Sametova Ukrajina
Moderátoři: šulda, Moderátoři
[quote="jericho-3"] Neviem, či sa zle vyjadrujem, alebo ma nechápeš. Je jasné, že pôžička , úver atď sa musí vrátiť, alebo mala by sa
....Za byvaleho režimu sa nikto ,,nestaral" , že nebude mať z čoho splácať. Chápeš ako to myslím? Dnes má človek prácu, zajtra príde majiteľ talian, zbalí švestky a ide ďalej hľadať lacnú pracovnú silu. Prídeš o prácu, nech do toho ochorieš, príde ako hovoríš AVIA a si na ulici. Dúfam , že ma už rozumieš, ako som myslel to slovo ,, nestaral" sa. O politiku sa nevyjadrujem, či bola strana, či nebola. Už som to rozoberal. Beriem to z pohľadu nás, bežných ľudí. Nie z pohľadu politiky a nie z pohľadu milionárov. Dnes nikto nepozerá na druhých. To je chyba. Dúfam, že nejak, bolo, nejak bude, len nech zdravie slúži. 
vw golf 1.9TDI,AHF, 81kw+race 520+egr kat off,MAF-off+ turbo by BH +ARL sanie+vymennik,brzdy 312mm+ jednohmota HDS-57+FMIC+ soft by BH-motor 199PS - 407Nm
škoda O1,66kw ALH,egr-off,chip vector,121ps,327Nm
EX - Kawasaki ZX 600 Ninja 110PS
-
GeneHawkins
- Přispěvovatel
Mal som na mysli ľudí všeobecne - kamaráti medzi sebou a nie ako to ty opisuješ. Pomôžeš napr. kamarátovi keď nemá prácu, niekde sa opýtať, doporučiť atď. Dnes sú ľudia, keď sa tešia, že jeden má dobrú prácu a sused je na podpore. Proste škodoradosť. Minule som dal bezdomovcovi pred Lidlom1€ a potom som počul šuškať ľudí za mnou, že nič by som mu nedal a bla bla bla. Zbytočne niečo hovoriť. Sú ľudia a ľudia. Keď na úrade práce budú voľné miesta vtedy mi nebude ľúto takých ľudí....A je mi jasné, že sú bezdomovci ktorým to tak vyhovuje, no ja nehádžem všetkých do jedného vreca. Aj keby si našiel prácu, kde bude bývať? Pôjde do podnájmu? Za čo? Kto mu požičia? ....GeneHawkins píše:Nepravdivé klišé. Dřív to bylo horší. Pokud se o tebe někdo dříve staral, tak jen aby tě udal.vilozx6 píše:Dnes nikto nepozerá na druhých.
vw golf 1.9TDI,AHF, 81kw+race 520+egr kat off,MAF-off+ turbo by BH +ARL sanie+vymennik,brzdy 312mm+ jednohmota HDS-57+FMIC+ soft by BH-motor 199PS - 407Nm
Kolikrát by stačilo tak málo, někomu pomoci třeba i na vesnici, když tam vaří obědy, proč by ten, kdo má málo,, nemohl chodit jíst zadarmo? Mě by to nevadilo, jenže lidé tohle zneužívají a pak ten, který pomohl si řekne, už nikdy..Stopnu chlapa, který skoro brečí, je zdaleka, že nemá na cestu, blabla, tak mu dám aspoň 2 kila, dal bych mu i najist atd, ale nechce. Druhý den ho vidím, že stopuje znova, pak se dozvím, že to má jako přivýdělek. Kolega měl doma jednoho, který držel v ruce kotouček, nechal ho najíst, vysprchovat, prachy neboť tvrdil, že mu shořel kamion a jiné bla bla a byl to podvod..To je taky součást svobody, divili jsme se, že kolikrát lidé překračují ležícího člověka na ulici, ale dnes se jim moc nedivím, jsou z toho jen problémy. Pomůžeš mu a on tě obviní, že jsi ho okradl, vezmeš holku na stopu a ona tě obviní ze znásilnění..Lidé nemají skrupule a dosáhnou toho, že si každý opravdu bude hledět svého. Bude mít vysoký plot , právníka na telefonu a přebytky, které by mohl použít někdo jiný, raději vyhodí...Bohatí lidé mají určitý "závazek", měli by rozpouštět své prachy mezi ty slabší, zvelebovat okolí, popřípadě podporovat bohulibé činnosti nebo kulturu. Ale zbohatlíci tohle neumějí, jsou pořád v srdci stejní chrapouni jako předtím..Chybí zde určitá noblesa, velkorysost , prostě uroveň. To je hlavní problém našeho kapitalismu.... 
nepropadat panice...
[quote="jericho-3"] Sem tam môžem súhlasiť aj s tvojím názorom, no presne to, čo píšeš niekedy nebolo. Nebal si sa pomôcť keď niekto leží na chodníku, aby ťa neudal...atď atď.....A vôbec teraz nerozmýšľaš, ako sebec. O tom celý čas hovorím. Milionár nedá od seba ani cent, stále ma málo málo a málo. A to, že niekto zneužíva dobrotu ľudí, som písal vyššie. že je pár percent ľudí, ktorí si zvykli nerobiť.....Plne súhlasím a zvlášť existuju slepci z Rumunska, ktorí pred TESCOM a inými centrami žobrú a pritom vidia. Ale to je opäť iná téma, otvoríme hranice a jupíííí. Už je dobre.
Nic není černobílé , ale jedno je jisté, nemohl ses ani uprdnout, aby nebylo ihned řešení od státu. Již podezřelé bylo třeba na malém městě, když tě někdo viděl často dopoledne poflakovat se po městě, protože věděli, že neděláš na směny. Nejlepší krytí byly montérky, to člověk aspoň vypadal, že je v práci. Proto jsem chodil dávat krev, abych mohl v klidu užívat dne. Když mi bylo opravdu špatně/téměř vůbec jsem nemarodil/tak mi doktorka řekla, máte doma acylpirin? Tak se vypoťte přes neděli a pak když tak přijdte..Doktoři měli kvoty kolik uznat procent dělníků, aby se plnil plán..Jenom se převléci do civilu, když jsem měl možnost podívat se domů na černo z vojny, bylo velké "dobrodružství" a ne moc veselé. Byl jsem dohola,/ což už bylo podezřelé, to byli jen kriminálníci/, seděl v hospodě a jen tak tak jsem utekl před hlídkou VB, která šla ke mně naprosto jistě, ale vzali kamaráda, mlátili ho v lese, než z něho vylezlo, že jsem voják, tak jej pustili..Pak jsem ráno pustil doma televizi a vidím, že kriminální ustředna pátrá a honí velice podobného hocha, který utekl z kriminálu v Příbrami...Tohle bylo pořád, všude samá lítačka, policajt a udavač PS-VB, o civilních udavačích ani nemluvě. Staré báby čuměly večer z okna a když viděly, že se někdo motá nebo je podezřelý, hned volaly SNB..To byl svět, z kterého je mi dodnes na blití, dokonce vidím začátek černobílého filmu , který je z té doby a až na velké vyjímky to hned přepínám, mám alergii, na ten hnusný , oprýskaný a křivý svět..Takže jsme každý z jiného těsta, ale to se stává.. 
nepropadat panice...
[quote="jericho-3"] Ja si také veci chvála bohu nepamätám. Na strednej škole v čase revolucie, sme mali dlhé vlasy a pohoda....Narobili sme sa aj kokotín aj sme boli vypočúvaní, ale to bola tenagerska nerozvážnosť, takže sme si to aj zaslúžili. A čo sa týka zdravotníctva, za dva dni som počul úžasné veci na Irsko, Anglicko a Švajčiarsko. Neveril by som ale to sú ľudia, ktorí tam pracujú takže nemám dôvod neveriť. Irsko - kámoška musela na potrat, no dieťa bolo tak veľké, že ho musela vytlačiť. Jebli ju do izby , žiadne injekcie, nič. Proste ako so psom. Už je doma a nikdy viac Irsko. Anglicko - kámoška porodila o 11.00 a ráno o siedmej odchod. Žiadna starostlivosť aspoň pár dní ako u nás, že dieťa dostane napr.žltačku.... A , že tam nie sú detský lekári sa potvrdilo opäť. Švajčiarsko - čo sa mi naozaj nechce veriť....Dieťa teplota - žiadna detská pohotovosť...nič.., že u nich sa žiadne lieky na teploty nedávajú. Začínam meniť názor na naše zdravotníctvo, aj keď ako som písal, veľa lekárov nemajú na to, aby boli lekári a veľa sestričiek nemajú vlohy robiť túto prácu.
Ano, máme až na excesy zdravotnictví na úrovni, jen si toho moc nevážíme. Já si toho vážím tak, že jej raději nevyužívám.Ale když mi třeba vlítla špona do oka, nebo bolel zub vždy jsem velmi ocenil odbornou pomoc..
Ale zamluvili jsme hlavní téma a to je Ukrajina, kde už konečně zatlačili desperáty a je s podivem, že proruské obyvatelstvo najednou preferuje dialog a mír a už na založení svého státu nebo dokonce odtržení netrvá. Je zajímavé, že když provolávali slávu svým ozbrojeným desperátům, tak jim nedošlo, k čemu musí dojít. Putin zatím nepřišel, takže patrně i Ukrajina bude dobrá..
Ale zamluvili jsme hlavní téma a to je Ukrajina, kde už konečně zatlačili desperáty a je s podivem, že proruské obyvatelstvo najednou preferuje dialog a mír a už na založení svého státu nebo dokonce odtržení netrvá. Je zajímavé, že když provolávali slávu svým ozbrojeným desperátům, tak jim nedošlo, k čemu musí dojít. Putin zatím nepřišel, takže patrně i Ukrajina bude dobrá..
nepropadat panice...
Ruská ekonomika je s časti napojená na svetové banky,takže Moskva si možno radšej udrží odstup,len aby neprišla o svoje aktíva v zahraničí. Putin možno takticky naznačil separatistom podporu a čakal akú podporu budú mat od vlastného obyvatelstva. Ked zistil,že s prevratom to také jednoduché nebude,tak sa stiahol. Teraz počká 10rokov aby sa Ukrajina ekonomicky spametala a stiahne ju pod svoje krídla ako hotovú vec. Takto by si adoptoval ekonomického žobráka,ktorý by hltal financie a neprinášal výsledok. Takto teraz EU Ukrajinu natlačí peniazmi a Putin príde na hotové...
Ježibaba tiež najskôr počká kým sa Janíček s Marienkou vypasú a až potom ich dá na pekáč..
Ježibaba tiež najskôr počká kým sa Janíček s Marienkou vypasú a až potom ich dá na pekáč..
to jurosdi: Nesuhlasim s tebou. Treba si uvedomit jednu podstatnu vec a tou je holy fakt ze Eu je v pici a my spolu s nou. Zosypalo sa Grecko za nim Irsko a Spanielsko len len ze sa nezosypalo aj Taliansko. Irsko a Taliansko sa jaks taks dali dohromady, ale Grecko so Spanielskom je bezodna diera do ktorej sa nezmyselne sypu nase peniaze ktore my musime vyrobit. To je len take letme ozrejmenie situacie na uvod.
Teraz k veci. Hola pravda je ta ze Ukrajina nepotrebuje EU, ale EU nutne potrebuje Ukrajinu. USA do nej prostrednictvom MMF napchaju nekryte dolare (odialia o maly cas svoj bankrot) a EU tam vyvezie vsetky lacne nekvalitne smejdy ktore uz na nase trhy vyvazat nemoze pretoze po 6 rokoch sa zobudil aspon minister Jahnatek a poslal im to vsetko naspat. Tym zrujnuju vychodoukrajinsku ekonomiku, ludia pridu o pracu a doslova ich ozobracia, pretoze ich vyroba nebude dokazat cenou konkurovat odpadu z EU. Na ich polnohospodarstvo udelia take nizke kvoty ze ho jednoducho zasliapu. Rovnako ako ojebali nas ojebu aj ich. EU (co je v podstate Nemecko, Rakusko, Francuzko, Taliansko a staty Beneluxu) nezoberu Ukrajinu k sebe preto ze chcu aby sa mala lepsie, vezmu ich tam len preto aby sa mala lepsie EU. Je to rovnako ako s nami. Vycicali nas ako sa dalo a teraz nam kazu aby sme sa uskromnili a hodia nam nejake omrvinky v podobe grantov z Euro fondov co su vpodstate pracka na peniaze.
Teraz k veci. Hola pravda je ta ze Ukrajina nepotrebuje EU, ale EU nutne potrebuje Ukrajinu. USA do nej prostrednictvom MMF napchaju nekryte dolare (odialia o maly cas svoj bankrot) a EU tam vyvezie vsetky lacne nekvalitne smejdy ktore uz na nase trhy vyvazat nemoze pretoze po 6 rokoch sa zobudil aspon minister Jahnatek a poslal im to vsetko naspat. Tym zrujnuju vychodoukrajinsku ekonomiku, ludia pridu o pracu a doslova ich ozobracia, pretoze ich vyroba nebude dokazat cenou konkurovat odpadu z EU. Na ich polnohospodarstvo udelia take nizke kvoty ze ho jednoducho zasliapu. Rovnako ako ojebali nas ojebu aj ich. EU (co je v podstate Nemecko, Rakusko, Francuzko, Taliansko a staty Beneluxu) nezoberu Ukrajinu k sebe preto ze chcu aby sa mala lepsie, vezmu ich tam len preto aby sa mala lepsie EU. Je to rovnako ako s nami. Vycicali nas ako sa dalo a teraz nam kazu aby sme sa uskromnili a hodia nam nejake omrvinky v podobe grantov z Euro fondov co su vpodstate pracka na peniaze.
-
GeneHawkins
- Přispěvovatel
TDI tech píše:to jurosdi: Nesuhlasim s tebou. Treba si uvedomit jednu podstatnu vec a tou je holy fakt ze Eu je v pici a my spolu s nou. Zosypalo sa Grecko za nim Irsko a Spanielsko len len ze sa nezosypalo aj Taliansko. Irsko a Taliansko sa jaks taks dali dohromady, ale Grecko so Spanielskom je bezodna diera do ktorej sa nezmyselne sypu nase peniaze ktore my musime vyrobit. To je len take letme ozrejmenie situacie na uvod.
Když řekneš A musíš říci i B. A to je realita a možnosti...
Ukrajina je v háji a nemůže zato EU ani USA. Od rozpadu SSSR byla napojená na Rusko a to nemá zájem, aby prosperovala..Rusku jde jen o to, ji získat zpět a udělat tam svůj pořádek... Takže jaké má možnosti, když po tomto netouží a obyvatelstvo chce mít svůj stát? Jediná možnost je pro ně EU a její trh a hlavně kapitál, který nemají. Samozřejmě EU nebude chvátat, protože Ukrajina na to nemá, jejich černozem /po které tak toužil Hitler/ji zatím není nic platná. a moc toho nemohou nabídnout.Maximálně dostane statut přidružení a možnost spolupráce. Tak jsme to měli my a Slovensko, ale my už se cítíme velkými pány, už nám otrnulo, přitom jsme měli kabát plný vší a prázdnou kapsu..Slovensko toužilo po samostanosti, tak jí dostalo, já jim jí velice přál, aspoň si to vyzkouší a zvedne se mu sebevědomí..Mělo prázdné kapsy, já pamatuji jen ZTS Martin, kde se dělaly kopie ruských tanků, kopie švédských nakladačů a nástavby na vozy Tatra, možná ještě něco.Pak měli Povážské strojírny a dál už nevím..Vstoupilo do EU/dobrovolně/ a co je dnes slyšet? Jak EU ojebalo Slovensko, už zase po češích a Havlovi, který jim zničil průmysl je to EU, a co by bylo kdyby . To je furt dokola , kdybych já, kdybychom my atd. Jsou to hospodské kecy při výčepní lihovině, které se úžasně poslouchají..Ale je třeba si uvědomit, že po otevření hranic a krachu trhu na východě jsme měli ještě společné HO.NO ..Já jsem si nevšiml, že by na Slovensku co je samostatné vznikla nějaká světoznámá firma, která by otevřela montovnu v D a jejich dělník ten výrobek montoval...Tak hold se budete muset nechat vykořisťovat, to jinak nejde. A že koncept EU je dost již z podstaty zranitelný projekt, je nasnadě. To že netáhla z Řecka, aj. si žila nadpoměry je jasné , takže krachu se není co divit..Možná bys nám měl vysvětlit jaká jiná cesta byla možná, zůstat ostrovem podle Měčiara nebo si koupit kus moře? Chce to vždy podívat se sám na sebe a na své možnosti...Ale to dovede málokdo. Snadnější ale je hledání nepřítele, který za to může...Bohužel je ale mnoho obyvatel obdobného ražení, kteří na to slyší..Já nic to oni...
nepropadat panice...
Aby bolo Slovensko (nasa bananova republika) zivotaschopne, je nutne vprvom rade zostatnit to co je pre stat strategicke a to co vyraba peniaze. Kazdy sa vzdy zbavuje toho co robi stratu len na slovensku sa sme za zbavili toho co robilo zisky. Holt to je proste hlupost nasho naroda a nenazratost nasich politikov. Samozrejme zbavit sa pijavic. Ozdravit bankovy sektor a zbavit ho spekulantov. Dalsim krokom bude nutnost reorganizovat priemysel. Namiesto velkych uzkoprofilovo orientovanych tovarni sa zamerat na tvorbu mnozstva malych podnikov ktore budu flexibilne a budu vyrabat kvalitne hoci malokusove serie produktov s vysokou pridavnou hodnotou. Podporovat nasich malych lokalnych producentov a predajcov a nie stavat Tesca a Lidly ako je tomu teraz. Dat dohromady zdravotnictvo a vratit sa k modelu skolstva z cias byvaleho rezimu. Ozivit polnohospodarstvo zrusenim vsetkych kvot ktore zaviedla EU s cielom jednoznacne zlikvidovat nase polnohospodarstvo. Zrusit vsetky nariadenia EU ktore poskodzuju zaujmy SR. Okamzite a bezodkladne odist z NATO. Opustit EU aspon prezaciatok prenas bohuzial nema vyznam kedze sme vstupili do eurozony a opatovna konverzia na vlastnu narodnu menu by pre nas bola momentalne ekonomicka samovrazda. Zatial nam neostava nic ine ako polozit sirokorozchodnu az do Viedne a vstupit do euroazijskej obchodnej unie. Aby sme mohli mat otvorene trhy na dva strany co by nam len z hladiska zisku z obojsmerneho tranzitu prispelo k ekonomickemu rastu. Pomaly vytvorit aspon lokalne meny. Neskor ked to uz bude ekonomicky mozne konvertovat na vlastnu menu ktora bude kryta komoditami. A samozrejme byt vojensky neutralny. No a vneposlednom rade naucit poriadku a systemu ciganov. Pretoze cigansky problem je umelo vytvoreny a udrziavany, aby bolo vzdy na koho ukazovat ze preco sa mame zle.
Lenze to treba chciet. A my Slovaci sme narod so vstkym spokojny a nic nechceme, preto sme tak dopadli.
Lenze to treba chciet. A my Slovaci sme narod so vstkym spokojny a nic nechceme, preto sme tak dopadli.
-
GeneHawkins
- Přispěvovatel