Problem s radením na 6q prevodovke FRS

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
ilmekaniko
Nováček
Odpovědi: 0

Příspěvek od ilmekaniko »

Asi by sme to mali popredať a skúsiť niečo iné. Mal som rôzne rachotiny ale to čo zažívam s vw je katastrofa. Mám rád keď je auto tip top. Aj keď si priplatím. Ale v tomto prípade si priplatiť nepomáha. (wallbash)
Touran 1.9 TDI 2004
lukas6666
Přispěvovatel

Příspěvek od lukas6666 »

ilmekaniko píše:Nazdar Páni.
Mám taký problém s prevodovkou GQN. Kúpil som prednedávnom Touran 1.9 TDI a od začiatku za studena idú ťažko zaradiť R., 1., 2. a 3. Keď sa prevodovka zahrieva ide ľahšie a ľahšie až ide úplne super. Mám čerstvo vymenenú dvojhmotu s lamelou s prítlačným kotúčom aj s ložiskom a prevodovku po repase. Origo olej v prevodovke. V prevodovke sa nič nenašlo. Žiadna vôla, ani v osadení ložísk. Kinematika by mala byť tiež OK. Nechápem to. Vozil som sa aj na iných VW ale takto ťažko nešli rýchlosti ani na jednom. Ďakujem za rady (hm)

co myslis tym ze sa v prevodovke nic nenaslo co to ma mat nabehane? Kto tu prevodovku pozeral a hlavne ako ked myslis ze je Ok asi neni
Tepovanie, mechanika. UPDATE máp RNS COLUMBUS, VCDS, ODIS ENGINNERING
,chiptuning, uprava softwaru dsg, flash RJ motora, BCM, gateway a pod., servis klimatizacie a čistenie vozidiel ozónom
ilmekaniko
Nováček

Nabehané bude okolo 200000. Neviem presne. Preventívne sme vymenili ložiská na predlohe aj ked sa nám zdali pôvodné OK. Ked bola prevodovka zložená zdalo sa že rýchlosti tam idú parádne. Skúšali sme ich priamo na prevodovke. Nechápem prečo ked sa motor zohreje idú rýchlosti geniálne ale ked je studený mám pocit že je v prevodovke PP80. Pritom je tam Castrol Syntrans Transaxle 75W-90. :(
Touran 1.9 TDI 2004
TomasHav
Přispěvovatel

Příspěvek od TomasHav »

Ahoj,
Lukas: Muzes prosim kouknut i na muj problem (je popsan dole na strane 7)? http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... c&start=90

Chtel bych vedet, jestli je to stejny problem s predlohou jako u ostatnich?
Jak jsem psal, pomuze, kdyz za jizdy seslapnu spojku a mirne protocim motor, pak dokazu vyradit. Jinej problem nemam. Prevodovka je po repasu skutecny stav km nevim.

diky Tomas
A6 4B 110kW AKN
Q7 4M 200kW CRTC
Clovek se porad uci :baby:
lukas6666
Přispěvovatel

Příspěvek od lukas6666 »

[quote="TomasHav"]Ahoj,
Lukas: Muzes prosim kouknut i na muj problem (je popsan dole na strane 7)? http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... c&start=90

Chtel bych vedet, jestli je to stejny problem s predlohou jako u ostatnich?
Jak jsem psal, pomuze, kdyz za jizdy seslapnu spojku a mirne protocim motor, pak dokazu vyradit. Jinej problem nemam. Prevodovka je po repasu skutecny stav km nevim.

diky Tomas[/quote

Na takejto prevodovke som ešte nič neriešil .. Mrkni na ten olej..
,chiptuning, uprava softwaru dsg, flash RJ motora, BCM, gateway a pod., servis klimatizacie a čistenie vozidiel ozónom
TomasHav
Přispěvovatel

Příspěvek od TomasHav »

Ahoj,
tak snad vyreseno chybelo tam 0,5 litru. Divne, je pravdou, ze kdyz jsem ji tam daval byla sucha, ale ze by az tak se ten olej v te prevodovce ztratil. Kazdopadne diky za pomoc.
Tomas
A6 4B 110kW AKN
Q7 4M 200kW CRTC
Clovek se porad uci :baby:
lukas6666
Přispěvovatel

Příspěvek od lukas6666 »

No vidis..
ilmekaniko
Nováček

Chlapi tak predsa bol nejaký problém v tej mojej prevodovke. Už je po smrti :(
Ale podarilo sa mi zohnať zánovnú v ktorej sa ešte nikto nešpáral a spokojnosť :)
Touran 1.9 TDI 2004
ilmekaniko
Nováček

A ešte: Lukas mal si pravdu a zdravý pohlad na vec!
Touran 1.9 TDI 2004
lukas6666
Přispěvovatel

Příspěvek od lukas6666 »

Som rad ze si to vyriesil... Maj sa
dawe85
Nováček

Příspěvek od dawe85 »

někdo v okoli ostravy kdo dokaze vymezit tu vuli v obale převodovky?do ted to při prerazeni na 5 udelalo hu...ted uz to vrzne kov na kov...
lukas6666
Přispěvovatel

Příspěvek od lukas6666 »

Ked to vrze kov na kov co to je za prevodovka kod?
dawe85
Nováček

Příspěvek od dawe85 »

lukas6666 píše:Ked to vrze kov na kov co to ke za prevodovka kod?

tak to nevim co je to za typ..je to na octavce rv 2005 2.0tdi BKD,,dneska jsem byl v servise a taky rikal ze to bude ta vule ložiska...popřípadě kde zjistim ten kod převodovky??jo ještě to upresnim zaradim petku a pustim spojku a udela to zzzz jinaci rychlosti ok
dawe85
Nováček

Příspěvek od dawe85 »

lukas6666 píše:Ked to vrze kov na kov co to je za prevodovka kod?
muzes mi pls do posty poslat na sebe kontakt?diiik
hano
Nováček

Info oprava 6rýchl. prevodovka O2 BMM

Příspěvek od hano »

Ahojte, musím sa s Vami podeliť s pozitívnou skúsenosťou.

Mal som problémy s radením R a 1 vôla ložiska 6q prevodovka pri nízkych teplotách apod. Kontaktoval som Lukas6666 kedy by sa mi mohol na to pozrieť a s ochotou a v rýchlom čase súhlasil s obhliadkou. Kontrola prebehla rýchlo ale tým že tých problémov bolo viac spojka apod. sme sa dohodli na komplexnejšej oprave ale pozor na počkanie!!!
Vážim si takýchto priateľských ľudí ako je Lukas6666 čo si nechajú tzv.pozerať na ruky, povysvetľujú v čom je problém a nenaťahujú opravy. Jeho práca bola špičková a precízne vykonaná. Klobúk dole, takýchto ľudí môžem len odporučiť.
Hano.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“