky
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

jirka.p píše:
este píše:
prezouvam kazdyho...jen ne runflat :D od 13 az po 19 berem kazdeho. jen me zajimalo kdyz si nekdo svoje z netu tak jak to resite... nic vic.
dám tu to náležitě vychutnat, dražší to mít bude v případě nových pneu, ale jen o kilo na celou sadu, spíš s ním prohodím slovo o ceně a řeknu mu že bych mu to sehnal o tolik a tolik levněji, ať má o čem přemýšlet...
dneska i když pneu nakupuješ za velkoobchod, těžko se můžeš rovnat ceně co si někdo googlí dvě hodiny...když na to máš čas a chuť, najdeš a seženeš to vždycky levněji
už se budu opakovat, ale na čem má člověk vydělat - na dílech ho nenecháte, každej chytrej jak delfín kde a co stojí to nebo to, na pneu taky ne, ta stejná situace, u práce by ti nejradši každej stál za zadkem se stopkama, když mám auto přezutý a vyvážený za 20 minut a chci 4 nebo 500, někteří se tváří jak kdybych je okrádal...tak si to ty vole zkus, postav/pronajmi si dílnu, nakup si mašiny a můžeš přezouvat cizím za kilo a kámošům zadáčo... :x :x
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

MirekX píše:Měl bych na Vás gumaře dotaz ohledně problému s pneumatikou.
nové auto - najeto 30tis, nové disky origo škoda 16, nové pneu zimní Dunlop WSM4D 205/55R16. Vloni jsem si to nechal nazout, dal na auto a začaly klasický vibrace - jako nevyvážená guma. Tak jsem to nechal převážit (u toho, kdo mi to nazouval, akorát on rovnou sloupal závaží a tak nevim, jestli to bylo blbě nebo ne) Bylo to lepší, ale stejně kolem 110 trošku klepání, ale nic velkýho. Zimu jsem dojezdil, dal origo letní kola, ty jsou naprosto bez sebemenších vibrací, ať jedu 100 nebo 200. Teď před zimou jsem dal kola znovu převážit jinam, rozdíly trošku, ale nic zásadního a zase se klepe auto. Není to velký, na horší silnici to ani není poznat, ale jak je supr rovná dálnice, tak to je cítit, nejvíc kolem 110. Vyřazovací metodou jsem našel kolo, co to dělá asi nejvíc, slíklo se a znovu nandalo, jestli blbě nesedí a je to marný, přijde mi, že ta guma trochu hází. Dá se to reklamovat? Bejt to starší auto, tak to překousnu, ale tohle mě štve. To stará felda na shnilých plechách s vraníkama je paráda. Díky
některý auta jsou na to háklivější, borec ze škodovky ( z fabriky ) mě říkal že některý auta museli vyvažovat s kolama na autě, je na to nějaká spešl mašina, jinak ty vibrace byly pořád
jestli to dělá ale jen na zimních, problém bude v pneu, jestli víš kdes je koupil a není to pět let, zkusit reklamovat?
cin
Aktivista

Příspěvek od cin »

Ja si taky gumy vozim koupeny z netu, a mimo jednoho arogantniho gumare jsem problemy nemel. Jezdim k panovi co ma svou dilnu a uctuje 400/4kola, dokonce nabizi i doklad o zaplaceni. Na jedni stranu chapu ze i majitel pneuservisu musi z neceho zit, nadruhou , z pohledu zakaznika zas musim uvazovat , ze nejakyho gumaka taky nezajima jak vyziju, hlavni je pro nej vydelat. A vim ze nekteri si nakoupi gumy o mnoho lepe nez ja na internetu, ale slevit nechcou a prodavaji pro mne predrazene. A na jejich kecy , ze by dany pneu umeli sehnat levneji, nereaguju, protoze vim ze to jen zvast. Kdyby doslo na vec, tak stejne daji cenu vyssi , nez je internet :( . Osobne vidim hlavni problem v platech, protoze ceny mame evropsky, ale platy ne :( . Az budu brat prumerne nejakych 60-70tis/mesicne jako v Nemecku, tak se naky hledani na internetu vyseru a dam auto prezout do pneuservisu, ale bohuzel toho uz ja se nedoziju :( :( (offtopic)
O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“