repas turba doma

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Fulltank
Aktivista
Příspěvky: 2793
Registrován: 09 pro 2008, 18:15

Příspěvek od Fulltank »

v tom pripade vymen ten stred za novy a jezdi
O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika
Jozef777
Nováček
Příspěvky: 10
Registrován: 20 lis 2014, 21:22

Příspěvek od Jozef777 »

ja si tiez myslim, ze by to mohlo byt ok s tym novym stredom.
Fulltank
Aktivista
Příspěvky: 2793
Registrován: 09 pro 2008, 18:15

Příspěvek od Fulltank »

vzhledem k tomu ze si to delas sam a kdyz to poseres maximalne si zanadavas a vyndas to znova nevidim problem proc to nezkusit.

Samo pokud to delas jako praci nekomu jinymu, kterej to zaplati, je situace uplne jinde :) a doporucuju to vyndat a nechat udelat poradne.
O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika
Jozef777
Nováček
Příspěvky: 10
Registrován: 20 lis 2014, 21:22

Příspěvek od Jozef777 »

Nie, ja si to robim sam pre moje auto.

Stale ma ale odradzaju tie nazory ze to nepojde. Ved vela servisov ktore ponukaju repasy to robia tak isto, vsetky nemaju vyvazovacku. Jedina nevyhoda ze to robim doma je ta ze to turbo si vyskusam priamo na aute a popravde sa bojim aj tych repasov lebo to stoji oko 300 eur s tym ze som cital ze je vela reklamacii a vez z nich je aj neuznanych.

Jeden znamy to menil tiez na mondeo tu vlozku a mu to funguje uz rok a to nejazdi nejako pomaly, skorej naopak, preto by som to vyskusal aj ja.

Mna by to malo vyst pocitam do 200 eur s novou vloznkou a aj olejom



****EDIT

Nasiel som nieco na nete:

"A co myslite ze je lepsie? Urobit toto doma, alebo u nejakeho mechanika, alebo dat turbo zrepasovat??

A teraz odpoved:

Pred par dnami som mal tu cest navstivit nemenovanu, ale oficialnu firmu, ktora sa zaobera repasmi turba. Rozpraval som sa z majitelom a spominal fakt, ze v tovare ma cez 200tis € a mesacne robi cca 300kusov. Ma stroje aj take, ktore vedia stredy vyvazovat, po renovacii, ALE ze to momentalne takmer nevyuziva, len kupuje uz vyvazene stredy a tie tam montuje - ukazujuc na nedaleku policku plnu skatuliek v ktorych boli spominane vyvazene stredy. A neboli to garett! Nieco so zaciatocnym pismenom M_ _ _...neviem si spomenut presne."


Takze z toho vyplyva ze v dnesnej dobre skoro vsetky firmy co robia repas len menia stredy...
Napuram
Sběrač informací
Příspěvky: 26
Registrován: 27 říj 2013, 07:29

Příspěvek od Napuram »

Kámo, moc Ti fandím, možná proto, že jsem podobný naiva. Jistě jsem neznalý, leč neznám případ, kdy by vysypané turbo někomu zabilo rodinu, nebo zmrzačilo děti (narozdíl od vysypaných brzd, nebo jiných podstatnějších komponent, včetně mozku). Každému je asi jasné, že dostat Kačku/hodinu, co nad tím špekuluješ, tak si koupíš turbo nové. Leč je mi sympatičtější pokusit se o něco, s takto nepředvídatelným výsledkem (pakliže nejsi chirurg), než si to koupit v navenek otryskané škatuli s pěknýma kecama. Myslím že spousta z nás radši svádí slečny a ženy, i když by takovou mohl dostat z bordelu, byť dobrého renomé a za rozumnou cenu.
E36 TDS el.pumpa 10mm, K26+výfuk trubka+IC Avia+vložka K&N do origo airboxu+olejový chladič E39 TDS. Zatím 0-100 za 8s @ 1,8 bar.
Odpovědět

Zpět na „Ford“