Výměna oleje v převodovce ano/ne?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
dp 5kvaltu ide olej vw501.50, to mas jednoduche. Ja osobne odporucam BP (british petroleum) ale je to jedno - pokial ma olej 501.50, je uplne jedno aku ma nalepku.
do 6kvaltu je situacia ina, tam nejaka norma tusim ani neexistuje a nahrada sa oficialne nepredava - to je dovod preco mal stormos problem a preco mu CATDAVID napisal co mu napisal.
jeste jednou : TREBA ROZLISOVAT OLEJE PRE 5KVALTY A 6KVALTY !
5kvalty su zmaknute, 6kv NE.
do 6kvaltu je situacia ina, tam nejaka norma tusim ani neexistuje a nahrada sa oficialne nepredava - to je dovod preco mal stormos problem a preco mu CATDAVID napisal co mu napisal.
jeste jednou : TREBA ROZLISOVAT OLEJE PRE 5KVALTY A 6KVALTY !
5kvalty su zmaknute, 6kv NE.
-
- Přispěvovatel
[quote="mp3turbo"]dp 5kvaltu ide olej vw501.50, to mas jednoduche. Ja osobne odporucam BP (british petroleum) ale je to jedno - pokial ma olej 501.50, je uplne jedno aku ma nalepku.
prave ze to jedno nieje !!!! ak ide dvoja tazko nepomoze ani BP ani CASTROL ANI SVAtENA VODA z JAZERA TITIKAKA
JAK pisal HUML ked mate 5-kvalt prevodovku a idu tazsie rychlosti treba naliat jedine olej origo VW pre 6-kvaltove prevodovky. Alebo vymenit synchrony iny olej nezabere a radenie sa nezlepsi!!
prave ze to jedno nieje !!!! ak ide dvoja tazko nepomoze ani BP ani CASTROL ANI SVAtENA VODA z JAZERA TITIKAKA
JAK pisal HUML ked mate 5-kvalt prevodovku a idu tazsie rychlosti treba naliat jedine olej origo VW pre 6-kvaltove prevodovky. Alebo vymenit synchrony iny olej nezabere a radenie sa nezlepsi!!
Renault KANGOO 1,5dci, 78kW , r.v.2010: najeto 388000km - OFF
Skoda octavia combi 1,6 Tdi 85kW , r.v.2017 najeto 170000km - ON
Skoda octavia combi 1,6 Tdi 85kW , r.v.2017 najeto 170000km - ON
Tak jsem byl ve škodovce pro olej do převodovky a v jedné prodejně mi nabídli náhradu v podobě shellu v rozlévané formě za 350Kč/litr. Ten jsem nevzal, protože jsem neměl do čeho to odlít a oni také ne.
Tak jsem se stavil v druhé prodejně a tam nevěřícně koukali na mé specifikace, které jsem si vypsal z manuálu (GL4+, VW501.50, G50 SAE75W90 syntetický pro mou oktuli 1,9TDI ALH r.v. 2003). Pak se dle VINu auta mrkli do PC a donesli mi olej s označením G060726A2 za 220Kč. Je to nějaké originál litrové balení pro VW koncern, jenže na něm není ani slovo o nějakých specifikacích. Je to tedy vůbec správný olej, nebo je to úplná blbost? Překvapila mě hlavně ta nízká cena. Kdyby to na sobě mělo napsaný ty specifikace, byl bych klidný, ale takhle vůbec netuším co v té lahvi vlastně je.
Tak jsem se stavil v druhé prodejně a tam nevěřícně koukali na mé specifikace, které jsem si vypsal z manuálu (GL4+, VW501.50, G50 SAE75W90 syntetický pro mou oktuli 1,9TDI ALH r.v. 2003). Pak se dle VINu auta mrkli do PC a donesli mi olej s označením G060726A2 za 220Kč. Je to nějaké originál litrové balení pro VW koncern, jenže na něm není ani slovo o nějakých specifikacích. Je to tedy vůbec správný olej, nebo je to úplná blbost? Překvapila mě hlavně ta nízká cena. Kdyby to na sobě mělo napsaný ty specifikace, byl bych klidný, ale takhle vůbec netuším co v té lahvi vlastně je.
Měnit synchrony ?travel242fx píše:JAK pisal HUML ked mate 5-kvalt prevodovku a idu tazsie rychlosti treba naliat jedine olej origo VW pre 6-kvaltove prevodovky. Alebo vymenit synchrony iny olej nezabere a radenie sa nezlepsi!!

Já jsem si počkal na mladou málo jetou (30tkm) včetně původního origo oleje... za kamarádských 3500,- ... a není co řešit

Ono totiž s tím 6q olejem to není úplná jistota a dost peněz, které případně profrčí FRRRRR ....
GIV Variant TDi ???kW
Jestli Ti to dali podle WIN tak je to ten co tam leje výrobce cenu bych neřešil hodně toho šlo dolu kvuli celkovým cenám aut o hodně buď rád že to neni AUDI a neni to olej do automatu 1l/1200 nnei problem a leje se ho tam i 7lZbyšek píše:Tak jsem byl ve škodovce pro olej do převodovky a v jedné prodejně mi nabídli náhradu v podobě shellu v rozlévané formě za 350Kč/litr. Ten jsem nevzal, protože jsem neměl do čeho to odlít a oni také ne.