OT: diaľnica Brno-Praha
Moderátoři: šulda, Moderátoři
OT: diaľnica Brno-Praha
Absolútny OT, včera som išiel asi po 10 rokoch BA-Praha a naspäť. Po "diaľnici" na aute v popise.
Diaľničná nálepka 10-dňová, 11€. Považujem za trúfalosť volať to diaľnicou. A pýtať za to prachy, tak to je už drzosť.
Nemám rád bezdôvodnú jazdu v ľavom pruhu, ale včera som pochopil, že na tejto "diaľnici" sa to inak nedá.
Najbližšie jedine vlakom alebo autom, ktoré má vzduchové pruženie.
Diaľničná nálepka 10-dňová, 11€. Považujem za trúfalosť volať to diaľnicou. A pýtať za to prachy, tak to je už drzosť.
Nemám rád bezdôvodnú jazdu v ľavom pruhu, ale včera som pochopil, že na tejto "diaľnici" sa to inak nedá.
Sadzomet Golf 6, 2011, 77kW [CAYC]
- martinsidlo
- Aktivista
No takto, prejazdil som Slovinsko, Taliansko, Slovensko a Rakúsko. Na slovenské diaľnice som vždy pozeral, že nie sú kvalitné a iba čerstvo nové úseky sú super.
Úsek BA-Malacky som považoval za rozhodne nie dobrý. Ale keď som sa včera vrátil z tej panelovky, tak aj ten úsek rozhodne nie dobrý bola úplná balada. Odteraz si tie slovenské diaľnice budem vážiť viac
Tá panelovka sa tiahne ešte kúsok za Brno smerom na BA, ale potom je to už diaľnica.
Ako úprimne, ostáva mi rozum stáť, že za to chcú peniaze.
Miestami som mal dojem, že mám niečo s autom a že je to môj problém, ale keď som potom videl v zrkadle a pred sebou, že všetci prešli do ľavého pruhu, tak mi to bolo jasné.
Ja som dlhšie nesledoval situáciu v CZ a iba tak som pred časom zachytil info, že tam postavili nové diaľničné úseky, potom tam bol nejaký fail ohľadom zvlnenej diaľnice a pod. Ale očakával by som, že keď sa už stavajú nové diaľnice, tak sa dajú najskôr do poriadku tieto často kritizované úseky.
Dnes inak asi traja ľudia z firmy na mňa čumeli, že prečo som išiel autom a nie vlakom...
Úsek BA-Malacky som považoval za rozhodne nie dobrý. Ale keď som sa včera vrátil z tej panelovky, tak aj ten úsek rozhodne nie dobrý bola úplná balada. Odteraz si tie slovenské diaľnice budem vážiť viac

Tá panelovka sa tiahne ešte kúsok za Brno smerom na BA, ale potom je to už diaľnica.
Ako úprimne, ostáva mi rozum stáť, že za to chcú peniaze.
Miestami som mal dojem, že mám niečo s autom a že je to môj problém, ale keď som potom videl v zrkadle a pred sebou, že všetci prešli do ľavého pruhu, tak mi to bolo jasné.
Ja som dlhšie nesledoval situáciu v CZ a iba tak som pred časom zachytil info, že tam postavili nové diaľničné úseky, potom tam bol nejaký fail ohľadom zvlnenej diaľnice a pod. Ale očakával by som, že keď sa už stavajú nové diaľnice, tak sa dajú najskôr do poriadku tieto často kritizované úseky.
Dnes inak asi traja ľudia z firmy na mňa čumeli, že prečo som išiel autom a nie vlakom...
Sadzomet Golf 6, 2011, 77kW [CAYC]
fakt je že takúto cestu nazývať dialnicou je....... ani neviem čo povedať
(ináč osobne vždy-ak čas dovolý-uprednostním tú najmenej používanú "družstevnú" cestu -a je to za každým zážitok
)
aj tu na okolí -cestáry dávajú nový koberec ktorý je už za nova krivší-hrbolatejší ako bol ten starý, hneď po valci tam pustili autá, traktory, dokonca tam prešiel aj kombajn
(ináč osobne vždy-ak čas dovolý-uprednostním tú najmenej používanú "družstevnú" cestu -a je to za každým zážitok

aj tu na okolí -cestáry dávajú nový koberec ktorý je už za nova krivší-hrbolatejší ako bol ten starý, hneď po valci tam pustili autá, traktory, dokonca tam prešiel aj kombajn
OCT I -Tractor Diesel Immortal- AHF
vpredu- KYB ultra SR +PU uloženie, vzadu- KYB gas a just +uloženie z FRS
vpredu- KYB ultra SR +PU uloženie, vzadu- KYB gas a just +uloženie z FRS
-
- Přispěvovatel
-
- Přispěvovatel
Jasne, ta dialnica je uskacana ako diva svina, avsak nie cela... Su tam blbe useky, ja neviem presne, ale od Prahy az po Olomouc je toho dokopy snad 60-70 kilometrov, inak v "pohode". Snad to po generalnej oprave bude OK. Co ma vsak serie, tak to su tie do neba vychvalene nemecke dialnice. Co je na nich tak skvele? To, ze jejich povrch nieje dokonaly, to ze je tam hodne opravovanych usekov, teda dlhych obmedzeni? To potom frantici maju dialnice v koznicko-seperstave (aj tie bez myta).
Bol som v Bulharsku a ak niekto povie, ze su tam strasne zle cesty, tak je na velkom omyle. Mozno dakedy davnejsie tomu tak mohlo byt. Ano, dialnic maju malo, ale... Mimo obce v pohode cez 100. A v obci??? Co clovek obehol kamiony, tak v obciach ma zas oni obiehali. Tak som to pochopil a prisposobil rychlost im. Ze policajti niekde cihaju, tak to bulhari poctivo blikali snad uz kilometre. Tie cesty im mozeme ako slovaci zavidiet. Casto chodim cez hr. prechod Makov (od Cadce) a cesta k nemu? Clovek sa nestaci divit, ale mam za to, ze tie kanalizacne poklopy su snad schvalne osadene pod uroven vozovky. A to ich snad pred rokom akoze rovnali s vozovkou. Teraz to dakde robia nanovo, a kde to uz je hotove, tak znova to je odflaknute... Budem musiet urobit fotku jednej takto "podarenej opravy", kde z mne neznameho dovodu, vycnievajuci poklop akoze opravili takym sposobom, ze okolo neho dali viac asfaltu. Takze tam vznikol pekny kopec. Aby to nebolo malo, je to docela v prudkej zakrute, na vnutornej strane. Umelci.
Hlavne, ze tu budeme frflat nad hlavnou ceskou dialnicou. Ano, miestami je to zle, no nie katastrofa. Navyse, uz sa to riesi opravami.
Bol som v Bulharsku a ak niekto povie, ze su tam strasne zle cesty, tak je na velkom omyle. Mozno dakedy davnejsie tomu tak mohlo byt. Ano, dialnic maju malo, ale... Mimo obce v pohode cez 100. A v obci??? Co clovek obehol kamiony, tak v obciach ma zas oni obiehali. Tak som to pochopil a prisposobil rychlost im. Ze policajti niekde cihaju, tak to bulhari poctivo blikali snad uz kilometre. Tie cesty im mozeme ako slovaci zavidiet. Casto chodim cez hr. prechod Makov (od Cadce) a cesta k nemu? Clovek sa nestaci divit, ale mam za to, ze tie kanalizacne poklopy su snad schvalne osadene pod uroven vozovky. A to ich snad pred rokom akoze rovnali s vozovkou. Teraz to dakde robia nanovo, a kde to uz je hotove, tak znova to je odflaknute... Budem musiet urobit fotku jednej takto "podarenej opravy", kde z mne neznameho dovodu, vycnievajuci poklop akoze opravili takym sposobom, ze okolo neho dali viac asfaltu. Takze tam vznikol pekny kopec. Aby to nebolo malo, je to docela v prudkej zakrute, na vnutornej strane. Umelci.
Hlavne, ze tu budeme frflat nad hlavnou ceskou dialnicou. Ano, miestami je to zle, no nie katastrofa. Navyse, uz sa to riesi opravami.
Zareagoval by som na autorovu poznamku o peniazoch, v pripade ze nemci presadia tych 100€ rocne za vsetky cesty, tak potom by mali v sk,cz,at..... vracat peniaze za pouzivanie. Porovnanie dlzky dialnic 12000km/100€ DE, 1242km/cca.56€cz, 2200km/cca. 83€ at, 672km/50€ sk vychadza priam tragikomicky.
Naposledy upravil(a) dibarbora dne 21 lis 2014, 06:37, celkem upraveno 1 x.
Passat Variant B5 99, AFN 81kW
v německu stojí dálnice za prd a rozbombardovaný to je za ty léta tranzitu dost, ale že by je ve francii měli tip top by teda netvrdil a ještě za ty peníze co za to chtějí. V rakousku je to poslední léta taky jak opravovaná D1čka akorát to nenechali zajít tak daleko a neměli tam panelku ale kopou to snad všude. Pěkný dálnice mají taliáni, nebo aspoň kde jsem po nich jel já pěkný byly.frantisek28 píše:Jasne, ta dialnica je uskacana ako diva svina, avsak nie cela... Su tam blbe useky, ja neviem presne, ale od Prahy az po Olomouc je toho dokopy snad 60-70 kilometrov, inak v "pohode". Snad to po generalnej oprave bude OK. Co ma vsak serie, tak to su tie do neba vychvalene nemecke dialnice. Co je na nich tak skvele? To, ze jejich povrch nieje dokonaly, to ze je tam hodne opravovanych usekov, teda dlhych obmedzeni? To potom frantici maju dialnice v koznicko-seperstave (aj tie bez myta).
Největší problém našich nových silnic je, že se ani tak draho nestaví, ale draze projektují, navíc naprosto nevyhovujím složením konstrukčních vrstev pro dopravu která po nich jezdí. A pak všichni nadávají že jí zničili přetížený kamiony. Přitom by se dala naprojektovat odolněji a levněji. Třeba v Itálii jezdí přetížený snad všichni (beru sklápěčky) protože když si zaplatí dvojnásobek silniční daně a jejich auto splňuje konstrukčí hmotností podmínky, tak u 4 osýho auta udělají z 32.000kg rázem 40.000kg,u 3 osýho z 26.000kg 33.000kg a silnice jim drží. Protože je v nich pořádnej kamen a ne drahá štěrkodrť frakce 0-63 a 0-32 vhodná tak na vjezd do garáže,o kvalitě živičných vrstev nemluvě a kvalitě odvedené práce a nedodržení technologie pokládky už vůbec.
Jelikož se na stavbách pohybuju každý den a pár let jsem tam taky mistroval tak vím o čem mluvím..
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
-
- Přispěvovatel
Re: OT: diaľnica Brno-Praha
kolik km dálnice je na svk a kolik stojí svk známka?salko píše:Absolútny OT, včera som išiel asi po 10 rokoch BA-Praha a naspäť. Po "diaľnici" na aute v popise.
D1 pokud možno vynechávám protože buď je to o zuby nebo o nervy včera jsem jel vlakem a naprostá pohoda ovšem je to jen na lehko max s taškou do ruky...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!